Szülőként volt jogom elvenni a lányom telefonját ebben az esetben? Meg fog békülni?
Csináljatok neki egy új profilt, szülői felügyelettel. Még fiatal, igényli, hogy figyelj rá, mit csinál. Természetesen igazad van, nagyon sok a pedofil is, meg hát szörnyű dologok történhetnek. Manipulálhatják, hogy küldjön meztelen képeket, és sajnos nagyon sok fiatal lányt erre rávettek már, tehát nem lehetetlen.
Igenis, teljesen érthető az is, hogy azt akarod, hogy mozduljon ki, ne csak a telefonját nyomkodja.
Szerintem jól tetted, hogy ezt ebben a formában nem hagytad tovább neki, a szülő ugyanis nem arra való, hogy mindig a gyerek kedvére tegyen, hanem hogy nevelje, a helyes úton tartsa, még ha ez a gyereknek nem mindig tetszik is.
Majd kb 2 év múlva, ha nem lesz ilyen, és normálisan használja a Facebookot, akkor majd nem kell a szülői felügyelet se rá.
Persze fontos, hogy ülj le vele, magyarázd el neki a veszélyeket, amik rá leselkednek.
(A nővérem kislánya 13 évesen hasonló dolgokat csinált, a nővérem elmagyarázta neki alaposan, illetve megmutatta neki Amanda Todd videóját. Igen, ütős dolog, lesokkolta a gyereket. De hamar túllépett rajta, viszont legalább látta, hogy nem csak ijesztgeti az anyja, valóban veszélyes.)
19 éves vagyok, lány. Hónapokkal ezelőtt butafonra váltottam apám győzködése ellenére, mert úgy éreztem, hogy az a telefonmennyiség sok nekem, hogy állandóan netezés, állandóan elérhető vagyok. Itthon gépezek, az elég, aki pedig fontosat akar velem közölni, az felhív vagy sms-t küld.
Szerintem vedd el a lányodtól az okosat és te is vegyél neki egy butát. Ez amit csinál, függőségre hajaz. Tanév kezdetére lenyugszik, akkor kapja vissza, ha annyira kell, de ne azon a készüléken élje az életét. Telefonálni pedig, ha baj van, a bután is tud.
Igazából megkapja, de hát ez sajnos ilyen. Például a nővérem el sem olvassa, csak nézi a posztok alatt a kommenteket, új ismerősöket, engedélykéréseket.
Sajnos bizonyosan joggal, volt már olyan 30+os férfi, aki csak úgy ráírt a gyerekre (szia, nagyon csinos vagy, stb). Ekkor nem árt, ha az anyuka is cselekedhet.
Mármint van-e jogod a saját pénzedből nevelt kiskorú gyerekedtől elvenni a telefont, amit a saját pénzedből vettél neki, amivel nyilvánvalóan nem tud bánni, károsítja és veszélyezteti is magát és függővé vált tőle?
Ne már. Az anyja vagy....
"A gond ott kezdődik, hogy pár idegennel és idős pasival is felvette a kapcsolatot. Nem volt szexchat, képküldés, de válaszolt, írogatott nekik, mesélt arról is hol lakik, mivel foglalkozunk, magáról elmondott mindent, stb."
pontosan ezért nem kellett volna hagynod hogy fb accountot csináljon magának. arról ugye nem is beszélve hogy elvileg 13 (14?) éves kor alatt nem is lehet regisztrálni. ezzel ko oly veszélybe sodorhatja saját magát és az egész családját, ez nem játék! egy 12 éves még nem fogja fel, nem látja át, milyen következményei lehetnek az őszinteségének. töröld a fb accountját
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!