Joguk van a tanároknak elvenni a diák telefonját? Megtehetem, hogy eleve oda se adom a tanárnak ha megszólal órán?
Q*va ideges vagyok amiért elvették a telefonomat, mert megszólalt órán, de úgy, hogy oszt. társaim szórakoztak, hivogattak.
Ebből kifolyólag majdnem vége lett a 2 éve tartó párkapcsolatomnak, valamint sok időt és pénzt buktam (hosszú történet). Ha legközelebb megszólal és elkérik biztos h nem adom oda, nem érdekel rúgjanak ki ha akarnak, de mégegyszer nem élem ezt át. Jah amugy hiába kapcsolom ki vagy némítom le, oszt társak megoldják h megszólaljon a telóm. Kedvesek...
Megteheted, de viseld a következményeit: ha ki nem is rúgat a tanár (lehet, hogy nem talál rá megfelelő indokot), rád szállhat, onnantól kezdve pedig mindig fog találni valami kivetnivalót a viselkedésedben.
De egyet árulj el nekem: a kikapcsolt, lenémított telefont mégis hogyan szólaltatják meg az osztálytársaid? (hacsak nem a Roxfortba jársz :-) Megoldás lehet ez ellen, ha a zsebedben tartod.
van egy egyszerű megoldás. Ne vidd be magaddal! egy iskolás emberkének még semmi olyan fontos dolga nemlehet amiért az órán telefonnal kell rendelkeznie! Add be a ruhatárba,add az ofődnek, hogy suli után kérd vissza merta mutter hívni fog...stb.
Joga van elvenni tőled, mint ahogy a könyvet, játékot..stb is. Sőt megteheti azt is, hogy kapsz egy intőt, amiben közli a szüleiddel,hogy őnekik adja csak oda. Elvégre NEM használható órán semmilyen formában.
Még azt nem értem, ha kikapcsolod és zsebreteszed hogy kapcsolódik be megint? vagy kilopják és visszacsempészik?? Ennyire lúzer nem lehetsz, hogy utána nem nézed meg!
Igenis joga van a tanárnak a telefont elvenni.
a többieknek meg igaza van: nem lehetsz ennyire lúzer, hogy ölbe tett kézzel tűröd, hogy az osztálytársaid a telefonodat piszkálják. arra még nem gondoltál, hogy előbb ezt a problémát kellene áthidalni, és nem pedig a "szemét" tanárra mutogatni ha elveszi a csörgő mobilt?
ha a telefon megszólal, hiába handabandázol a tanárnak, hogy de így de úgy.. megszólalt és kész, viseld a következményeit. vagy küldd be valamelyik hozzátartozódat, hogy jól elverje a tanárt, manapság úgyis ez a trend, ha a kedves diák pofátlankodik a nevelővel, és még neki áll feljebb, ha a tanár büntetésben részesíti:S:S
Ez pofonegyszerű. Telefonra óra közben rohadtul nincsen szükséged. Kezdődik az óra: kikapcs, szünet: bekapcs. Kemény 5 másodperces művelet.
De a válasz a kérdésedre: persze hogy joga van. Zavarja az oktatást. Nekünk a töritanárunk minden elkobzott tárgyat bezárt lakattal egy szekrénybe (ok, mobilt nem, de sok mindenem amiért dühös voltam, később mégis beláttam, hogy igaza volt, az ő óráján mindenki kénytelen volt figyelni, abból lettem a legjobb :) ) és év végén adott csak vissza mindent. Eszünk ágában nem volt reklamálni, mindenki bekussolt ha megjelent a színen :)
Teljesen mindegy, hova jársz iskolába, akár általános, akár középiskola, akár egyetem, A LEGNAGYOBB BUNKÓSÁG akár a diák, akár a tanár részéről, ha a mobilját óra közben használja!!
Megszólal a telefon, és az egész osztály, évfolyam kizökken a tanulásból!
Hogy joga van-e elvenni, nem tudom. Gondolom, többször szólt, hogy ne használd, és csak utána vette el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!