Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 14 éves lányt engednétek 17...

14 éves lányt engednétek 17 éves lánnyal járni?

Figyelt kérdés

2020. júl. 20. 19:10
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
34%
Mégis mit gondoltok, tiltással mit értek el ebben a korban?
2020. júl. 21. 19:02
 32/57 anonim ***** válasza:
56%
Eleve nem kellett semmit tiltanom, mert normális nevelést kapott a lányom, pontosan tisztában volt azzal, hogy ennyi idősen nincsen semmi dolga a másik nemmel, vagy jelen esetben a sajátjával. Másrészt én vagyok a szülője, én felelek érte és ha én valamit nem engedek, akkor nem szimplán azt mondom nem, hanem leültetem és normálisan, higgadtan elmagyarázom neki, hogy miért nem. Ha elfogadja jó, ha nem, nekem úgyis jó. Nem lehet mindig minden úgy, ahogy azt a gyerek szeretné, ez van. Felnőttként sem lesz ez másképp. Különben is mindenki úgy neveli a saját gyerekét, ahogy azt Ő jónak látja.
2020. júl. 21. 19:07
 33/57 anonim ***** válasza:
44%
"Mégis mit gondoltok, tiltással mit értek el ebben a korban?" Többet mint ha leszarnám ki használja a gyereket.
2020. júl. 21. 19:49
 34/57 anonim ***** válasza:
50%
Ja, sokkal jobb, ha kamuzik, elszökik, vagy épp megutál, mert mindentől tiltod... Feladom.
2020. júl. 21. 19:53
 35/57 anonim ***** válasza:
39%
Aha. szóval nálad alap hogy ha valami nem úgy van ahogy a gyerek óhajtja, akkor hazudik meg szökik. Jól el lehet kényeztetve, bele van verve hogy neki mindent lehet?
2020. júl. 21. 19:58
 36/57 anonim ***** válasza:
73%
És hogy utál? Hát inkább utáljon minthogy baja legyen. Nem a haverom hanem a gyerekem, az a dolgom hogy megóvjam a saját hülyeségétől is ha kell.
2020. júl. 21. 19:59
 37/57 anonim ***** válasza:
60%

#34 Ja szerintem add fel, nem kva mindegy neked, hogy ki mit enged a gyerekének?

Az meg külön ultragáz, hogy szerinted az az alap, hogyha a gyereknek nem engedsz valamit, akkor ő egyből hazudik, elszökik és megutal. Szép mondhatom. Elhiszem, hogy vélhetően te a saját gyerekedből indulsz ki és nálatok ő diktálja a szabályokat és akkor is van, amit ő akar, ha ti nem engeditek, de remélem azért azt képes vagy belátni, hogy nem mindenkinek ilyen gyereke van, mert van aki neveli is normálisan és nem hagy rá mindent.

2020. júl. 21. 20:14
 38/57 anonim ***** válasza:
60%

Csúnyán mellélőttetek amúgy, mert még meg sem született a gyerekem... És ha már itt tartunk, én is eldönthetem, mit, hogyan csinálok majd, nem? :) egy szóval nem írtam azt, hogy minden rá lesz hagyva, és el lesz kényeztetve, de egy tini nem feltétlenül egyszerű eset. Én nem lettem tiltva 14 évesen a pasizástól, mégis normális ember lettem, jól tanultam, nem lettem r|banc sem, 18 éves korom óta a férjemmel vagyok. Én úgy vagyok vele, hogy ésszerű keretek között, ha teljesíti a gyerek az adott elvárásokat, akkor nem fogom tiltani.

Amúgy azt sem értem, miért hiszi azt itt mindenki, hogy pár mondatból belelát mások életébe. Mintha én azt írnám, hogy a ti gyerekeitek biztos elnyomott, stréberek, akiket kiközösítenek mindenhol, amiért mindentől tiltva vannak, és ti ettől vagytok elégedettek. 🤷‍♀️ Lehet így van, de sajnos elromlott az üveggömböm, így nem tudhatom...

2020. júl. 21. 22:26
 39/57 anonim ***** válasza:
52%

"Csúnyán mellélőttetek amúgy, mert még meg sem született a gyerekem..."

Hogy parancsolsz? Mi fogtunk mellé? Ez valami elb*aszott vicc akar lenni? Itt TE vagy az egyetlen, aki kegyetlenül mellékfogott, nézd csak:

"Ja, sokkal jobb, ha kamuzik, elszökik, vagy épp megutál, mert mindentől tiltod."

