Egy 14-15 évesnek(fiú,lány teljesen mindegy)miért nem akarják megengedni a szülei,hogy szexuális életet éljen a szerelmével?
"Nem annyira buták, hogy ne tudjanak védekezni"? Biztos vagy te ebben? Könnyebb sz.rul felhúzni a gumit mint te gondolod, aztán a "dolog" végén jöttök rá, hogy jé hoppá, hova lett a gumi, kiszakadt a gumi stb... Vállalnád ennyi idősen a nem kívánt terhességet esetleg?
Továbbá, ne próbáld magad valamiféle áldozatszerepbe helyezni azért, mert a szüleid óvaintenek attól, hogy hülyeséget csinálj(atok). Nyilván nem "elítélendő hogy két fiatal szerelmes egymásba", ezt te is jól tudod, úgyhogy nem kéne csuklóból olyannal vádolni a szüleidet, meg az "egész társadalmat" (??), ami nem igaz. Ellenben az igaz, hogy két ÉRETLEN, testileg-szellemileg fejlődésben lévő kölyök vagytok, akik még nem tudnak minden tekintetben felelős döntést hozni. Nem azért mondom, mert "ismerlek", hanem azért, mert ennyi idős korban ilyen az ember, ez alól nagyon ritka a kivétel. Csak arra mutatnék rá, hogy mennyire összemosod a szerelem és a szexualitás fogalmát a kérdésedben. (pl: "miért nem szerethetik egymást" --> ilyet rajtad kívül senki nem gondol, de elég probléma, ha nálad a "szeretni" és a "szeretkezni" ugyanazt jelenti). Persze van közük egymáshoz, de attól még, hogy szerelmes vagy, nem leszel érett a szexuális életre is automatikusan, hiába képzeled azt, hogy már nagyfiú/nagylány vagy.
Dehogynem...még annál is butábbak.
Ha nekem lenne egy lányom és 14 évesen mindenáron dugni akarna, akkor fognám, összeszedném a cuccait és beadnám az árvaházba. Ott aztán dughat amennyit akar, ha akar, ha nem...én meg felkötném magam, amiért ilyet szültem.
nem, nincs gyerekem hálistennek
1+
2. válaszoló, érdekes vagy. Talán sportolj, az jobban levezetné a frusztrációd mint hogy itt habzószájúskodsz :) Nehezedre esett volna rosszindulatot mellőzni a válaszodból? Én sem értek egyet a kérdezővel, de nem éreztem szükségét bunkónak lenni. Te miért?
A szerelemmel nincs is baj.
Csak a szexel. A fiatalok hormonháztartásában is nagy kárt tud okozni. Meg nem tudom tudtad-e de pl vannak olyan tampomok amiket 16 év alatt nem lehet használni, mert káros a nemiszervre. Ha egy olyat nem lehet bedugni egy péló már rendszeresen ki-be járkálhat??
Amúgy pl itt olvasol kérdéseket tizenévesektől?? Hogy a barátom keze spermás lett és úgy nyúlt a nemiszervemhez, de előtte letöröltük stb stb. Én azt se tudom elképzelni hogy hogyan csinálják. Meg mikor minden ondós lesz... Hogy pl a csajnak a kezébe engedi a srác és összetapickolnak vele mindent vagy mi??
Nem még az hogy szakszerűen használjuk a gumit, hanem még elélvezni is olyan furán tudnak amit pl én 15 év alatt nem tudtam összehozni.
Ezt még tudnám folytatni bőven hogy miért nem kellene ezt csinálni a fiataloknak. Ez csak egy laza bevezetés. De ha érted akkor érted, ha nem akkor úgy se fogod ennyiből megérteni.
A szülők a 14 éves gyereküket gyereknek látják, és a felnőtt gondolkodás szerint gyerekek ne éljenek nemi életet, mert korai.
A 14 éves gyerek saját magát nagyon érettnek látja, felnőttes gondolatai vannak és aszerint szeretne élni, egyáltalán nem gondolja korainak.
Minden nézőpont kérdése. Nincs benne egy nagy igazság. A kompromisszumot kell keresni és akár tetszik, akár nem, egyik félnek sincs tökéletesen igaza. Se a felnőttnek, ha túlzott korlátokat állít, se a gyereknek, ha azt hiszi, csak azért, mert fejben érik, testben is készen áll mindenre. Az igazság valahol középen van.
A tiltás sose jó dolog, mert a fiatalok ígyis úgyis megoldják. Van ismerősöm, aki egy általános iskolában takarít, talált már az iskolaudvar eldugott részén használt óvszert... Elit, keresztény iskola egyébként, nem putris hely, mielőtt ezzel jönne bárki is.
Sok fiatal az anális szexet tekinti és alkalmazza is fogamzásgátlónak.
Egy szó, mint száz, a fiatal akkor is meg fogja oldani, ha szülő tiltja akkor is.
Egyébként én se támogatom ezt az egészet, korainak tartom, de ha a lányom olyan idős lesz, hogy már szeretné csinálni, felvilágosítanám, megvenném az első doboz óvszert és biztosítanék egy helyet, ahol ki tudják élni magukat. Inkább csinálják egy biztonságos helyen, mint egy kapualjban, sikátorban, bokorban, mittudoménhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!