Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy 14-15 évesnek(fiú,lány...

Egy 14-15 évesnek(fiú,lány teljesen mindegy)miért nem akarják megengedni a szülei,hogy szexuális életet éljen a szerelmével?

Figyelt kérdés
Miért elitélendő a rokonok,ismerősök és az egész társadalom számára,hogy két fiatal szerelmes egymásba?Miért nem szerethetik egymást?Miért kell bujkálniuk,titkolózniuk?Természetesen nem annyira buták,hogy ne tudjanak védekezni.
2020. aug. 28. 18:12
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
73%
Mert korainak tartják, mert tulajdonképpen az is, ennyi idősen nem ezzel kéne még foglalkozniuk. VISZONT! Semmi értelme tiltani, úgy is csinálni fogják, én úgy gondolom, hogy a kommunikáció a megoldás.
2020. aug. 28. 18:58
 12/41 anonim ***** válasza:
82%
Nem mindenki csinálja, amit tiltanak neki.
2020. aug. 28. 19:03
 13/41 anonim ***** válasza:
86%
Mert 14 évesen még marhára nem érett meg se mentálisan, se biológiai értelemben, azért. A védekezés IS közrejátszik, de egy 14 éves lány méhszája, petefészke, stb még koránt sincs teljesen kifejlődve. Egy életre tönkreteheti magát. De a mai taknyok azt hiszik, övék a világ, meg mindent jobban tudnak, holott... Pont a gyakori a bizonyíték, mennyire retardok...
2020. aug. 28. 19:10
 14/41 anonim ***** válasza:
12%
#12 És kíváncsi vagyok, hogy honnan tudod, hogy nem fogja csinálni, attól még, hogy tiltod. Ez nem egy olyan dolog, amit meglehetne tiltani, ha tetszik, ha nem.
2020. aug. 28. 19:15
 15/41 anonim ***** válasza:
91%

Jesszusom, rég voltál 14? Tele vannak megfelelési vággyal, bizonyítási vággyal, hiányosak az ismereteik szinte minden téren, alig mernek kiállni magukért mások előtt, nem, hogy intim helyzetben, erre jön a biológiai érés, van amelyik nem is menstruál(én pl 15 évesen kezdtem, majdnem 16 voltam).

Maszturbáljanak csak, fedezzék fel a testüket, önmagukat, pettingeljenek(ruhás szex, dörgölőzés, tapi, izgatás, simogatás)csókolózzanak.. majd ha magabiztosak és valóban szexuális vágyuk van, nem csak boldoggá akarják tenni a másikat és nem csak azért teszik, mert azt hiszik ezt kell tenniük, akkor lesz rendben.

Én pl 22 éves koromig nem is szexeltem, csak “dugtak” és kielégítettem a barátaimat, hogy boldogok és elégedettek legyenek velem, nyögtem mikor kellett, mosolyogtam mikor kellett, kérettem magam, mikor kellett, hagytam, mikor kellett, aztán esett le, hogy hol is vagyok én a dologban.

Nem akarom, hogy a lányom ilyesmit éljen át, előbb jöjjön meg az önbecsülése és bátorsága, az “esze”, aztán szépen sorban mehet minden, amit ő akar és ő élvez.

Ezek a mai tinik nagylánynak, nagyfiúnak látszanak, de okmányirodában, hivatalos helyzetben, étteremben, taxiban, ismeretlen terepen kijön, mennyire kicsik é bizonytalanok még. Csapatban könnyen játsszák a vagányt, nyilván értelmesek, ezt senki nem tagadja, de az önbecsülèsük, magabiztosságuk nagyon alacsony, pusztán az életkoruk és a tapasztalati szintjük miatt.

Egyébként én nem fogom tiltani, hanem abban a szellemben nevelem a gyerekem, hogy olyannak feküdjön le, akit igazán szeret, akkor, mikor vágyik a srác intim érintéseire is, nem csak a lelkére meg arra, hogy szeresse a srác, és sose viseljen el olyat, ami számára nem jár örömmel. Szóval bízni fogok abban, hogy jó döntést fog hozni.

2020. aug. 28. 19:25
 16/41 anonim ***** válasza:
83%
Figyelj. Én 16 éves voltam mikor elkezdtem. Meg nem lettem terhes anélkül hogy ne akartam volna. (24 vsgyok) vannak annyira butak(felnőttek is) hogy jaj csak berakom mi baj lehet belőle? Aztán nem számolnak az elovaladekkal, és hoppá kimaradt a menzesz. Ez vajon kell egy 14-15eves lanynak? Hogy szüljön vagy abortuszra kelljen mennie? Elméletileg élhetnenek szexuális életet, de ahhoz kell felelősség is. Nem is kevés. Nekem ellett magyarázva minden így felelősség teljesen bújtam ágyba a mamar férjemmel. De akinek nincs elmagyarazva? Vagy befolyásolják hogy jaj csak 1 kicsit had rakjam be? Na ezért. Egy 14 15 éves lány foglalkozzon a tanulással, és ne azzal hogy a pucun forogjon
2020. aug. 28. 20:07
 17/41 anonim ***** válasza:
10%

Utolsó senki sem mondta, hogy a felnőttek okosak! A felnőtteknek a leélt éveik adnak lehetőséget, hogy “okosabbak” legyenek, jobban tudjanak dönteni, megismerhessék magukat, kiállhassanak magukért. Nem minden felnőtt lesz “okosabb” az évekkel, de azért a zöme lassan, de fejlődik egészen haláláig, nem egyenletesen! Tehát nem 18 évesen csap be az isteni szikra.

Nem vagyunk jobbak a tiniknél, csak annyival, hogy több időnk, ezáltal több lehetőségünk volt jobban megismerni magunkat és a világot(és olyan 23 éves korunkra kifejlődött a testünk, akkor hagyja abba az érést).

2020. aug. 28. 21:14
 18/41 anonim ***** válasza:
65%
Mert egy 14 éves még gyerek, az iskolával, a tanulással és a haverokkal kéne foglalkoznia, messze nem a csajozással/pasizással és főleg nem a szexxel!! Hiába hiszik magukat érettnek, meg nagylánynak/fiúnak, nem azok. Bőven ráérnek még ezekkel a dolgokkal foglalkozni, ennyi.
2020. aug. 28. 23:06
 19/41 A kérdező kommentje:
De azért csókolózni és pettingelni lehet?
2020. aug. 29. 06:03
 20/41 anonim ***** válasza:
91%

15el maximálisan egyet értek.

Igen lehet csókolózni és pettingelni, de a lányoknál a szexualitás sokkal összetettebb és bonyolultabb dolog mint a fiúknál. Sokkal több időre, figyelemre van szükség.

2020. aug. 29. 07:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!