Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A Tik-Tokon 11 évesen miért...

A Tik-Tokon 11 évesen miért ne szerepeljen valaki?

Figyelt kérdés
A Tik-Tokon 13 év a regisztráció alsó korhatára(ha jól tudom), a lányom 11 éves, és kb 1 éve már megengedtük, hogy regisztráljon, azóta használja is, tölt föl videókat. Csak olyan videókat engedünk neki feltölteni, amin nem látszik se a feje, se a teste, csak bemutatja a szobáját, vagy valami ötletes, rajzolós, vicces videót rakhat ki. Most pár napja elkezdett nyűglődni, hogy miért vagyunk ilyenek, tök jó videókat csinál, engedjük már meg, hogy teljes egészében (arccal, mindennel) látszódhasson, csak esetleg a hozzászólásokat ne engedélyezzük. Mik lehetnek a hátulütői, milyen szempontok miatt nem javasolt gyerekeknek használni a Tik-Tokot?

2020. okt. 10. 19:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
80%

Azért, mert nem nekik való! Az én 10 éves lányomat is érdekli, hogy miért nem engedem, hisz az osztálytársai is tesznek fel videókat... Na gondoltam megfigyelem ezt az alkalmazást, miről is szól... Hát mit ne mondjak, sokszor a gyomrom felfordul mik vannak ott.

Szóval, nem nem és nem!

2020. okt. 10. 22:53
 12/25 anonim ***** válasza:
70%
Jòl lepontozzák, azt aki elítéli a tiktok f***ozást...
2020. okt. 10. 23:04
 13/25 anonim ***** válasza:
65%
Tényleg van olyan hülye szülő, aki engedi csalni a gyereket, csak hogy az mutogathassa magát?
2020. okt. 11. 09:17
 14/25 anonim ***** válasza:
71%
És tényleg.
2020. okt. 11. 10:49
 15/25 anonim ***** válasza:
93%

Én, mondjuk úgy, szintén a TikTok korosztályba tartozom. Mégis azt mondom, hogy hülyeség, és ha gyerekem lenne, annyit engednék neki, hogy megnézze mások videóit, de többet nem.

A szoba bemutató nekem nagyon meredek. Ez rengeteg személyes információ! "Itt a piros plüss a kedvenc mesémből, ez meg a nyaklánc, amit a nagynénim adott szülinapomra, imádom. Íme a szekrényem, ilyen kis zegzugos, meg én is beférek, amúgy itt tartom a legfontosabb dolgaimat is."

Hopp, kedvenc mese megvan, drága nyaklánc megvan, aha, jó kapcsolat a nagynénivel, a szekrényben el lehet rejtőzni ha épp a nyaklencért mész, ja meg egyéb értékek is ott vannak. Ezen kívül a teljes magánszféráját kiteregeti idegenek előtt. Nem kellemetlen, hogy mindenki tudja, milyen ágyban alszik? Hogy mikor porszívóztatok utoljára? Hogy már ráférne egy meszelés a szobára?

Az arccal szereplős videók pedig... Azok, akik sikereket értek el ezen az oldalon, konkrétan többségében hülyét csináltak magukból. "Haha, nézd már ezt az idiótát. Nyomok egy lájkot, hátha legközelebb valami durvábbat csinál."

És ha le is tiltod a kommenteket, elárulom, létezik a valóság is. Jó lesz, ha az egész iskola a lányodon röhög majd?

Jó azt hinni, hogy híres lesz sok követővel, akik mind imádják, de esélyesebb, hogy csak beégeti magát és még tíz év múlva is ő lesz a hülye TikTokos volt osztálytárs, akin mindenki röhögött.

