Mikortól döntheti el egy gyerek, hogy bemegy e náthásan iskolába pl?
Ha rosszul érzi magát, ne menjen. Ha jól érzi magát menjen.
Amúgy normális családokban nem életkori szabályok vannak, hanem a szülő és a gyerek megbeszéli ezt.
És igen, ahogy felnőtteknél, úgy gyereknél is van határeset, amikor pl. az dönt, hogy aznap történik-e valami olyan az iskolában/munkahelyen, ahonnan nagyon kellemetlen lenne, ha hiányozna.
Covid idején a megyénkben a szülőt megbüntetik
Légúti betegséggel sem vagy csak lázzal sem lehet menni..
Ha olyan helyen dolgoznál, nem saját döntés lenne.
De pl: betegen a gyereket se kísérhetem be az oviba vagy gyógytornára, mert nekem is mérnek lázat.
Ezek a homlokon/nyakon használt lázmérők kb. annyira pontosak, hogy megtudd, hőmérsékleted 33-39 fok között van. :-))) Nekem pl. mértek 34,2-t is. Valójában nemigen megy 36 fok alá. Csupán azért mértek ennyit, mert reggeli hidegben biciklivel mentem és a nyakamon a bőr hideg volt.
Amúgy 37,8 fölött nem szabad beengedni a diákot. Negyedórát kell várakoztatni, és ha újra efölötti értéket mérnek, akkor kell hazaküldeni.
Nos, ha 37,8 a hőmérséklete, akkor Covidtól függetlenül is maradjon otthon, menjen el orvoshoz és feküdjön ágyba.
Náthával max. 37-37,2 hőmérséklet várható. Ami ennél a bizonytalan hőmérőnél beleesik az egészségesen mért érték szóródásába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!