Mikortól döntheti el egy gyerek, hogy bemegy e náthásan iskolába pl?
"Náthával max. 37-37,2 hőmérséklet várható."
Orvos vagy? :)
Nekem az alaphőm 36,9, a gyerekek pedig egy kis futkározás után 37,2-37,3-at produkálnak.
Kollégista vagyok, és mindenkit hazaküldenek, aki egy kicsit is "gyanús". Tök mindegy, hogy csak a fejed fáj és az orrod folyik picit, haza kell menned, illetve köteles vagy jelenteni a nevelőnek, még akkor is, ha simán kihordanád lábon (emiatt persze sokan még inkább titkolóznak, fejfájással, hányingerrel, torokfájással, köhögéssel is bent maradnak, hiszen tíz nap kiesés nagyon sok egy szimpla, náthának vélt betegség miatt). Ha jól tudom, azért veszik ennyire szigorúan a dolgot, mivel egy kis kilencedikes, akit csak egy egyszerű fejfájással és hasfájással küldtek haza, két napra rá belázasodott, köhögni kezdett stb. és tényleg Covid-fertőzött, nem csak a tesztje pozitív...
Mindebből azt szerettem volna kihozni, hogy ebben az időben sajnos nem mi döntünk arról, hogy éppen megyünk-e iskolába, vagy sem, sőt, még a dolgozó embereknek sincs a saját kezükben a döntés. Ez most így is marad egy darabig, viszont remélem, hogy hamarosan már több mindent tudni fogunk a vírusról, esetleg lesz egy biztosabb teszt, vagy éppen kezelhetőbbé válik, aztán szép lassan visszatér minden a régi kerékvágásba. :) Egyébként engem is száműztek egy ideig a kollégiumból, mert folyik az orrom, illetve fáj a torkom és a fejem, de igyekszem örülni a kényszerpihenőnek (az órákról szerencsére nem maradok le, van egy nagyon lelkiismeretes tanárom, aki "élő közvetítésben" adja le az óráit és az osztályom is viszonylag segítőkész), olvasok, sorozatot nézek, segítek a szüleimnek, ilyesmik. :D
17/L
A vicc az, hogy az orrfolyás nem is tünete a Covid-19-nek. Most megyünk bele az őszbe. Ha ilyenkor minden náthás embert hazaküldenek az iskolákból, akkor tavasszal kb. ott fognak tartani, hogy ez a félév is kb. annyit ért, mint ez előző, az online oktatással.
Munkahelyeken ezeket nem veszik ilyen véresen, mert ott a főnök elemi érdeke, hogy dolgozzon a dolgozó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!