Mikortól tudja kifújni a gyerek az orrát orrszi-porszi nélkül?
Gyerektől függ. Az én 4 éves lányom még nem tudja, hiába tanítgatjuk.
Pedig zsepigombócokat is fújattunk már vele.
A nagy 2,5 évesen már profi volt, a kicsi 1,5 évesen jött rá a fújasi technikára, de a zsebkendőt fogni csak kb. 1 évvel később volt hajlandó megfogni.
Nagy nátha esetén még 3-4 éves koruk között is kiporszívóztam nekik alvás előtt.
Nekünk mindkét gyerek 1.5-2 éves kor körül tudott orrot fújni. A kicsinél, talán kétszer ha kellett orrszívózni.
Nekem azt tanácsolták, hogy minél hamarabb kezdjek nekik szuszogni, szimatolni. "Hogy csinál a kiskutya?", és betegség nélkül gyakoroltunk, már egy éves kor előtt. Bevált 😊
Pont így csináltam mint a 8-as válaszoló. Így már 15 hónaposan is tudta fújni az orrát, persze komolyabb betegség esetén használom az orsziporszit, de kisebb nátha vagy sírás miatti taknyosságot ki tud fújni egyedül is.
Én is egész pici korától tanítottam rá, meg hát sokat volt beteg, volt lehetősége gyakorolni 😥
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!