Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen feltételekkel engednéte...

Milyen feltételekkel engednétek el a 16 éves lányotokat bulizni? Mik mennek a mai bulikban?

Figyelt kérdés

A hétvégén szeretne menni egy házibuliba, a szomszéd városba. Van buszjárat. Este tízkor menne, és reggel az első busszal jönne.

Szívem szerinte elengedném, nagyon szeretne menni. Ott lesznek a barátai, meg a fiú aki tetszik neki. Néhányukat ismerem is. Bízom a lányomban, de félek, hogy belevinnék valami rosszba.

Emlékszem rá, mikor én voltam 16 éves, és hát utólag megbántam. Nem szeretném, ha a lányom is így járna.

2020. aug. 12. 18:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem pedig elengedheted. Elmondod neki, hogy ha bármi van szóljon nyugodtan, téged el tud érni és bármit elmondhat. Ha valami miatt haza szeretne vagy haza kellene jönnie, akkor el tudsz érte menni. Legyen nála telefon, pénz, iratok. Plusz, ha téged megnyugtat, akkor megbeszélheted vele, hogy írjon neked/hívjon fel, hogy minden rendben. Ez igény szerint bővíthető, de szerintem egy 16 éves lányt már nem kell annyira félteni és így el lehet engedni... Úgysem tudod minden lépését követni, nem tudod mit csinál vagy kikkel van az iskolai szünetekben, órák után, táborban, kollégiumban vagy akármilyen programon, ahol nincs ott az anyja és/vagy apja. Egy házibuli semmiben sem más, nem kell éjszaka vagy buli ahhoz, hogy bármi megtörténjen és ugyanazok az emberek veszik körül, akik nap mint nap, hiszen azt írtad a barátaival lenne... A szülői vagy felnőtt jelenlét sem feltétlenül jelent sokat, ha pl. nálunk voltak szülők, akkor este lefeküdtek aludni és kész. Engem már általános iskolás koromban is mindig elengedtek a szüleim az ilyen ottalvós estekre, később is és kb. mindig ugyanaz ment. Tipikus játékok pl. üvegezés, felelsz vagy mersz stb., filmezés, pletyka, tánc, kaja és igen, volt alkohol is, volt dohányzás is és esetleg volt csók stb. Viszont aki pl. dohányzott az ugyanúgy megtette a suli udvaron, vagy hazafelé sétálva... aki meg nem akart, az nem gyújtott rá a buliban sem. Drog nem volt soha, és szerintem ez egyébként még ma sem túl általános az átlag fiatalok között... egy átlag, kvázi "normális" tini kb. azt sem tudná honnan vagy kitől szerezzen és alapvetően nem is olcsó dolog. Plusz a szex sem volt jellemző házibuliban a barátok füle hallatára, idegen helyen, mikor bárki rád nyithat stb., nem tudom miért gondolják azt sokan, hogy ez alap kelléke egy házibulinak. Szerintem semmi nem tud történni egy házibuliban, ami máshol nem. Emiatt felesleges lenne eltiltani. (Ja, és én sem 10 éve voltam kamasz...)
2020. aug. 12. 22:40
 12/20 anonim ***** válasza:
22%
Hogy a mai bulik milyenek, nem tudom. De mikor en voltam 16 (14 éve) akkor alkohol, szex ment a házibulikon. Gondolom ez azóta se lett diszkrétebb.
2020. aug. 12. 22:50
 13/20 anonim ***** válasza:
98%

Én 31 vagyok, már akkor volt olyan réteg, akik csak füvezni tudtak.

Volt a másik réteg, azaz mi, akik hányásig ittuk magunkat.

Csodálom, hogy túléltem a kamaszkort.