Te voltál az, aki kapásból jósolni próbáltál a nem létező kristálygömbödből és jöttél rögtön azzal, hogy aki nem tartja a világ legnormalisabb dolgának, hogy egy ekkora gyerek csajozzon/pasizzon és/vagy szexeljen, annak biztosan hazudik a gyereke meg elszökik és utálja. És miután alaptalanul megvádolták, még neked áll feljebb. 🤷‍♀️ Ráadásul úgy, hogy még gyereked sincs, de már most jobban tudod mindenkinel.

"És ha már itt tartunk, én is eldönthetem, mit, hogyan csinálok majd, nem? :)'

Te tuti trollkodsz. Jó ég, hát te Kezdted az egészet azzal, hogy kérdőre vonva hozzánk vágtad, hogy mégis mit fogunk elérni a tiltással, a kutya hozzád nem szólt, mindenki a saját véleményét írta le és azt, hogy Ő mit tenne. Mégis mi lettünk korábban leidiótázva, hogy pff mi értelme nem engedni és majd úgyis átver a gyereketek, így-úgy-amúgy. Legalább ne ütnéd egyik kommenteddel a másikat.

"Amúgy azt sem értem, miért hiszi azt itt mindenki, hogy pár mondatból belelát mások életébe. Mintha én azt írnám, hogy a ti gyerekeitek biztos elnyomott, stréberek, akiket kiközösítenek mindenhol, amiért mindentől tiltva vannak, és ti ettől vagytok elégedettek."

Besz*arás, és megint össze vissza halandzsázol. Könyörgöm, hisz te mondtad, hogy: "Ja, sokkal jobb, ha kamuzik, elszökik, vagy épp megutál, mert mindentől tiltod."

Te voltál az, aki előadtad itt, hogy belelátsz mások életébe és ha egy tapasztalt édesanya, tudod, akinek már van gyereke, le merte írni, hogy nem engedné, az véleményed szerint mindentől tiltja ugyebár a csemetéjét.

Kész logikai bukfenc, amit itt összehordtál, minden, amit felháborodva most kikértél magad, azt pont hogy TE magad írtad egytől-egyig. Szép munka. :D

2020. júl. 21. 22:57
 40/57 anonim ***** válasza:
42%

"Te ritka ostoba vagy"

Mondja ezt az, aki saját magára cáfol rá folyamatosan. :D

Hát ugye, amikor fáj az igazság és elfogynak az érvek, akkor jön a személyeskedes.

Érdekes mindenkinek sikerült kulturáltan leírnia, hogy miért NEM engedné egy 14 éves gyereknek a kapcsolatosdit, erre jöttél te és ahelyett, hogy elfogadtad volna más véleményét, egyből el kezdtél vagdalkózni, hogy ugyan mit hiszünk, mit fogunk ezzel elérni, majd ismeretlenül királyul megállapítottad, hogy biztos sokkal jobb, hogy hazudik és atver a gyerekünk. És akkor még jól ki is kéred magadnak. Nem ismered a gyermekeiket, ahogy itt egyik kommentelőjét se, de egyből okoskodsz, mert az aztán mindenkinek nagyon megy.

Nekem pedig nem egy olyan osztálytársam volt, akinek a szülője nem bánta, hogy pasizik meg kurogat a 13-14 éves gyereke, mert hát ő modern és jófej szülő, aztán a drága gyerekük úgy vágta sorozatosan át őket, hogy öröm volt nézni. Ők is abban a tevhiben éltek ám, mint te is és sokan mások, hogyha megengeded és rahagyod a gyerekre, amit akar "úgyis megoldja" jeligével, akkor majd milyen szuper lesz a kapcsolatotok és majd mindent elmond. Hát majdnem így volt.

A neveléssel pedig igen is át lehet adni tizenéves korra egy olyan értékrendet a gyereknek, amivel pontosan tudni fogja, hogy 14 évesen nincs dolga fiúkkal/lányokkal, ehhez még jön a szülő, aki normálisan "terelgeti" és máris előrébb vagyunk. De ugye ennyi erővel, akkor mindent is meg lehet engedni, hisz "úgyis megoldja, ha akarja". 🤦‍♀️

És a szülő meg dísznek van, vagy mi? Azért vagyok én az anyja meg azért van apja, hogy határokat szabjunk és ne a gyerek diktáljon. Az hogy valakinek ebbe a határba belefér az ennyi idősen való pasizas/csajozas és esetleg a szex (mert ugye ez is szorosan kapcsolódik a dologhoz) az az ő magánügye, csinálja ahogy jónak látják, de mi a francert kell egyből beszólni annak, aki nem a szomszéd Marika meg a GYK-n lévő Ancsika elveit követi?!

Itt se az kapott beszólást, aki engedné, hanem aki nem, muk8y meglepő ....

2020. júl. 21. 23:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!