Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Sokan miért buzdítanak tizenév...

Sokan miért buzdítanak tizenéves kislányokat arra, hogy sminkeljenek?

Figyelt kérdés
Nagyon sok kérdésnél látom, hogy egy önbizalomhiányos tininek azt írják válaszul, hogy sminkeljen, mert a smink dob a kinézetén. Miért kell egy kamasznak ilyet írni? Attól még nem lesz szebb senki, mert sminkel.
2020. júl. 21. 07:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
66%
Azért sminkelnek a 30 alatti nők, mert attól jobban érzik magukat. Az, hogy neked személy szerint nem jön be, az egyéni ízlés kérdése. Nekik jobb úgy, ha van pl szempillájuk.
2020. júl. 21. 09:04
 12/23 anonim ***** válasza:
11%
#9 Tudod, mint a gyógyszer reklámokban: "Julcsika! Kend be magad ezzel a ki tudja mi a neve krémmel, mert nekem ez bevállt!"
2020. júl. 21. 09:09
 13/23 anonim ***** válasza:
30%
#10 Poén a dologban, hogy ha az emberek többsége máshogy gondolná, akkor te sem gondolnád így, csak a szomorú dolog az, hogy az ember véleményét nagyban befolyásolja a társadalom véleménye és ezt az ember észre sem veszi sokszor. Szerintem pl. ha egy 16 éves sminkelhet, akkor egy 10-12 éves is simán sminkelhet, elvégre csak "széppé" teszi az embert, akkor tulajdonképpen mi is a baj vele? Nem neki való? Ésszerű magyarázat erre létezik? Hülyén néz ki? A túl sok smink igen, nagyon hülyén néz ki egy egyébként szép arcú kislányon, ahogy egy teljesen szép arcú 16 évesen is ugyanúgy hülyén néz ki a full smink. Akkor meg? Őt nem érdekelheti ezek a nagylányos dolgok, nem lehet önbizalom hiánya?
2020. júl. 21. 09:33
 14/23 anonim ***** válasza:
48%

#13 aztán ebben mi a poén? Van egyfajta szépségideál most, amihez a kifejező tekintet tartozik és az emberek azt látják szépnek. Lehet ezen merengeni, hogy mi lenne ha nem így lenne, de most ez van. 200 év múlva meg lehet más lesz.

Egy szemceruzától meg egy 13 évesnek sem lesz semmi baja, ha szerinted nem is szép, neki ad egy kis önbizalmat, akkor meg egészségére.

2020. júl. 21. 09:56
 15/23 anonim ***** válasza:
57%
#14 Igazad van! Nem poén, hanem inkább szomorú, hogy mások véleménye szerint cselekszel.
2020. júl. 21. 09:58
 16/23 anonim ***** válasza:
91%

Smink és smink közt óriási különbség lehet.

Én engedem a lányomnak, aki most 14 és kb. 1 éves sminkel. Ami úgy néz ki, hogy szinte nem is látszik. Nagyon finoman festi magát. Vastag tusvonalat, rikító szemhéjat és rúzst nem engednék neki, de nagyon jó az ízlése így erről szó sincs.

Nem tőlem tanulta, én ritkán használok sminket, annyi, hogy a szemöldököm mindig rendben van a kozmetikusom által.

Én nem biztatom, de hagyom kibontakozni a lányom.

2020. júl. 21. 10:05
 17/23 anonim ***** válasza:
72%

Én sminkelek már egy pár éve, és 17 éves vagyok. Viszont nem gondolom, hogy szebb lennék tőle. Egyszerűen megnyugtató maga a folyamat, na meg vannak egész kreatív részei is. Ez most olyan, mintha azt mondaná valaki a rajzaimra, hogy jó, jó de minek, az a papír sokkal szebb fehéren. Plusz ha harminc éven keresztül nem sminkelek, akkor nem hiszem, hogy pont változtatnék rajta. Ha valaki rendesen figyel a bőrápolásra, normális termékeket használ akkor semmi baja nem lesz tőle.

Én 12 évesen kezdem sminkelni, ami kimerült annyiban, hogy korrektor és szempillaspirál. A szempillaspirál csak tetszett, a korrektor meg azért, mert a legtöbb hatodikos nem olyan érett, hogy ne szóljon be a bőrhibák miatt. Nyilván ápoltam a bőröm akkor is, de hiába kezelgetem az arcomat, ha hetek után múliknak el a pattanások, addig végigcsúfolnak a gyökér osztálytársaim, meg úgy is kijön újra minden. Szerintem nekem a destruktív osztálytársak többet ártottak, mint a hangyatöknyi smink, amit reggel kemény öt perc jól összedobni. Az igazat megvallva engem már elsősen érdekelt a smink, de akkor nyilván suliba nem, csak néha otthon a direkt gyerekbarát sminkkel pacsmagoltam valami "arcfestést" a fejemre, amitől csak úgy néztem ki, mint akinek behúztak. 12 évesen a suliba meg nyilván szóltak volna a színes szemhéjpúderek miatt, de a szempillaspirál miatt és korrektor miatt nem. És ha belegondolunk csak általános iskola 6-7-8. osztályban szólt a "külvilágnak" a sminkem egy része. És persze lehet mondani, hogy ne azért sminkelj mert valaki beszólt a bőrhibáid miatt. De szerintem 12 évesen, ha minimum húszan piszkálnak bármilyen tökös vagy nem tudod megvédeni magad, ahhoz meg nem vagy elég érett, hogy helyén kezeld. És hiába kérsz segítséget, hogy a tanárok figyeljenek jobban, mert akkor meg azért piszkálják az embert. És sokkal egyszerűbb felrakni magadra az alapozót/korrektort, hogy ne gúnyoljanak, minthogy lelki boxzsákot játszva megváltoztass fentebbről jövő dolgokat. Inkább sminkeljen valaki "túl korán", minthogy a jobb adottsággal rendelkező, gonoszabb társai tönkretegyék.

