Egy 14-15 évesnek(fiú,lány teljesen mindegy)miért nem akarják megengedni a szülei,hogy szexuális életet éljen a szerelmével?
Jesszusom, rég voltál 14? Tele vannak megfelelési vággyal, bizonyítási vággyal, hiányosak az ismereteik szinte minden téren, alig mernek kiállni magukért mások előtt, nem, hogy intim helyzetben, erre jön a biológiai érés, van amelyik nem is menstruál(én pl 15 évesen kezdtem, majdnem 16 voltam).
Maszturbáljanak csak, fedezzék fel a testüket, önmagukat, pettingeljenek(ruhás szex, dörgölőzés, tapi, izgatás, simogatás)csókolózzanak.. majd ha magabiztosak és valóban szexuális vágyuk van, nem csak boldoggá akarják tenni a másikat és nem csak azért teszik, mert azt hiszik ezt kell tenniük, akkor lesz rendben.
Én pl 22 éves koromig nem is szexeltem, csak “dugtak” és kielégítettem a barátaimat, hogy boldogok és elégedettek legyenek velem, nyögtem mikor kellett, mosolyogtam mikor kellett, kérettem magam, mikor kellett, hagytam, mikor kellett, aztán esett le, hogy hol is vagyok én a dologban.
Nem akarom, hogy a lányom ilyesmit éljen át, előbb jöjjön meg az önbecsülése és bátorsága, az “esze”, aztán szépen sorban mehet minden, amit ő akar és ő élvez.
Ezek a mai tinik nagylánynak, nagyfiúnak látszanak, de okmányirodában, hivatalos helyzetben, étteremben, taxiban, ismeretlen terepen kijön, mennyire kicsik é bizonytalanok még. Csapatban könnyen játsszák a vagányt, nyilván értelmesek, ezt senki nem tagadja, de az önbecsülèsük, magabiztosságuk nagyon alacsony, pusztán az életkoruk és a tapasztalati szintjük miatt.
Egyébként én nem fogom tiltani, hanem abban a szellemben nevelem a gyerekem, hogy olyannak feküdjön le, akit igazán szeret, akkor, mikor vágyik a srác intim érintéseire is, nem csak a lelkére meg arra, hogy szeresse a srác, és sose viseljen el olyat, ami számára nem jár örömmel. Szóval bízni fogok abban, hogy jó döntést fog hozni.
Utolsó senki sem mondta, hogy a felnőttek okosak! A felnőtteknek a leélt éveik adnak lehetőséget, hogy “okosabbak” legyenek, jobban tudjanak dönteni, megismerhessék magukat, kiállhassanak magukért. Nem minden felnőtt lesz “okosabb” az évekkel, de azért a zöme lassan, de fejlődik egészen haláláig, nem egyenletesen! Tehát nem 18 évesen csap be az isteni szikra.
Nem vagyunk jobbak a tiniknél, csak annyival, hogy több időnk, ezáltal több lehetőségünk volt jobban megismerni magunkat és a világot(és olyan 23 éves korunkra kifejlődött a testünk, akkor hagyja abba az érést).
15el maximálisan egyet értek.
Igen lehet csókolózni és pettingelni, de a lányoknál a szexualitás sokkal összetettebb és bonyolultabb dolog mint a fiúknál. Sokkal több időre, figyelemre van szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!