Mennyi zsebpénzt és játékot vesztek gyerekeiteknek?
A fiam 10 éves játszik x-boxon és szokott kérni játékot hozzá. Ezeket általában születésnap, névnap vagy alkalmakra szoktuk megvenni.
Ezekhez van kiegészítő, pl. karakterek, pénz amiből a játékon belül tud költekezni.
Az lenne a kérdésem, hogy ti is vesztek e ilyen kiegészítőket a játékhoz?
Ha igen milyen értékben és milyen gyakorisággal? Én nem vagyok “irigy”anyuka, de olyan badarságnak és felesleges pénzszórásnak látom ezt.
A másik kérdésem, hogy zsebpénzt adtok e 10 éves gyermeketeknek?
Havonta 15-20.000 de ezekből kell kispórulja a játékait, ha akar jobb videókártyát, jobb monitort, stb.
Szülinapra általában nem kap pénzt, hanem együtt elmegyünk vásárolni csavarogni, ilyesmi.
Első...
100 forintot esetleg egy KOLDUSnak adunk az utcán vagy egy bevásárlókosárnak.
Sokan azt hiszik ha ilyen szégyenteljes összegeket adunk a gyereknek, akkor majd ő MEGTANULJA A PÉNZ ÉRTÉKÉT. Egy nagy lótúrót fogja.
Ahogy majd később dolgozni kezd annál jobban fogja szórni, mivel megszokta hogy nem tud félretenni ezekből az összegekből (párezer havonta) .
Kedves kérdező !
Nekem még nincs gyerekem mert diák vagyok nekem a szüleim drogosok alkeszok voltak és egy forint zsebpénzem nem volt sőt a mai napig ha keresek azt nekik adom hogy se én se ök ne haljanak éhen 2 év múlva megyek egyetemre mivel ebben a családi környezetben megtanultam hogy csak szorgalommal kerülhetö el az ami a szüleim hibája volt. Hanekem gyerekem lesz ami kell megveszem neki ha valami x boxot akar azért az elején nekem kell megdolgoznia (amig kicsi)Aztán ugyanugy mint engem elküldöm kemény fizikai munkára és az ott kapott pénzét meg becsüli hisz ő kereste meg viszont szülimmel ellentétben én már nála hagyom a pént és igy rá fog jönni a pénz értékére . Mert abból nem tanul ha kap 100 forintot de abból se ha szülinapra kap egy 20 ezrest... de ez az én véleményem és mindenkinek megvan a saját vélemlnye.
3 éves koruktól kapnak zsebpénzt a gyermekeink. Életkortól és a család bevételétől függ az összege. A legkisebb (3) jelenleg 300 Ft-ot kap hetente, a 7 éves 800-at, a 12 éves 1200 Ft-ot. Ebből takarékoskodnak, bár a nagyszülőktől, déditől is kapnak időnként pénzt.
Mi is adunk nevnapra, szülinapra ajándékot, de néha nem egyezik az én elképzelésem az övékével. Pl. a középső vágyott egy Barbie lóra, világít, nyerít, stb. és 11ezer Ft volt. Volt egy terve, szamolgatta, megvette.
Vagy pl. ilyen idősnek nem veszek telefont. De magának vehet.
A fiamnál a PS4 a menő, havonta 1x vehet a saját pénzén, max 3000 ft-ert. De pl. hónapokig nem költött rá, mert telefonra gyűjtött, és idén húsvétkor sem gyűlt hozzá.
Lehet, hogy soknak tűnik havi 5-6000 Ft egy 12 évesnek, de nagyon jól gazdálkodik, mindig van pénze, tudja az értékét.
3 éves korban zsebpénz :D
ez jó volt.
Amúgy meg a 100 forintos is jó :D
ennyit még nem röhögtem válaszokon amióta megszülettem.
A mai kabarék kutya farka ehhez képest
és a pénznek nincs értéke.
Hányszor írjam már ki.
Amije van, az EREJE.
Értéke a szeretetnek, igazságnak, igazi beszélgetésnek van.
p.s. megvettem már a keresztet, hogy feszítsetek fel ezért :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!