Ti engeditek a gyereketeknek hogy dekoralja a szobajat?
Figyelt kérdés
18 eves vagyok es amiota az eszemet tudom olyan a szobam amilyennek csak akarom. Tele van szemelyes holmikkal, kepekkel, poszterekkel a falam, en valasztottam ki a szinet csupa olyan dolog van korulottem amit imadok. Anyaek nem szolnak bele egyaltalan, azt csinalok amit csak akarok. Multkor itt jart az egyik rokonunk es belesett a szobamba majd teljesen kitert a hitebol hogy ez mi. Rendesen nekiesett apukamnak hogy ezt megis hogy engedi, hogy igy hogy tanulok rendet, meg miert engedi hogy kupiban eljek. (hozzateszem tenyleg eleg rumlis vagyok, de pont elotte raktam rendet szoval nem volt kupi) Arra is kiakadt hogy miert engedik a szuleim hogy tele legyen mindenfelevel rakva a falam, milyen igenytelen hatast kelt. Aztan elmondta hogy az o lányának a szobajaban nem lehet semmi ilyesni, minden nap takaritania kell, csak apro disztargyak lehetnek, semmi tobb.. Hogy oszinte legyek en meg is bolondulnek egy ilyen sivar kornyezetben es csak erdekel hogy ti szulok mit engedtek meg a gyereketeknek mert nekem a rokonom hozzaallasa eleg furan hatott, de erdekel masok velemenye is:)
A kupi és a "posztert ragaszt, meg kifesti a falat" azért nem ugyan az.
Igaz, nekem nincs gyerekem, de én nem fogok tiltakozni, ha a saját saját ízlésére alakítja a szobáját.
De ha nem takarít ki, keményen lelövöm a netet.
2019. júl. 2. 19:09
2/13 anonim válasza:
Őszintén szólva már abból látszik, hogy ennek a valakinek súlyos kontroll mániája van és képtelen elviselni ha nem csak az ő világnézete érvényesül, hogy képes volt nekiesni apukádéknak. Mert mi a tosz köze van hozzá, hogy a te szobád milyen, úgy mégis? Ez egy külön embertípus, aki mindent csakis a saját szemüvegén keresztül tud látni. Ugyanezek szoktak beleszólni a továbbtanulásba, párkapcsolatba stb...
Az eredeti kérdésedre válaszolva: az ő szobája, az ő vára. Boldog vagyok, hogy van egy hely, ahol a személyisége korlátlanul megjelenhet akármilyen formában és hiszem, hogy ez mentálisan is hatalmas segítség egy fiatalnak abban, hogy egyenesbe jöjjön önmagával.
2019. júl. 2. 19:11
3/13 anonim válasza:
De a rendhez én is ragaszkodom... :)))
2019. júl. 2. 19:12
4/13 anonim válasza:
A 11 éves és a 15 éves úgy dekorálja ki, ahogy jól esik. Az ovisnak segítek.
2019. júl. 2. 19:28
5/13 anonim válasza:
Nincs ezzel semmi baj, amíg rend van. Persze bizonyos keretek között, pl a falat azért ne bontsa ki. De a poszterekkel semmi baj.
2019. júl. 2. 19:30
6/13 anonim válasza:
Én kreatív személyiség vagyok, már egész kicsi koromtól kezdve mintákat festettem a falra, folyton átrendeztem a szobám és igen néha rumli is volt 🙂 szerencsére engem támogattak a "lakberendezésben", megőrültem volna ilyen szülőkkel😅 én is lazán fogom venni a lányomnál csak kosz ne legyen, rendmánia meg nem normális dolog, az otthonom van értem és nem fordítva.
2019. júl. 2. 19:41
7/13 anonim válasza:
Én utálok festeni, kreatívkodni, szóval nálam max a poszterek jöhetnek szóba, ezekbe soha nem szóltak bele a szüleim. Ha kértem, pár évente kaphattam új festést, én választhattam a színt.
Amit a rokonotok csinált, hatalmas udvariatlanság a szüleid irányába- mégis milyen alapon kéri rajtuk számon a nevelési elveiket, miközben az ő házukban tartózkodik?
19/L
2019. júl. 2. 19:47
8/13 anonim válasza:
Abszolút támogatom az ízlése fejlődését, döntse el ő, hogy milyen szobát szeretne. Ellenben olyan "porfogókat" nem szívesen engedek amit tudom, hogy biztosan nem tud segítség nélkül rendben tartani és kitakarítani. A posztereket egy falra lehet tenni, mert az csak simán festett és nem tapétás, könnyebb javítani. A rendhez viszont maximálisan ragaszkodom. A saját alkotásait is nyugodtan kiteheti.
Szóval összegezve a jó ízlés határain belül igen, úgy dekorálja a szobáját ahogy akarja, úgy rendezi ahogy akarja, olyan színű amit ő választ, de extremitásokba nem vagyok hajlandó belemenni, majd ha lesz saját lakása, ott azt csinál amit akar.
2019. júl. 2. 20:17
9/13 TheSoldier válasza:
Persze,amíg a falat nem bontják ki.
2019. júl. 2. 20:47
10/13 anonim válasza:
Én gyermekkoromban is már kutyafan voltam. Vették a szüleim az Állatbarát és Kutyarevü című újságokat havonta. Az egész fal tele volt kutya képekkel. A fal csak a plafonon látszott ki :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!