Gyerekemet bántják iskolájában. Mit tegyek?
Jaj hagyjuk már ezt, hogy biztosan a gyerek hibája. Én most visszaemlékezve az általános és középiskolás éveimre, 2 típust tudnék mondani a kiközösített gyerekekre:
- Van aki tényleg hülye és azért bántják. A hülye alatt értsd azt, hogy agresszív, lop, stb.
- Van meg aki csak kicsit más, visszahúzódó, netalán valami fizikai problémája van (túlsúlyos, szemüveges, alacsonyabb mint az átlag stb).
Én a helyedben komolyan elbeszélgetnék a tanárokkal, igazgatóval, más szülőkkel, vagy bárkivel aki tud segíteni.
A másik pedig amit tudok javasolni, hogy akár orvosi/dietetikus segítséggel, de segítsetek a lányotok súlyán. Én is gyerekként kövér voltam, aztán kamaszként "elnőttem" a súlyfelesleget, de felnőtt fejjel az én gyerekem esetén ezt nem hagynám. Nézz utána, hogy milyen diétás ételek vannak amiket te is el tudsz készíteni, ne legyen otthon semmi nasi, se cukros üdítő és esetleg járjatok el sportolni. Igen, ti is szülők, ne csak a gyerek. Ha "erőszakkal" iratnád be valamit sportolni, akkor csak ellenállást kapnál. Viszont ha együtt elmentek rendszeresen kocogni, túrázni, biciklizni, akkor annak akár még örülne is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!