A Tik-Tokon 11 évesen miért ne szerepeljen valaki?
Azért, mert életkoránál fogva nincs tudatában a tettei esetleges következményeinek. Én személy szerint a 13 évet is túl alacsonynak találom. A hátulütők:
- kapcsolatba léphetnek vele olyan személyek, akik károsak a számára;
- a nagyvilág elé tárja a lakásotokat;
- a filmjeit felnőttként esetleg szégyellni fogja. És tudjuk, hogy amit egyszer felötöltöttek, az már fenn is marad.
Semmiképp sem javaslom ennyi idősen, sőt, alapvetően ellene vagyok rengeteg okból, de a lényeg:
- Károsan hat az értékrendjére amit ott lát
- negatívan befolyásolja a gondolkodását, személyiségfejlődését
- Veszélybe kerülhet, pedofília vagy bárminemű zaklatás áldozatává válhat anélkül, hogy tudnátok róla
- az interneten bármi amit feltöltesz, valahol fenn marad időtlen időkre, ergo ha 10-20 év múlva rátalál, ciki lesz számára, szégyellni fogja egyes videóit
Az ő nyelvén: Nem véletlenül van az a korhatár, átverhetik, zaklathatják, felismerhetik akár a való életben és nem csak olyanok, akik pozitívan tekintenek a kis alkotásaira, hanem azok is, akik rosszalló gondolatokkal bombáznák, vagy zaklatnák, csúfolnák őt.
a tiktoknak szerintem léteznie se kéne, de tudom, nem ez a kérdés. az első ok, hogy ha 13 év a korhatár, akkor az a korhatár. ez nem vitatéma. másrészt, ami most tök jó ötlet, meg lol, meg menő, az később ciki lesz, esetleg egyenesen káros. csak gondolj bele, neked mennyi akciód volt tiniként ami miatt ma lesülne a bőr a képedről ha pl a főnököd megtudná. na ez neki ott lesz mind szépen videóra véve és megszerkesztve.
az meg hogy a házatokat mutogatja, veszélyes.
meg akkor ugye ott vannak a pedofilok is. mindenki tudja hogy az átlag életkor nagyon alacsony ezen a szósöl médián. a pedofilok is, ezért oda mennek "anyagért". rengeteg embert lepleztek már le.
szerintem ennyi indok bőven elég. persze ő nem fogja egyiket se elfogadni, mert ez vele úgyse fog megtörténni, meg különbenis csak anyu/apu akar vele kibabrálni. de még szerencse hogy az utolsó szó a szülőé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!