Más szülő is elvárja a nagyobb gyerekétől, hogy a kisebbel foglalkozzon?
Nekem is van egy öcsém. Nekem kell vele zongorát gyakorolni, hetente 3x tanulni, szendvicset csinálni neki uzsonnára, rendet rakni helyette(!)...és még sorolhatnám...
Nagyon szörnyű, tudom, de mégiscsak az öcsém. Sokszor mondom azt, hogy nem. Nem hagyom magam. Viszont néha foglalkozom vele, mert nekem is rossz érzés, ha magasról lesz***m őt. Egyébként jó fej kisfiú, csak kicsit lusta. 15/L
Nem néha kérnek meg rá, hanem hétköznap minden nap nekem kéne foglalkoznom vele, mivel a szüleink dolgoznak. Én meg nem értem, minek olyan embereknek gyerek akik nem érnek rá foglalkozni sem vele??
De ahogy látom másoknál is ez van, a szülők elmennek dolgozni, és a gyerekre meg vigyázzon a másik... mintha ez normális lenne.
Aki elvárja az nem normális! Minek szül gyereket, ha nem képes gondoskodni róla?
Én pl. sosem vállalnék úgy másodikat, hogy aztán lepasszoljam a nagyobbnak, mert dolgozok, stb. Nem fair vele szemben.
Jó, néha meg lehet kérni, hogy segítsen, de őrá bízni a gyereket - mert "kapóra jön" - nem szép dolog.
Nekem két kisöcsém van, 3,5 és 7 évesek. Nálunk természetes az, hogy vigyázok rájuk, esetleg elmegyek a nagyobbért iskolába, ha a szüleimnek közbejön valami. Nyáron kb. 3 hétig én vigyáztam a kisebbikre itthon, mert óvoda nem volt, az egyik mama nyaralt, a másiknál meg a másik tesóm volt (mindkét öcsémmel nemes egyszerűséggel nem akar elbírni); pénzünk meg nem volt arra, hogy bébiszittert fogadjanak mellé, pláne, hogy én itthon voltam. És érdekes módon nem éreztem ezt tehernek, meg tudtam oldani a programjaimat úgy is, hogy délután 4-5-ig itthon kellett lennem.
Szóval igen, elvárják. Én meg nem vagyok akkora bunkó, hogy közöljem velük, hogy oldják meg ahogy akarják, mert nekem "más dolgom van". Mondjuk én természetesnek érzem azt, hogy amiben tudok, segítek a szüleimnek.17L
"jobb dolgom is van ennél" - ugyan mi?
Talán nem számítógépezhetsz egész nap, mert néha enni kell adnod a húgodnak és besegíteni a tanulásban? Normális családban ez természetes dolog, hogy a nagyobbik testvér felelősséget vállal a kisebb testvéréért. A szüleid dolgoznak egész nap, te meg elvárod, hogy a húgodat is vigyék magukkal (ami persze nem megoldható), mert neked nincs kedved vele foglalkozni. Ha anyukád mondjuk nem dolgozna, hanem otthon lenne, akkor meg azon problémáznál, hogy nincs pénz semmire, nem tudják kielégíteni az igényeidet.
Szerinted milyen szülő lesz az olyan gyerekből, akit semmilyen felelősségvállalásra nem nevelnek, hanem hagyják, hogy azt csinálja csak, amihez kedve van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!