A te kamaszod mennyire használja ezt a mai szlenget?
19 éves vagyok, s mi (osztálytársak, barátok) ezeket használtuk az elmúlt pár évben:
Chill: pihenés
Cringe (angol kiejtéssel): kínos
Crushol (angol kiejtéssel): tetszik neki valaki
Fake: hamis, kamu, csalás
Fullos: jó, tökéletes, tetszik
Ikszdé (XD): nevetés
Kopizik: lemásol
Kúl (cool): jó, király
LOL: vicces, nevetséges
Nopp (nope): nem
Pro: profi, ügyes
Random: csak úgy, tetszőlegesen, véletlenszerűen
WTF: Mi van?
Yepp: igen, hogyne
enyém gyerek csak 9, de ezeket használja:
Epik: menő
Fake: hamis, kamu, csalás
Fullos: jó, tökéletes, tetszik
Kúl (cool): jó, király
Núb: béna
Offol: beszólogat
Pro: profi, ügyes
Random: csak úgy, tetszőlegesen, véletlenszerűen
ugye a kora miatt elég sok ezek közül eleve kiesik...
kamaszkorból éppen kinőve (de amíg kamasz voltam is) borzalmasan szánalmas és gagyi ez a lista... amit éppen linkeltél, az 16os cikk, de négy évvel később is úgy veszik elő, mint valami friss, nagy felfedezést...
tele van olyan szavakkal, amiket a nyegyvenhez közelítő nagynéném használ, valszeg az eredeti szerző is a saját kamaszkorából inspirálódott.
Nem vagyok már tini, de nagyon nevetek azon a listán😀
Mi az a “grincs”?😀 Az “cringe” akarna lenni, ami angol szó, nem egy szleng. Úgy megnézném, hogy a cikk írója honnan szedte ezeket.
Na jó, én 16 vagyok, és az eddig felsoroltak közül a nagy részét nem ismerem, csak hallásból osztálytársaimtól, a jelentésüket pedig leginkább csak sacc per kábé tudtam. Rossz századba születtem, ez kétségtelen.
Én csak párat használok, amit egyszerűen muszály volt felvennem a szótáramba, mert így sokkal könnyebb megfogalmazni, mint például a shippelés, crush... A shipnek nincs is pontos magyar megfelelője tudtommal. De ezeken kívül nem igazán használok szlengeket, vagy ha mégis, most nem jut eszembe.
Muszáj
Jó szó, vedd fel a szótáradba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!