Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Rá lehet venni, hogy többet...

Rá lehet venni, hogy többet foglalkozzon vele? Vagy felesleges kínlódás?

Figyelt kérdés
10 éves a gyerek, az apja sosem volt jó apja. A gyerek könyörög, hogy játsszon vele, de az apja pattintja. Mondtam, ha játszani nincs kedve, akkor valami fiúsat csináljanak együtt. Erre közölte, hogy neki nincs energiája küzdeni a gyerekkel, mert hiperaktív és amúgy is neki miért kell alkalmazkodni mindenkihez. Az sem érdekli, hogy a gyerekéről van szó.
2020. márc. 28. 13:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Akarta egyáltalán a gyereket?
2020. márc. 28. 14:13
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Már más topicban is kérdeztél ezzel kapcsolatban, kissé más körítéssel. Ott is leírták, hogy a férjed tapló, és nem is tudja elfogadni, hogy a gyerek hiperaktív Plusz igen, jó kérdés, akarta e egyáltalán a gyereket. Válaszom a kérdésedre pedig hogy nem, felesleges erőltetni, mert csak rosszabb lesz. Én nem maradnék egy ilyen kapcsolatba.
2020. márc. 28. 14:32
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Remélem, mindezt nem a gyerek előtt könyörgöd tőle, mert az rém megalázó mind a kettőjüknek. De ezen innen nem fogunk tudni segíteni sajnos. A férjed nem akar része lenni a családnak, önző és valamin meg van sértődve. Lehet mindig csak kritizáltad, hogy nem jól babázik vagy később nem jól nevel, és addig vétted tőle a gyereket (lehet jogosan), amíg most már úgy érzi, csak a tiéd.
2020. márc. 29. 08:06
 4/13 A kérdező kommentje:
Van, hogy nem hallja a gyerek, van, hogy hallja. Sosem védtem tőle, sőt, mindig azt szerettem volna, ha valamit csinál vele. De nem pelenkázott, nem kelt fel hozzá éjjel, hogy tudjak pihenni. Nem ment el bevásárolni, hogy segítsen. Amikor hazajött, nem ült le vele játszani, hogy addig n meg tudjak fürödni. Nem jött velünk sétálni, nem ült le vele játszani, mikor kicsi volt, mert ő nem tud, majd ha nagyobb lesz. Mire nagy lett, addigra már annyira sem érdekelte. Hiszen többet kell vele foglalkozni. Számára annyi a foglalkozás, hogy leülteti a gép elé. Mindegy, csak csend legyen és j hozzá se kelljen szólni.
2020. márc. 29. 09:52
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Válaszolj a kérdésre: akarta a gyereket, vagy csak te akartad és hagyta magát? Én annyira nem csodálkozom azon, hogy így viselkedik, pláne ha hiperaktív is a gyerek... szerintem te akartad ezt az egészet, nem a pasi.
2020. márc. 29. 22:52
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ha 10 éve ez van, nem egy netes ötletelés rá a megoldás. A házasságotokkal van gond ezek szerint, azon meg csak ketten együtt lehetne változtatni, amihez hajlandóság kell közös nevezőt keresni. Ha neki így jó, kényelmes, nem motiválja semmi, ezek szerint sajnos a szeretet sem.
2020. márc. 30. 06:22
 7/13 anonim ***** válasza:
33%

Valószínű a Kérdező is csak "véletlenül" teherbe esett védekezés mellett, amit "nem is értett", de hát ugyebár nehogy már a pasinak legyen beleszólása, hogy megtartja-e, vagy sem. Szóval a gyerek jött, a pasi meg kész tények elé elő volt állítva.

És mit ad Isten, nem szereti a gyereket. Mily' meglepő.

2020. márc. 30. 11:46
 8/13 A kérdező kommentje:
Kedves 7es válaszoló. 3 éve házasok voltunk és 10 éve voltunk együtt, mikor terhes lettem. És ő is akarta a gyereket. Miért kell ilyen rosszindulatúnak lenni?
2020. márc. 30. 12:57
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerinted mi vezetett ide? Gondolom, csecsemőként még nem tudtátok, hogy hiperaktív. Szóval mi volt, ami miatt akkor, hiába várta, mégis pattintotta az összes vele kapcsolatos "melót", vagy amiért azt gondolhatta, hogy a gyerek csak a te feladatod és neadjisten az ő kényelmes életének elrontója? Nem volt hónapokig szex vagy odaköltözött az anyós? (Ezek szoktak lenni a "főbenjáró bűnök".) A házasságotokban, kettőtök közt most van intimitás, ő ki tudja fejezni a szeretetét és te közeledsz felé? Csak a gyerek kapcsán sértődős a hangulat, egyébként minden happy, vagy ő esetleg alapvetően valami nárcisztikus személyiség, aki elvárja a hódolatot és mindenkit hibáztat? Csak mert ez a "miért mindig nekem kell alkalmazkodnom" egy elég tipikus mondat. Mit takar, hogy nem játszik vele? Nem is szoktak beszélgetni vagy csak egyedül fél vele maradni meg utál kreatívkodni? Családi programokat csináltatok legalább hármasban? Mondjuk fagyizás vagy biciklizés? Mert ha csak nem hajlandó minecraftozni vagy focizni, amikor a gyerek unatkozik, mert épp ő is csak kockulna, az még tán javítható, ha egyébként kommunikálnak, érdeklődik és mittudomén szokott csinálni neki palacsintát, mert az a kedvence. De ha totálisan negligálja, semmibe veszi, azon nincs mit nagyon sajnos reménykedni, mert hiányzik a szeretet nem csak a gyerek, hanem feléd is, hiszen emiatt csinál meg az ember olyasmit a másiknak, amihez egyébként nincs kedve vagy bátorsága. (6-os voltam)
2020. márc. 30. 13:33
 10/13 A kérdező kommentje:
Kicsinek tényleg b nem tudtuk, hogy hiperaktív, de így visszanézve már akkor is mutatkoztak jelek, pl mindig sírt, nem volt el egyedül. A férjem nem bírta elviselni, hogy zajos a gyerek, inkább haza sem járt addig, míg minden kész nem volt a gyerek körül és esetleg már aludt. Így nem kellett vele semmit csinálni. Éjjel sosem kelt fel, hiszen ő másnap dolgozott, én meg úgyis csak itthon meresztettem a valagam. Hármasban nem igazán volt sosem program. Először szépen kértem, aztán veszekedtem, kiabáltam vele. Nem kellett volna, ezután azért sem jött időben haza. Sosem ül le a fiával beszélgetni. N nem érdekli, mivel foglalkozik, mi bántja. Semmit nem mond el neki a gyerek. Hármasban most sincs program, mert ő nem bírja elviselni, hogy zajosabb, mint az átlag. Ha itthon van, akkor ő pihenni akar, a gyereket folyton csendre inti. Nem áll be a társasjátékba, kártyába. Mikor mondom, hogy akkor ne játsszon vele, hanem csináljanak valami közös programot, azt is elutasítja, mondván ő nem fog senkihez alkalmazkodni.
2020. márc. 30. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!