16 éves kamaszt el szoktátok küldeni iskolába, ha náthás és köhög, de nincs láza és nem érzi rosszul magát?
Attól függ.
Ha egy hét után nem enyhülnek a tünetei, akkor javasolnám neki, hogy menjen el orvoshoz - és ő szinte bizonyosan otthon tartaná.
Nyilván egy kicsit számít az is, hogy azokban a napokban lesznek-e fontos dolgok, amiknél nagyon ott akar lenni. Ha igen, akkor ezeket megvárhatjuk, de a végtelenségig ne járjon félig betegen iskolába, mert ebből lehet egy kiadós hörgő- vagy tüdőgyulladás, vagy mellhártya-gyulladás, arcüreg-gyulladás stb. stb.
Ha csak folyt egy kicsit az orrom, és/vagy köhögtem. Mentem suliba.
Még a 4 évesem is megy így oviba.
Ha nincs láz, rossz közérzet, és nem úgy taknyos köhög h majd brlefullad akkor menjen.
Nálunk anno fel sem merült hogy ne menjek iskolába. Anyukám vitt kisiskolás koromban orvoshoz amikor kellett, legközelebb csak akkor mentem amikor a szakmai gyakorlat miatt kellett orvosi vizsgálat, de akkor már a felnőtt orvoshoz, pedig a kettő között is voltam beteg.
A gyerekeim még ovisak, de őket is csak durva köhögéssel viszem (mint pl tegnap a 4 évest), 16 évesen szerintem az ember már el tudja dönteni hogy bírja-e vagy sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!