Mit szólnál, ha ilyet hazudna a 18 éves gyereked?
Otthon meg szoktátok beszélni, ha online akar rendelni. Megbeszéli veled, hogy rendel valamit saját pénzből, te ezt a dolgot hülyeségnek tartod, de még el tudod fogadni. Ehelyett ő mást rendel, szintén saját költségén, de te ezt a másik hobbit nagyobb hülyeségnek tartod, ráadásul drágább is volt.
Ezt az esetet úgy vetted észre, hogy azon a napon, amikor érkezett a csomag te is otthon voltál, és érdekelt hogy milyen az amit rendelt. Egyébként fel sem tűnt volna, mivel nem káros vagy nagy helyet foglaló dologról van szó.
Viszont mit szólnál ha hazudott volna neked abban, hogy mit fog rendelni?
Nem egyértelmű, hogy miért kell megbeszélnie veled, hogy mit rendel? Gondolom elvárod, ugye? Itt van a gond: egy 18 éves felnőtt embernek miért akar beleszólni az anyja abba, hogy mi a hobbija, mire költi a zsebpénzét? Meg hogy jössz ahhoz, hogy kibontsd a csomagot, amit kapott? Ennyi idős felnőtt embernek kell hagyni magánszférát: téged nem zavarna, ha a te csomagjaidat felbontaná most, a te korodban a saját anyád, hogy na lássuk csak, mi van benne? Mert kb. ugyanannyira gáz, amit csinálsz.
Szégyelheted magad, a te hülye viselkedésed miatt kényszerűl hazudozni, hogy elkerülje a konfliktust, nincs annyi eszed és tapintat benned, hogy ezt felfogod? Teljesen torz dolog, hogy ennyire rövid pórázon akarod tartani, meg őszintén csodálkozol, hogy így vagy úgy próbál menekülni ebből, például, hogy füllent.
Fel kellene végre fognod, hogy a 18 éves gyereked nem gyerek már, hanem teljes értékű felnőtt, még az állam szerint is: nagykorúként teljes felelősséggel bír a saját tetteiért, szavazhat, házasodhat stb a beleegyezésed nélkül, annak idején enny idős fiúkat elvittek a háborúba katonának.
Te pedig annyi szabadságot nem hagysz neki, hogy az egyébként "nem káros" dolgokat megrendelje a netről a hobbijához. Hát ezért hazudik és őszintén, én nem nagyon tudom hibáztatni miatta.
Ez vagy kamu kerdes vagy tenyleg vannak ilyen aberralt szulok akik belenyulnak a gyerekuk holmijaba? A nagyszulokkel beszelnek azert hogy a gyerek nevelese hol lett elrontva. 2 gyerekem van az egyik 13 a masik 17 eves , a nagyobbik ha rendel is valamit a sajat penzen nem szolok bele, mert 1. Az o penze, 2. O tudja mit szeretne maganak. De tobol vagnam le a sajat kezem ha a gyerekem rendelt csomagjait kibontogatnam vagy barmi mas szemelyes holmijahoz nyulnek a megkerdezese nelkul.
Ez tipikusan az a szulo aki kopogas nelkul beront a gyerekhez es meg a gyerek hunyaszkodik meg, mert ez nem az o haza...
Azokutan meg ha hulyesegnek titulaltad biztos elmondja.... nem tudom nalatok hogy szokas de mi le szoktunk ulni beszelni hogy a gyerek akar valamit ha nekunk “nem tetszik” es van ervunk ellene elmondjuk, hogy szerintunk miert nem jo otlet, de ha O akarja a SAJAT penzebol megveszi ugyis. Kesz passz....
35
Persze nyilvan, nekem eg a pofam a kerdezo helyett. Nalunk sem volt soha csomagbontogatas, csak esetleg ha valaki kulon megkert hogy “jon egy csomagom, elkuldened majd a fotot rola?” Akkor nyilvan igen kibontom, de egyebkent meg maximum irok a csalad tagjainak hogy jott level.
Semmit nem bontunk fel mi sem.
El vagyok kepedve hogy viszont vannak meg ilyen emberek akik kicsit sem tisztelik a masik magan szferajat es belemasznak csak mert o a szulo....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!