2020. aug. 13. 00:49
 14/20 anonim ***** válasza:
94%
Jesszus. En is jartam bulizni 16 evesen a szomszed varosba. Elso busszal mentunk haza. Eletem legszebb idoszaka. Persze voltak dolgok. Kis fiuzas, de pl sose ittam vagy ilyesmi. Tancoltunk, szerelmesek voltunk. Barcsak visszamehetnek😀😀😀 19 eve volt😱 Engedd el! Ha nem engeded, akkor is majd elmegy, csak neked mast fog mondani.
2020. aug. 13. 07:28
 15/20 anonim ***** válasza:
15%
14es. Ott a lényeg a válaszodban: 19 éve volt. Össze sem lehet hasonlítani az akkori fiatalokat a mostaniakkal. Teljesen más világ, más kultúra veszi őket körül, az internet neveli őket. Ne legyetek már naívak, minden tizenéves a youtube-on, snapchaten, tiktokon meg instagramon szocializálódik, anyukák nézzetek már körül h mik mennek ezeken az oldalakon. Botrányos. De persze tudom-tudom, a ti gyereketek aztán soha!...
2020. aug. 13. 09:25
 16/20 anonim ***** válasza:
90%
15-ös Én meg nem 19 éve voltam 16 éves, 21 vagyok és most is aktív szociális életem van, járok szórakozni és van egy 17 éves húgom is... Semmivel sem rosszabb, ami most van. Nem volt ennyi platform, sőt korábban még egyáltalán nem voltak közösségi oldalak stb., de nem is ezen múlik. Régen is ugyanúgy megvoltak a drogosok, a dohányosok, akik fűvel-fával lefeküdtek, a jó kislányok, akik minden buliban ott voltak, akik mutogatták magukat, akik hitgyülibe jártak, akik ki lettek közösítve stb., stb. Lehet, hogy akkor nem tették ki instára, hogy a templomkertben cigiznek stb., de attól még ugyanúgy megtörtént. Ha valaki nem ilyen közegben van, másképp szocializálódott, normális családban nőtt fel, normális barátai vannak stb. (és ez a mai világban is ugyanúgy létezik, egyáltalán nem igaz, hogy a mai fiatalokat csak a net neveli), akkor annak valószínűleg nem is az lesz az etalon, aki a seggét mutogatja a tiktokon. Aki pedig eleve "rossz" társaságban van, akkor szerintem ott nem egy házibuli fog számítani...
2020. aug. 13. 10:34
 17/20 anonim ***** válasza:
10%
Na ha 21 éves vagy, akkor pont fogalmad sincs róla, hogy 19 éve mi volt a kamaszok körében, maradjunk annyiban. Persze, senki nem mondta h akkor mindenki földre szállt angyal volt, de lényegesen több most az aberrált, mint akkoriban. Én pont akkor voltam fiatal, amikor még nem létezett okostelefon, és látom h mi megy most, amikor minden tizenéves gyerek kezében ott virít a telefon, 0-24ben internethozzáféréssel. Igen, voltak az én kamaszkoromban is durva bulik, voltak akkor is drogosok (bár közel sem ennyi, mint most!), voltak 15 évesen bárkivel összefekvők, meg mindenfélék, de közel sem nehezedett ránk fiatalokra ekkora nyomás a korosztályunk felől, mint most. Hogy minden létező csatornán 15 éves félmeztelen lányokat látsz füves cigivel pózolva, mert az hú de menő, vagy csak hallasz róla, hogy vannak ilyenek is, az nagyon nem mindegy. 10 évvel ezelőtt nem volt ilyen könnyű kábítószerhez jutni, azért kellettek hozzá kapcsolatok. Ma már szinte a kezedbe nyomják az utcán. Kár erről vitatkozni, hogy milyen szinten aberrált és erkölcstelen a mostani "kultúra", össze sem hasonlítható a 10-15 évvel ezelőttivel. Ezt csak a vak nem látja, vagy az aki már a mostaniba nőtt bele.
2020. aug. 13. 10:46
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Pont azért írtam, hogy 21 vagyok, járok szórakozni stb., hogy egyértelmű legyen, hogy én még kvázi fiatalnak számítok és nem 3000 évvel ezelőtt voltam utoljára szórakozóhelyen, buliban stb., hanem még frissebbek a tapasztalataim. Én nem arról írtam, hogy mi volt 19 éve... Hanem a saját tinikori tapasztalataimat írtam le, mert 5 évvel ezelőtt voltam 16 éves és nyilván sok minden változott azóta is, de azért mégis közelebb áll a jelen helyzethez. Valamint írtam, hogy van egy 17 éves húgom is, akin keresztül szintén belelátok abba, hogy ma hogyan szórakoznak a tizenévesek. Plusz nyilván én már idősebb vagyok és nem a kamaszokkal bulizok, de most is vannak személyes tapasztalataim és azok sem olyan lesújtóak, mint amit itt írtak egyesek. Én továbbra is azt mondom, hogy mindez csak társaság vagy közeg, neveltetés és értékrend kérdése.
2020. aug. 13. 11:02
 19/20 anonim ***** válasza:
89%
Nyugodtan elengedheted. Telefonja nyilván van, ha úgy neveltétek, akkor nyilván tudása is van, felelősségteljes és el tudja dönteni, hogy mit szeretne és mit nem. Szexelni, berúgni és drogozni nem csak éjjel lehet és nem csak diszkóban, bárhol megteheti, akár akkor is, ha hétvégén a barátnőjénél alszik, szóval bárhol történhet vele rossz. De az ő döntése, hogy megteszi-e. Elbeszélgethetsz vele természetesen a veszélyekről, adhatsz neki tippeket, tanácsokat, amivel segíted, ha bármi gond, telefonja legyen feltöltve, a tiétek is, legyen közelben, ha valami van, hívjon, amúgy meg érezze jól magát.
2020. aug. 13. 13:02
 20/20 anonim ***** válasza:
81%
Jézusom, ti itt mind burokban akarjátok tartani a gyereket? Nagyon gáz ...az ilyen gyerekek fogják szétcsapni magukat,mint az állat, ha végre kiszabadulnak...egyetemen stb.. engem sosem fogtak ilyen szigorúan, sőt ...de cserébe sosem kerültem bajba, és sosem hazudtam a szüleimnek. Olyanok vagytok, mint az amerikai filmekben...ott sem szabad semmit a tiniknek, mégis kiszöknek, lelépnek, berúgnak, drogoznak, meg hazudoznak összevissza. Engem elengedtek bulizni már ennyi idősen bőven. Kolléganőmet soha, aztán elkezdett hazudozni, titokban átöltözni, sminkelni stb.
2020. aug. 13. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!