Válogatós kamasznál hagynátok, hogy maga főzzön/rendeljen, vagy erőltetnétek bele a kaját? Mi a jobb?
Kedves 18!
Nekem a lányom allergiás a tejfehérjére, és nem teher neki vásárolni. Születése óta az és sose éreztem úgy hogy anyagilag vagy mentálisan megterhelne. Sőt rengeteg új dolgot kóstoltunk meg ez által volt, amit bevezettünk a saját étrendünkbe mert annyira megtetszett nekünk. Túl léptünk a szokásos felhozatalon és kicsit újba kezdtünk el gondolkodni. Alapvetően mindenki azt főzi amit még az édesanyja tett elé, de lehet ám bővíteni azt a repertoárt.
(pl; nem csak rizs létezik köretnek hanem például quinoa,bulgur,kuszkusz,csicseriborsó....). És mindegyiket lehet nálunk kapni és még ezeknél cifrább dolgokat is amik egészségesek és táplálóak.
Mondjuk én ezt nem engedném mert ez flancolás. Azzal nincs bajom, hogy otthon elkészíti az ételt, nagy ritkán rendel. De hogy rendszeresen étteremben egyen azt nem. Ha most ezt szokja meg, mi lesz később?
Nekem 16 éves ikreim vannak, akik szintén válogatósak. De mindig van olyan amit megesznek.
Kedves 21!
Kisebbik gyermekem tejfehérjés, én ir + fruktóz az mellett csomó minden másra allergiás vagyok. Nagyobbikom is allergiás bár neki nem étel allergiája van.
Örülök, hogy neked nem okoz gondot a vásárlás.
Nekem egy kalap alá hozni magunkat baromi nehéz, kislányomnak beszerezni a mentes dolgokat még nehezebb.
Biztos, hogy nem. Ha megkeresné rá a pénzt, rendeljen magána. Addig meg vagy álljon elő vacsiötlettel, mit enne szívesen, akkor azt főzném, vagy az otthon találhato alapanyagokból gazdálkodjon...
Nem azért vásárolok be nem kis összegekért a kajához, hogy utána meg mégtöbbet költsön.
Ha logikusan nézem a dolgot, akkor a havi kiadásotok nem nőne, mivel eddig is volt ezekre az alapanyagokra költve. Plusz úgyan azt az összeget kell beosztania amit eddig is kapott kajára (az hogy a kommentelőknek ez sok vagy kevés az egyedi elbírálás kérdése)
Ha jól értem akkor csak annyi változna, hogy a te idődből nem kevés felszabadul, és nem kell azzal foglalkoznod, hogy mit főzz neki. Szerintem ez így teljesen rendben van.
Még egy aprócska észrevétel! Az előttem lévők írták hogy de be van vásárolva akkor egye azt amit talál a hűtőben. De ebben az esetben az ő részével nem kell számolni, így csökken a kiadás. Ebben azért meg van a balansz. (de ez lehet nekem tűnik csak így)
Hogy van miket nem szeret, az ok. Belém is mindent nyomtak már ovis koromtól. Eredmény: a fizetésem nem nagyon fogom zöldségre költeni...
De mi a nem létesző f@$zom az az almával töltött krokett és társai? Mennyi pénzbe/időbe kerül az? Én már egy virslivel boldog voltam anno...
Ergo: azzal nincs baj, ha van mit szeret, s van mit a világ minden pénzéért se enne meg, de azért legyen egy határ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!