A gyerekem jövőre fog középiskolába menni mennyi napi költőpénzt adjak neki? Ti mennyit szoktatok adni gyereketeknek?
Szia.
Mi heti 3000 ft-ot adtunk mindig.
A büfét figyelembe véve.
A szenvicsek 250 ft körül vannak,csokik 100-150,innivalóját itthonról viszi.
Bár vitt itthonról kaját,nem mindig elég. Így volt lehetősége Akár többet venni,vagy épp megmaradt másnapra ha nem költötte el.
Talán 3x fordult elő hogy kért pluszban pénzt csütörtök felé,akkor mondta is hogy többet vett mert éhes volt.
Hétvégén amikor bevásárolni mentünk azért igyekeztem kikérdezni vegyek e pluszban valamit neki amit vinne nasinak esetleg suliba,de ahogy ő fogalmazott a büfé náluk amolyan talihely szünetekben.
Az én lányom is szeptemberben kezdi a középiskolát!
Eddig 2000ftot kapott egy hétre (erre a célra)+ vitt naponta 3 szendvicset!
Biztos emelünk,de még nem beszéltük meg!
Amúgy kap mozira+egyebekre,ha kér!
Kedves 15 válaszoló!
Először is ha egy szülő költőpénzt add a gyereknek saját maga a gyerek dönti el hogy mit vesz belőle attól mert ha egy gyerek naponta kap 1000 forintot nem feltétlenül cigit fog belőle venni másodszorra a gyerek nem amiatt fog rászokni a cigire mert "sok" pénzt add neki a szülő egy gyerek leginkább azért szokik rá a cigire mert olyan társaságba kerül vagy olyan problémákkal küzd meg amit úgy gondol hogy a cigi "csillapítani fog tudni" (saját magamból kiindulva) én úgy gondolom hogy egyszer élünk és ha a lányom haza jönne hogy dohányzik biztos hogy nem tiltanám tölle mert minnel jobban tiltasz valamit annál jobban akarja és így is ugy is megoldja természetesen elmondanám neki hogy milyen bajai lehetnek tölle és az én lányomból kiindulva egy 14-15 év körüli gyerek csak eltudja dönteni hogy ő ezt szeretne csinálni vagy sem természetesen nem arról beszélek ha valakinek haza megy a 11 eves gyereke hogy cigizik ne tiltsa el de természetesen azt tiltsa és azt úgy mond lehet is tiltani mert általában az általános iskolák a lakhelyhez közel van ezért tudod kísérni a gyereket nem engeded el sehova de ezt egy 15 éves kamasz gyerekkel nem tudod már megcsinálni persze ez az én véleményem nem vagyunk egyformák!!!!
Ha az a cél, hogy megtanulja beosztani a pénzt akkor ne heti 1000-1500 forontokat kapjon mert azt csak hülyeségekre fogja elkölteni.
Beszéljetek meg közösen egy összeget. Egyik barátnőmnél volt olyan rendszer, hogy havi 20ezret kapott. Ebből ő fizette a bérletét és a telefonszámláját is, ez kb el is vitte a felét. Havi kb 10ezer forintja volt, ebből ment pl moziba, bulizni, spórolt össze ruhákra. Aztán amikor 16-17 évesen már keveselte az összeget akkor elment diákmelózni havi 1-2 alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!