Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan lehet megértetni ezt a...

Hogyan lehet megértetni ezt a férjemmel?

Figyelt kérdés
Teljesen önbizalomhiányos a gyerek. Most hízott, ez igaz. De állandóan azzal csúfolja, hogy dagadt és hogy néz ki. Folyton piszkálja, hogy sportoljon, de mikor a gyerek hívja mozogni, akkor mindig lerázza. Nem érti meg, hogy ezzel a későbbi életét cseszi el.
2020. máj. 28. 12:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem is folyton kritizálta a fiait, de nevelni nem akarta őket ("te vagy velük többet"), csak megsértődött, hogy nem tisztelik a drága ajándékaiért cserébe, amiket "de tudod, hogy nem érdemled meg" felkiáltással szokott prezentálni. És persze ment hozzá még a mártírság is, hogy ő azért nem mutat példát pl. egészségből, tanulásból, türelemből... és még sorolhatnám, mert neki már mindegy, ő már elrontotta, és úgyis fél lábbal a sírban van, aminek meggyőződése, hogy mindenki örül... de én tartassam már be velük az elméletet, amit magában kitalált (kommunikálni már senkivel "nem éri meg"), és ha majd épp ráér, ellenőrzi, hiszen legalább nekik jót akar. Gyanítom, vele otthon ugyanezt csinálta az apja. Na az övék már nem fogja, vagy legalábbis nem túl sűrűn. Gáz, mert szeretem, nagyon nem kapkodtunk el semmit, és becsszó ezek a gyönyörű családi minták nem kúsztak elő egyre durvábban, amíg szülő nem lett.
2020. máj. 28. 14:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!