Mit érdemes tenni olyankor, amikor egy 18 év körüli fiú úgy arcon üti a húgát, hogy annak bevérzik a szemhéjja?
#19!
Semmivel sem látunk tisztábban!
Nekem úgy tűnik, hogy a lány barátja írta ki a kérdést, aki csak a lány elmondásaiból ismeri az esetet és a srácot is.
Messze van ez az objektív igazságtól.
#21!
EZ történt, ahogy írtam, nem volt lényeges előzménye az ütésének. Ha nem hiszed, az ezen nem fog változtatni. Ha neked többféle elképezésed van, leírhatod, mit tennél, a különböző helyzetekben. Pl: ha különösebb előzmény nélkül tette ezt, akkor ezt tennéd, hogy... Ha a az előzmény az volt, hogy... (és leírsz valami helyzetet, amikor szerinted rendben van (vagy legalábbis érthető), ha valaki így arcon üti a másikat), akkor ezt, meg ezt tennéd, hogy....
22!
Tehát az volt, amit leítam. :)
Valakinek az elmesélését ismered.
24!
Az a helyzet, hogy nem hiszem el, amit írsz, mert ha igaz, akkor már korábban is leírtad volna. Meggyőződésem, hogy te itt csak felhatalmazást akarsz kérni ismeretlenektől.
A lány majd elmondja a szüleinek, neked semmi dolgod.
25!
Tévedsz. Nem kell elhinned, és értelme sincs annak, amit írsz, nem gondolom, hogy bizonygatnom kellene, kellett volna bármit is. És felhatalmazást sem akarok kérni senkitől sem, te valamit nagyon belemagyarázol a kérdésembe, ami nincs is benne. Ha tetszik, szólhat úgy is a kérdés, hogy mit érdemes a szülőknek tenni ebben a helyzetben. Megértettem, hogy ehhez a kérdéshez érdemben hozzá szólni nem tudsz.
Ha tényleg nem volt semmi durva, tehát nem alázta meg a lány esetleg előtted, akkor a srácnak indulatkezelési problémái vannak(az okot felesleges firtatni, lehet idegi, pszichés), amit a szülőknek kell orvosolni, de az az igazság, hogy az ilyet nem lehet évek alatt sem terápiával.. A srác egész életében ilyen lesz(írom ezt érintett szülőként, igaz még kisebb gyerekkel, de minden létezőt megpróbáltam, semmi sem hat, csak a szedálás, azt meg nem fogom alkalmazni)
Az én gyerekemnek pont ezért nem lesz testvére. Ha lenne, elkülöníteném őket, amennyire csak lehet, teljes életet biztosítva a másik tesónak.
Nehéz kérdés, mert nem tudjuk, a pontos körülményeket. Kérdés az is, hogy milyen nevelést kaptak, milyen környezetben nőttek fel.
Szörnyű azt látni, hogy egyesek hajlandóak lennének feljelenteni a saját gyermekeiket. Ez valóságban a szülők kudarca a nevelés terén.
Nekünk is van két gyermekünk (2 és 6 évesek), tudjuk milyen szülőnek lenni.
A kérdésre válaszolva: Először mindenképpen meg kellene ezt velük beszélni. Aztán ha ez nem hatásos, akkor valamilyen retorziót, büntetést kiszabni.
De ez összetett dolog, úgy meg nehéz, ha nem ismerjük a részleteket.
(Az is kérdés, hogy ezt a kérdést ki tette fel. És mi a célja vele? A szülők közül valamelyik vagy a gyermekek közül valamelyik?...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!