Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Válogatós kamasznál hagynátok,...

Válogatós kamasznál hagynátok, hogy maga főzzön/rendeljen, vagy erőltetnétek bele a kaját? Mi a jobb?

Figyelt kérdés
Sosem volt nagyétkű a lányunk, de az utóbbi 2-3 hónapban ez még rosszabb lett. Van kb 10-13 étel, amit megeszik és ennyi. Ezek rendszerint olyanok, amiktől a fülem ketté áll. Pl. szarvasgombás rizottó, almával töltött krokett, avokádós csirkesaláta, stb. Amiket mi nem eszünk itthon, szóval neki lényegében egy külön konyhát viszek. Ez nagyon fárasztó, főleg hogy én hétköznap dolgozom, 7-kor indulok itthonról és így is kapkodok, hogy készen legyen mindennel indulásra. Nincs kapacitásom még arra is, hogy neki külön főzzek mindig... Meg persze után mondja, hogy ezek frissen finomak. Mérgemben már mondtam, hogy akkor főzzön ő magára. Meglepetésemre bele is ment, hogy hétvégente főz, hétköznap meg rendel magának menüt, vagy barátnőkkel beülnek enni ( itt 1.000-1.500ft körül van egy leves-főétel(-desszert) ). Ráadásul 17 éves, jövő ilyenkor már nagyban a különköltözés közepén lesz és akkor tényleg azt fog enni, amit akar... Férjem szerint meg igenis egye azt, ami van, ne válogasson. De már nem kicsi, ha 3-4 éves lenne, azt mondanám persze, mindent meg kell kóstolni, de egy közel felnőttet már hová kóstoltassak paprikás krumplival, meg töltött káposztával.
2020. jún. 24. 18:24
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
55%

Szarvasgomba meg avokádó még mit nem...!

Eleve olyannak nevelem a lányom hogy a paprikás krumplit is megeszi másnap is.

2020. jún. 24. 19:06
 12/37 anonim ***** válasza:
88%
Jó azért az avokado egy teljesen átlag értelmes kaja. Ami akar lehetne is a hűtőben. A szarvasgomba túlzás de néha ha belefér 🤷🏼‍♀️
2020. jún. 24. 19:07
 13/37 A kérdező kommentje:

Azért túlzásokba ne essünk! Ettől még ugyanúgy a lányom és a mindenem, ne beszéljetek így róla, legyetek kedvesek!

Igen, a kaják része tényleg nem brutál drága, csak éppen mi nem szeretjük. Nem az árán vagyok fennakadva én sem.

2020. jún. 24. 19:15
 14/37 anonim ***** válasza:
54%
nem tudom miért van az, hogy rengeteg családban csak olyan étel van, amit a szülők szeretnek, a gyerekek meg le vannak szrva... én meg az öcsém gyakorlatilag külön konyhát viszünk otthon, mert nem fér a hülye apánk fejébe, hogy nem szeretjük a magyaros izéit... meg persze anya is velünk eszik a végén, mert neki meg a gyomra nem bírja az ilyen paprikás vackokat, de az apám csakazért sem hajlandó mást fogyasztani.
2020. jún. 24. 19:43
 15/37 anonim ***** válasza:
93%

Én a helyedben bevásárolnék neki, aztán főzze meg az általa szeretett ételeket. Nyilván ezt sem ész nélkül.

Biztos nem adnék pénzt arra, hogy suli után meg nyáriszünetben étteremben kajálgasson. Nem tudom elképzelni, hogy akad 2-3 olyan barátnője, akiknek a szülei ezt finanszíroznák, mert ez nem normális. Ha nektek anyagilag belefér, más a helyzet, én biztos nem pénzelném a napi szinten étterembe járást, ne ezt szokja meg. Mindemellett, egy menüvel ebédidőben nem oldod meg a gondot. Az egy étkezés a minimum 3-ból.

Egyébként nekem egy kicsit furcsa, hogy a 17 éves otthon élő lányotok, hogy szokott rá olyan ételekre, amiket ti még csak évente egyszer sem főztök meg, mert nem szeretitek. Oké, hogy megkóstolt egy avokádót és bejött neki, de azért egy szarvasgombád rizottó meg almával töltött krokett elég konkrét étel ahhoz, hogy csak úgy eszébejusson. Egy szó, mint száz, én támogatnám a főzésben ésszerű keretek között, de ezt az észjátszást biztos nem hagynám szó nélkül.

2020. jún. 24. 19:50
 16/37 anonim ***** válasza:
82%
Avokádó meg ilyen olcsóbb dolgok lehetnének otthon máskor is és akkor meg tudja magának csinálni azokat. Szarvasgombát meg ilyeneket meg néha-néha. Azért néha (nem azt mondom, hogy minden nap) a gyerek kedvére is lehet tenni, gondolom a férjednek is megcsinálod azt, amit szeret. Ha meg nagyon sokszor akar drágább/fura dolgokat, azokat a zsebpénzéből kellene megoldania. Amúgy tök jó ízlése lehet, fel is írom amiket felsoroltál a kérdésedben😄
2020. jún. 24. 20:11
 17/37 anonim ***** válasza:
93%

Kompromisszum.

Külön pénzt nem kap, de lesz a hűtőben alapanyag, abból főzhet magának. Nem csak hétvégente, hanem minden nap. Ha tőled elvan várva hogy munka után főzz, akkor ő is tud suli után. Pláne hogy a felsorolt ételeket 1 főre max 20-30 perc megcsinálni. Nem beszélve arról hogy nyári szünet jön, suli se lesz.

Írja össze a heti kajáját, megveszed hozzá az alapanyagokat és csinál vele amit akar.

2020. jún. 24. 21:35
 18/37 anonim ***** válasza:
34%

Kedves 14#

Kérdezz meg egy olyan családot ahol örülnek ha étel van az asztalon..

Kérdezz meg egy családot ahol ételallergiában szenved 1 gyermek, vagy egy családtag milyen teher mentalisan és anyagilag is.

Szemben egy sima flancolással,és itt elsősorban nem az egészséges étkezésről van szó.

2020. jún. 24. 22:00
 19/37 anonim ***** válasza:
83%
Hát azért szerintem van átmenet a töltött káposzta meg a szarvasgombás rizottó között. Ha flancolni akar, oldja meg magának. De ha ti csak ilyen "magyaros", olajban, zsírban, lisztben tocsogó kajákat esztek, az is érthető, ha abból nem kér. Őszintén, én se eszek ilyesmit.
2020. jún. 24. 22:28
 20/37 A kérdező kommentje:
Évközben éttermezni szokott, mivel az órái után általában még van programja (sport, különóra, nyelvvizsga felkészítő). Arra kevés az idő, hogy haza is érjen, egyen is és időben odaérjen az éppen aktuális foglalkozásra. Ezért olyankor eszik valahol egy menüt, így nem éhen-szomjan esik haza délután 5-6-kor.
2020. jún. 24. 23:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!