Én amióta gimis lettem már egyáltalán nem a beszólások miatt sminkelek, mert már nem dedósok vesznek körbe. Van amikor szolidabb sminket hordok, van amikor extrémebbet, van amikor semmi nincs rajtam. És mindenhogy elégedett vagyok az arcommal. Viszont én nagyobb városba járok suliba, nyilván nagyobb a légszennyezés, és azt tapasztaltam, hogy ha nem használom az alapozót, akkor több pattanásom lesz és hamarabb, mint amikor naponta használom. Pedig ugyan úgy ápolom mind a két esetben az arcom. Szóval szerintem valamilyen szinten felfogja a szennyeződéseket, így nem közvetlenül az arcomhoz érnek. Tehát ennyit arról, hogy árt. Normális bőrápolás mellett, ha tudatosan figyeled a smink összetevőit, nem lesz baj.

De egyébként nem értem miért baj, ha önbizalmat ad valakinek, vagy kiemeli a szépségét. Ha mondjuk nem vagy elégedett magaddal egy napon, mert előző este nem aludtál jól és ez látszik, akkor csak feldobsz egy kis korrektort a szemed alá és legalább kicsit jobban érzed magad tőle, hogy nincsenek sötét karikáid. Ha mondjuk jó formája van a szemöldöködnek, de halvány, akkor átrajzolod, bumm ki is van emelve. Nem hiszem, hogy ezek olyan rossz dolgok.

2020. júl. 21. 10:16
 18/23 anonim ***** válasza:
66%

de miért kellene egy 30 alatti nőnek sminkelnie?

WHAT:D

Tudod, (sajnos) sok embernek nincsen makulátlan bőre, photoshop arca a való életben. Nekem pl. korpás szeborreás a bőröm, ami azt jelenti, hogy sokszor kipirosodik, pöttyös lesz. A férjem szeret így is, de nem állnék ki natúr fejjel 150 ember elé előadást tartani, vagy tárgyalni. Nekem dob egyet az önbizalmamon, hogy tudom, a bőrhibáim rejtve vannak. És ez nem jelenti azt, hogy 85 réteg van rajtam, sőt. Az alapozóm, púderem jól minőségű és tartós, annyira, hogy sokszor megkérdezik mások, hogy használok-e valamit az arcomra, vagy mitől ilyen szép egységes.

Sokan Ördögtől valónak tekintik a sminket, pedig egyáltalán nem az.

2020. júl. 22. 12:22
 19/23 anonim válasza:
100%

Mert azt tapasztalták, hogy nekik ez bevállt, meg nagyon nem is hiszem, hogy lenne más ötletük, a smink az alap, a legegyszerűbb.

Nekem ha lenne lányom, akit mondjuk zavarnának a pattanások én elvinném bőrgyógyászhoz, hátha ő tudna valami jobbat mondani(nekem mondott), vannak egész jó kis krémek is pattanásokra, csak az a baj, hogy az ember egyet kipróbál, nem válik be és már fel is adja, pedig ez ugyanaz, mint amikor viszket a micsodád, neked az válik be, a barátnődnek meg az. Meg megmondanám neki, hogy egyen meg igyon kevesebb cukrosat, mert az is lehet baj. Aztán elvinném egy megfelelő fodrászhoz is, mert egy jó fodrásznak tudni kéne, hogy milyen arcformához, bőrszínhez milyen hajstílus meg hajszín illik. Hátha ez is dobna az önbizalmán.

De ugye ott van az is, hogy lehet nem is a kinézetével van baja, hanem inkább lelkileg. Ebben az esetben pszichológus is segíthet.

17/L

2020. júl. 22. 16:27
 20/23 anonim válasza:
58%
Engem nőként speciel egyáltalán nem érdekel, hogy a férfiak mit gondolnak, és nekik tetszik-e. Nem nekik csinálom, hanem azért, mert én szeretek sminkelni, szeretem a végeredményt, kikapcsol a folyamat és izgalmasnak találom, hogy kísérletezhetek.
2020. júl. 22. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!