Szülők! Elleneznétek kamaszkorú gyermeketek szerelmi kapcsolatát ha kiderülne, hogy a partnerének családi háttere zűrös?
Arra a szituációra gondolok, hogy a kamaszkorú gyermeketek összejön valakivel akit ti még nem ismertek, viszont egy nap elhozza bemutatni nektek.
Ekkor azonban a nagy beszélgetések során kiderül, hogy a szerelmének a családi háttere eléggé instabil. Kiderül, hogy az apja korábban hosszú éveket ült egy komoly bűncselekményért (pl fegyveres rablásért) börtönben, jelenleg pedig rendszeres kábítószer fogyasztó. Az anyja pedig elvált az apjától aki intelligens személy viszont ez a helyzet annyira ráment pszichésen, hogy gyógyszereket kell szednie.
A szerelme személyisége pedig normális, tisztelettudó, intelligens viszont kissé dilis.
Arra vagyok kíváncsi, hogy ha egy ilyen helyzetbe kerülnétek kedves szülők, hogyan reagálnátok? Inkább segítenétek a kapcsolat erősítésében/mélyítésében vagy megpróbálnátok eltántorítani a szerelmétől a családja miatt?
Kérdésem csak elméleti és kíváncsi lennék, hogy hogyan vélekedtek hasonló szituációról.
Válaszaitokat előre is köszönöm! :)
Szerintem a családi háttér nem számít.
Oké,a családja eléggé...,de a lány normális,nem?
Ez a lényeg,hogy a lány normális.
Én úgy gondolom, hogy a családi háttér miatt ítélkezni előre szerintem nem a legjobb. Nem feltétlenül Viselkedik úgy az ilyen szülők gyereke. Én úgy gondolom mindenki érdemel egy esélyt. Próbáljátok meg. Én sem a legjobb családból vagyok, az apám lemondott rólam mikor kicsi voltam, az anyám is el akar engedni örökre. Soha sem volt normális családi körülményeim, de ez a páromat nem zavarja, sőt senkit sem zavart ez. Még a hozzám igen közel álló barátaimat sem.
Tényleg nem szabad rögtön ítélkezni. Tényleg adjatok neki egy esélyt, ha baj lenne, az úgyis kiderül, nem lehet sokáig megjátszani a viselkedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!