Mire van szükség a 7. évfolyamban? (füzetek, stb. ) Illetve mire számíthatok 7. -ben? (milyenek az új tantárgyak, stb. )
Arra lennék kíváncsi, hogy PONTOSAN mi- és mennyi darab kell 7. osztályban a füzetekből és a többi felszerelésről?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Az új tantárgyak: BORZASZTÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓK!!! Én tavaly voltam 7.es és elején még alahogy ment, de év végén bsokalltam. Semmit nem értettem! Főleg a kémiából nem! De tényleg! Év elején könnyű volt.
Nem tudom, mennyit írtok, van olyan tanár, aki mindent leírat a füzetbe és van olyan, aki szinte nem is jegyzeteltet le semmit. Számold össze a tantárgyakat, mindenből 1-2 füzet. Ha betelik, és közepén is tudsz szerezni. További felszerelés meg nem kell más, mint tavaly volt.
De te már most készülsz? Élvezd ki a nyarat! Még van 1 hónap!!! Ne is gondolkozz a sulin, mert a 7. a legrosszabb (mindig kitűnő voltam, most nemjött össze. Mondjuk nem az én hibám! A biosz tanárnő egy hü.lye) És jövőre kitartást!
Szia.:)
Hidd el, túl lehet élni. :D Az előttem szólóval nem mindenben értek egyet, mármint abban igaza van, hogy más, mint az előzőek. De valljuk be, egyre csak nehezebb lesz nem igaz? :-)Én a hetedikét imádtam. :D Bár ebbe lehet az is belejátszott, hogy akkor hol szerelmes voltam. :D hetedik végig tartott a kapcsolat, de sosemtanultam, mindig este 9után hoztam be a cuccom az előszobából, és 4,8as átlagom vlt évvégén.:D mindegy, arra törekedj, hogy ne izguld szét, megy az hidd el.:) Ugyan olyan tantárgyak, mint amilyenek eddig voltak, azokat is valahogy megtanultad nem?:) Én 2.as vagyok középsuliban, de ugyan olyan jó, mint bármi.:) ne félj semmitől, és menni fog.:D Füzetekkel kapcsolatban: kémia: sima (bár tanár válogatja, lehet vonalasat kér:D) fizika: mi négyzetrácsosat használtunk, földrajz: vonals, vagy négyzetrácsos:D biológia sima, asszm ennyi.:D a többiből meg vedd meg, számold össze, ird le egy papirra,hogy milyen tantárgyaid vannak, és ird mellé milyen füzet kell, és a végénszámold meg.:D érdemes többet venni egyel legalább, mert betelik hamar, és akkor nem kell rohangászni érte:D radir, cerka, toll stb ahogy érzed.:D amiből új kel.(: stb...tovább nem akarok regélni.:D
és a tantárgyaktól ne félj, hidd el tényleg nem kell:)
a kémia teljesen más, amit gondol az ember:D legalábbis én igy voltam xD et tanuld meg jól, mert az egész 8.erre épül, de am nyocadikban sokkal könnyebb.:)
ennyi lenne, ha kérdésed van irj nyugodtan, remélem tudok segíteni:)
16/L
Nagyon köszönöm a válaszaitokat, mindegyik hasznos volt számomra! Eddig én is nagyon féltem a új tantárgyaktól - kémia, biológia, földrajz, fizika - főleg, hogy a matematika tanárom (aki az osztályfőnököm is) tanítja, és nem nagyon értem a matekot, 4.-től négyes voltam matekból, tehát nem az erősségem...
A kémiától nem félek, nagyon szeretem az ilyen "öntözgetős" dolgokat, mellesleg gyógyszerész szeretnék lenni :-) . Illetve a kémiatanárnő nagyon kedves, őt szeretem.
Na, a biológia-földrajz lesz egy szép mutatvány, mert idén összetűzésbe keveredtem a tanárnővel, de remélem, hogy a 4.8-as átlagomat tovább is tudom tartani, de ha még 3-4 négyes "becsusszanna", az sem lenne baj!
Szüleim elváltak, Anyukámmal élek! Sokat köszönhetek Anyának, mert segít a tanulásban - ami szégyen, nem szégyen - ezért is jobb az átlagom.
Ő nem várja el, hogy kitűnő legyek, nem örül a 2-esnek (ha évközben szerzek), de sosem szíd le.
Apukám egy kicsit más: Ő, mivel nem tanult sokat (enyhén szólva), azt szeretné, ha olyan munkát választanék, amit akkoriban ő szeretett volna, de az átlagával (közepes volt) nem csoda, hogy nem vették fel! :-( Ezért többször vitázunk is :-(
Na, mindegy, nem akarok regényt írni, de szívesen olvasnám a további válaszaitokat!
Köszönöm :-)
most meek 8-ba szóval még frissek az emlékeim a 7.ről:D
ne félj az új tantárgyaktól kivéve a földrajztól.
attól viszont van miért:S eléggé nehéz,mert az összesföldrészt fogjátok venni,de 8-ban csak magyarország.legalábbis amilyen könyvől én tanultam abban ez volt a sorrend.
hát szerintem
-rengeteg kockás füzet[én 2-őt használtam fél év alatt,de lehet,hogy még többet is.]
-sok vonalas füzet[irodalom,nyelvtan eléggé helyigényes lesz.]
-szótár füzetből szerintem elég 1 db,mert azért anyni szót nem hiszem,hogy tanultok:D
-színes cerkák[matekhoz 4szín kell minimum]
-VONALZÓKÉSZLET![Matektanárok gyenge pontja.mindig legyen nálad,mert sose tudni,hogy mkor kell.]
-körző[másik gyenge pont,ez is szerintem jobb ha mindig nálad lesz]
-erős táska[sok könyvedd lesz:D]
-nagy tolltartó[hogy minden beleférjen:D]
Nem irigyellek,hogy 7-be mész,mert elég nehéz ez az osztály.:S de sok sikert!:)
utlsó vagyok.
a kémia nem lesz öntögetős:D
azthiszem nekünk összesen 5 kísérlet volt amit mi csinálhattunk,szóval nem lessz annyira izgi mint amennyire gondolod:D
viszont érdekes lesz,de sokat kell majd tanulni és a vegyjelek kicsit nehezek lehetnek.[mi 5percet kaptunk egy 15 vegyjeles dogára,szóval kapásból tudni kell:/]
de lesznek olyan részek is amik elég könnyáek lesznek.pl.víz meg ezek.
fizika meg gyerekjáték:D
én úgy voltam 4-es,hogy kb. egyszer-kétszer olvastam el és maximum minusz egy pontos dogám lett:D
ezektől ne félj.talán még föci is menni fog,de nehéz lesz:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!