Mit szólnál, ha ilyet hazudna a 18 éves gyereked?
Otthon meg szoktátok beszélni, ha online akar rendelni. Megbeszéli veled, hogy rendel valamit saját pénzből, te ezt a dolgot hülyeségnek tartod, de még el tudod fogadni. Ehelyett ő mást rendel, szintén saját költségén, de te ezt a másik hobbit nagyobb hülyeségnek tartod, ráadásul drágább is volt.
Ezt az esetet úgy vetted észre, hogy azon a napon, amikor érkezett a csomag te is otthon voltál, és érdekelt hogy milyen az amit rendelt. Egyébként fel sem tűnt volna, mivel nem káros vagy nagy helyet foglaló dologról van szó.
Viszont mit szólnál ha hazudott volna neked abban, hogy mit fog rendelni?
Azt mondom oké, amíg el van tartva nem felnőtt. DE EGY CSOMAGRÓL BESZÉLÜNK!
Azért egy eltartottnak sem nyitom ki a levelet, csomagját, olvasom el a papirjait stb.
Neki is jár magánélet.
#18 jajj de jó, pisilni még kimehet ha akar, vagy mivel a "szülő az úr" majd ő azt is eldönti?
Úgy megvetem az ilyen embereket, akik a kontrollmániájuk miatt szültek egyàltalán. Hogy majd legyen kinek odavágni, hogy nálam laksz, lehet akkor elköltözni.
Büszke lehetsz magadra, mondhatom.
Nálad kuncsorogni...
Mert te csak akkor adsz neki szívesen pénzt ha arra költi amit te meghatározol?
Vagy esetleg akkor nem fog elfogyni a pénze?
Csak a nyitót olvastam el.
"Otthon meg szoktátok beszélni, ha online akar rendelni."
De nem arról van szó, hogy én jóváhagyom az ő kérését, hanem beszél a dolgairól, amit én meghallgatok.
"Megbeszéli veled, hogy rendel valamit saját pénzből, te ezt a dolgot hülyeségnek tartod, de még el tudod fogadni."
Adott esetben mondok róla véleményt, de nincs olyan, hogy elfogadom-nem fogadom el. Egyedül akkor szólnék bele, ha illegális, vagy egészségkárosító dolgot akarna rendelni.
"Ehelyett ő mást rendel, szintén saját költségén, de te ezt a másik hobbit nagyobb hülyeségnek tartod, ráadásul drágább is volt."
Közben meggondolta magát. Van ilyen. A beleszólásról ld. az előző bekezdésben írtakat.
"Viszont mit szólnál ha hazudott volna neked abban, hogy mit fog rendelni?"
Mivel nem tartozik beszámolási kötelezettséggel, ez nem hazugság, hanem csak meggondolta magát. Maximum érdeklődve (nem számon kérően!!!) megkérdezném, hogyhogy meggondolta magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!