Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A gyerekem jövőre fog középisk...

A gyerekem jövőre fog középiskolába menni mennyi napi költőpénzt adjak neki? Ti mennyit szoktatok adni gyereketeknek?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 9. 08:59
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ezt így nem lehet megmondani. Gyerek vagyok (17), az itteni válaszokon kicsit meglepődtem... Nem tudom, mi ez a fene nagy bizalmatlanság irányunkba, de úgy gondolom, hogy ritka az, amikor valaki a sulispénzből venné a cigit, piát, egyéb "rossz" dolgokat.

Én ritkán viszek az iskolába itthonról, útközben szoktam megvenni (pékségben/reggeliző helynél). Tízórai + 1 kávé, kb 1000 ftot költök olyankor (függ attól, ettem-e reggelit otthon, meddig leszek suliban). Ezzel elvagyok délelőtt, olyan 1-ig. Utána ha otthon eszek, nem kell másra költenem. VISZONT már 9.-ben is volt, hogy volt valami sulis dolog órák után, és közben nem mentünk haza, hanem barátnőkkel együtt ettünk valahol. Vagy éhes voltam már nagyon, és ezért. Szóval heti 1-2 éttermezés, menüzés pluszba átlagos volt már 14-15 évesen is.

Szóval szerintem mérlegeld, hogy:

-visz-e otthonról enni-inni

-iskolából rögtön hazamegy, vagy esetleg még lesz valami plusz (különóra mondjuk), mert akkor lehet jól esne neki közben enni valami meleget

Vagy még az is megoldás lehet, hogy nyitsz neki egy Junior számlát, és ha baj van, azonnal tudsz neki pénzt utalni, vagy gyűjtheti ott a pénzét. Nálunk bevált, évek óta van és használjuk is.

2020. ápr. 10. 16:58
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
Én három éve voltam gimis, heti egy 1000-est kaptam és ha megkívántam valamit a büfében, abból tudtam venni. Ha viszont nem költöttem belőle, elrakhattam a következő hétre és gyűjthettem valami nagyobbra.
2020. ápr. 10. 21:26
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak arra kell,hogy vegyen italt ételt akkor szerintem napi 1000 ft
2020. ápr. 11. 11:13
 34/40 anonim ***** válasza:
54%

Amúgy nagyon egyszerű a megoldás.

Ne készpénzt kapjon hanem egy társkártyát, ahol konkrétan nyomon lehet követni hol vásárol.

Ha látod, hogy levett pénzt és cigiszagún jön haza, akkor cigit vett. Csak dohányboltban tud cigit venni ez nagyban megkönnyíti a lenyomozhatóságot egyébként. Mindig lenne nála elég pénz, és tudsz a költekezési szokásairól beszélgetni, ha látod, hogy túlkölt.

2020. ápr. 11. 13:35
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez leginkább attól függ, hogy konkrétan mire költené (kaja, barátok, szórakozás, hobbi, bérlet stb.), ki lehet számolni ez kb. mennyi pénzt igényel, plusz egy kis biztonsági tartalék.

Amúgy én középiskolában nem kaptam kimondottan zsebpénzt, rendszeresen x összeget. Mindent a szüleim fizettek és, ha valamire kellett külön pénz (akár suliba valamit befizetni, akár kirándulásra, akár hobbira, barátokkal elmenni valahova, szórakozásra), akkor szóltam és adtak. Valamint mindig kaptam 2-3 ezer forintot, hogy legyen nálam pl. suli után inni-enni valamit, a büfében venni valamit vagy buszjegyet venni és hasonlók. De ez sem volt rendszeres, valamikor csomó ideig el sem költöttem és, ha kellett kértem vagy ők is rákérdeztek, hogy van-e nálam valami kis pénz. Viszont valakik jobban preferálják a rendszeres zsebpénzt, mert jobban követhető, beosztja a gyerek stb., szóval az is teljesen jó.

2020. ápr. 13. 16:07
 36/40 anonim ***** válasza:
Anyám nevelt egyedül, a hetvenes évek végén voltam gimnazista, semmire sem volt pénzünk. Volt 2 Ft 50 fillér a tolltartóm rekeszében, egész évben ott volt, vészkiadásokra. A büfében sosem vettem semmit, pedig tömve volt kakaóscsigával, túrós batyuval, tejitalokkal, szörpökkel, mert nem volt miből, anyám csomagolt szendvicset, délben meg a menzára be voltam fizetve.
2020. ápr. 16. 19:13
 37/40 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy régen milyen volt a menza,de a mostani menza elmondások alapján undorító
2020. ápr. 16. 19:15
 38/40 anonim ***** válasza:
100%
A régi menza is undorító volt. A levesnek mosogatószeríze volt.
2020. ápr. 16. 19:52
 39/40 anonim válasza:
100%
Én nem kapok ilyen rendszeres költőpénzt,hanem simán ha kell valamire,megmondom és annyit adnak
2020. ápr. 19. 11:42
 40/40 anonim ***** válasza:
#38 Minden menza undorító. Ha éhes vagy, megeszed, ez a titok.
2021. júl. 5. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!