2020. okt. 11. 11:35
 16/25 anonim ***** válasza:
87%
szia, 16 éves vagyok, tehát én is a "TikTok-korosztályba" tartozom, de soha nem használtam, mert szerintem is egy felesleges szar. Ilyen fiataloknak én sem engedném, azok miatt amiket már előttem is leírtak.
2020. okt. 11. 13:35
 17/25 anonim ***** válasza:
25%

Nekem van tiktokom, a kislányom 7 éves, ezt használja ő is. Az én telefonomon van,így ő csak akkor tudja használni ha odaadom neki. És oda szoktam ha kéri egy fél órára. De semmilyen videot nem engedek, hogy kiposztoljon, a vázlatokba kell mindig elmentenie. Utána mindig lecsekkolom, hogy mit csinált. Ha lesz majd saját telefonja, nem fogom engedni neki, hogy letöltse és hasznápja. En nem vagyok ellene, mert tök jópofa videókat is lehet ott taláni, de egy ekkora gyereknek, aki tényleg még nincs tisztában azzal, hogyan működik ez a világ(hiába mondod is el neki), nagyon nem biztonságos. Én megengedem a 7 évesnek, nagyon ügyesen táncol és ő ilyen videókat csinál. Nekem meg megmarad tök jó emléknek, hogy nézd kiskorodba milyen voltál.

Úgyhogy ha ti már igy megengedtétekk, azért gondoljátok át mégegyszer. Nekem már az is sok lenne, hogy a szobáját bemutatja.

2020. okt. 11. 13:50
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

#17-es csak amire kamasz lesz ugyanúgy fogja folytatni a tiktok táncikálós karrierjét, mert akkor már tudatosabban fogja, mint 7 évesen. Szóval gratula hozzá, hogy 7 évesen rászoktattad a lányodat a tiktokra, mert emiatt lesz belőle tiktoker kamaszként.

Amúgy a tiktok a legkárosabb dolog a 10-14 éves korosztálynak, instánál is károsabb. Kifejtették már miért rossz, szóval abba már nem megyek bele, meg a legtöbb szülőnek fogalma sincs, mi az a tiktok meg ezekkel a dolgokkal ráhagyják a gyerekükre és kész.

2020. okt. 11. 16:36
 19/25 anonim ***** válasza:
29%

17es vagyok.

Mindjárt gondoltam, hogy le leszek pontozva. Mint irtam, nem fogom neki engedni, hogy letoltse, vagy ha igen,akkor csak ugyanigy vazlatba mentve a videokat, magyaruk nem rakhatja ki. Es hidd el, nem is fogja, vagy ha igen, akkor en azt latni fogom, es kovetkezmenye lesz. Nem gondolom, hogy attol, hogy szeret hulyeskedni, tancolni 7 evesen, kamasz korara elrontom.

2020. okt. 12. 01:44
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

A 13 éves kor, ha jól rémlik, valamilyen amerikai jogi korlát miatt lett ennyi, viszont személy szerint még ezt is alacsonynak tartom.

Három probléma miatt nem pártolom az ilyen dolgokat, hogy videózgassák maguk a gyerekek:

1.) ezzel lényegében a médiából ömlő torz értékrend felé orientálódik a gyerek, hogy csak a külsőségek számítanak, meg, hogy mit mondanak a többiek. Pár év múlva könnyen valamelyik magamutogatós trash-celeb lesz számára az igazodási pont, hogy az aztán mennyire menő, olyan akar lenni.

2.) A kortársak nagyon kegyetlenek lehetnek, ha ennyire beengedi az életébe a virtuális világot, könnyen sérül. Mondjuk meglátják, hogy a polcon még ott van egy plüssmaci a szobájában és hónapokig cikizik miatta, mert egy-két hülyegyerek szerint ez dedós. Számára ez nagy fájdalom lehet, hiszen minden ismerősétől kemény negatív kritika jön (ugye egyszerűbb egy kommentben odaírni, hogy "jaj, de béna", mint akár csak a szemébe mondani ugyanezt az iskolában), ráadásul ez a "világot jelentő deszkákon", a mindenki által látható interneten történik, ami kezd az igazi önmeghatározás színtere lenni a számára.

3.) Előfordulhat, hogy pedofilok becserkészik: óvatosan beférkőznek a bizalmába, mondjuk az új, állítólag hasonló korú lány netes ismerős elmondja, hogy most az a menő, hogy a fürdőruhás sztárfényképekhez hasonlóan pózolva fotozzák magukat a lányok. Bizonyítékként küld "magáról" ilyet és hasonlót vár majd a gyerekedtől is viszonzásként. Ha megkapta, akkor mondjuk fürdőkádból is kér, ruha nélkül, esetleg belengeti, hogy a korábbi "kínos" képet elküldi az ismerősöknek, hacsak... Undorító módszerek, de kell ilyenre is gondolni, sajnos.

2020. okt. 12. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!