Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Slendrián számítógépfüggő...

Slendrián számítógépfüggő fiatal felnőtt fiadat hogyan küldted dolgozni?

Figyelt kérdés
Egyetemista, másodéves, informatikát tanul, hála Istennek állam támogatottságát élvezi. DE! Nem hajlandó szabadidejében elmenni dolgozni, pedig nagyon rosszul állunk anyagilag, jó lenne ha elmenne szakmai gyakorlatra, de sehova sem akarták eddig felvenni mert kevés a tudása még... Kifogás hegyek, ahelyett hogy próbálkozna még 20 helyen legalább. Mondtam neki, hogy vállaljon már el bármit, akár dobozpakolást, vagy wc takarítást, BÁRMIT hogy szakmai gyakorlatot kapjon. Aztán nagyon sok szünete van, december 15-től február 17-ig itthon veri a "botját" és egész nap csak gépezett meg játszott, a munka pedig büdös neki. 15-16 órákat játszik egy nap. Elegem van hogy nem csinál semmit, nem lehet a slendrián fejével beszélni. Mindjárt kezdődik neki az egyetem, láttam az órarendjét, simán elmehetne mellette dolgozni napi 4-5 órát. Mondom, bármi szakmai gyakorlat, vagy gyakornoknak jó lenne ha elmenne. Mit tegyek a slendrián fejével?

2020. febr. 15. 22:53
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
95%

A slendrián hanyagot, nemtörődömöt jelent.

Azért az nagyon nem mindegy, mekkora anyagi problémái vannak a családnak. Le kéne ülni a "gyerekkel", és kiteríteni a kártyákat. Ennyi a havi bevétel, enni a rezsi, a buszbérlet, a hiteltörlesztés, és ez marad, ezt kell beosztani. Erre jut, arra nem, és ha többet szeretne, azt az anyja nem tudja előteremteni, innentől neki is hozzá kell tennie valamennyit.

A házimunkát pedig szét kell osztani, hiszen bejárónőre nyilván szintén nem telik. A saját szobájával azt csinál (vagy nem csinál) amit akar, de a közös helyiségek rendbentartásából legyen szíves kivenni a részét, vagy az otthagyott rumliját be kell talicskázni a szobájába. Előbb utóbb megúnja majd az ágyára vagy az ajtaja elé pakolt koszos edényeket.

2020. febr. 16. 17:14
 12/26 A kérdező kommentje:
Az ország leggyengébb egyetemére jár, neki nincs is vizsgaidőszak, egyetlen egy darab vizsgája volt a 2 év alatt. Most is lett volna egy de abból már év közben megbukott, szóval nem is vizsgázhatott, szóval de, december óta nem csinál semmit. Az egész egyetemet végigpuskázza, olyan dicsően meséli, hogy 6 tantárgyból 5-öt végigpuskázott, semmit nem tanult, mindenből 4-5-ös lett, szóról-szóra kimásol mindent a rohadt telefonjából! Meg sem erőlteti magát a kis büdös. Szóval igen is elvárja az ember hogy a fia akkor legalább dolgozzon. Tökmindegy mit, akármit, csak tudja az ő részét fizetni, nem a pénzére vagyok éhes, hanem szeretném, hogy az ő oldalát ő állná. Meg jó lenne szoknia a munka világát!
2020. febr. 16. 19:04
 13/26 anonim ***** válasza:
92%

Na most akkor bukik, vagy 4-5ös? Az ország leggyengébb egyeteme? Ne legyenek illúzióid, 10ből 7 diák puskàzik, 2 azért nem, mert retteg, egy meg azért nem, mert gerinces.

Nem is tudom melyik lehet a leggyengébb hirtelen.

Kis büdös, veri a botját.. te nem szereted ezt a gyereket!

Lehet depressziós, szorong, fél, bármi lelki baja lehet, ilyen nevelő mellett el is hiszem, hogy van.

Szerintem mondjátok neki, hogy nem tudtok több zsebpénzt adni a 20 éves fiatoknak, csak a rá eső rezsit(havi 10)rá eső fogyócikkek(havi 2), rá eső kaja(20) az, amit álltok, de 4-5 ös átlaggal simán kap elég pénzt magának havonta(20ezerkb)meg a leírásból lejön, hogy eddig sem volt normálisan tartva/nevelve..Irigyled azt a gyereket. Amúgy ha egyetem, nem gyenge, ha abból a legrosszabb, az olyan, mint egy éppen hogy ötös. Az is ötös. Egy fősuli, na az már 4es, de már az is “jobb” a felsőfokú szakképzéseknél, annál gyengébbek a sima szakképzések1-1.5 évesek, annál meg az 1 év alatti párhónapos szakképzések, alatta meg ott a bazi nagy semmi..

Szóval az a gyerek a gyenge egyetemével is messze túlszárnyalja az emberek 80%át, de nyilván neked ez sem elèg jó.

Ha gondja van, biztos nem most esett le, álltátok a terápiája költségeit? Eszetekbe jutott valaha pszichológushoz vinni? Pályaválasztási tanácsadásra, segíteni a beilleszkedését tiniként, vagy csak nőtt, mint a dudva? Nem csak addig kell szeretni, amíg cuki, tinikorral más dolgokat igényelnek, szerintem semmit sem kapott meg, most sem volt egy szó arról, hogy segíthetnél neki, hanem csak arról, hogy kielégítse a te elvárásaidat. Visszataszító, ahogy a gyerekedről beszélsz akkor is, ha nevelt csak. Ha az anyja hallaná, biztosan ejtene.

20 éves(gondolom), meg fogja találni az útját, egyetemista, 3 sikeres féléve van 4-5 ös jegyekkel, kreatív, életrevaló(hisz eléri, amit akar). Tökéletes 20 éves, egészséges, nem piál, nem drogozik, keveset visz a családi kasszából, nem dugja végig a fél világot, nem csinált gyereket, nem lop, nem követelőzik, gondolom nem fenyeget, nem okoz kárt nektek.. Szállj le róla, bőven jó a gyerek, ha kinyitnád a szemed, látnád, mennyi motiválatlan, erőszakos, függő, aluliskolázott bűnöző van a korosztályában(sajnos, nem tehetnek róla), fene szerencsés vagy ezzel a fiúval.

De nem, te irigységből kis büdösnek nevezed, hogy havi 30at kisajtolj belőle! A saját apja a 20 éves egyetemista fiától pusztán azért, mert ott alszik és ott eszik, ahol az elmúlt 20 évben mindig. Komolyan ennyire irigyled a saját gyerekedtől azt a másfél hónap pihenést? Ráadásul az csak kb 25 nap, ha a munkaszüneti napokat és a hétvégéket kivesszük.

2020. febr. 16. 19:38
 14/26 A kérdező kommentje:
Anyja vagyok, nem apja. Mindig is maximalista vagyok vele, és most is maximalista vagyok vele. Minden korabeli slendriánnak van már diplomája, nem tűn ki a tömegből. Most is maximalista vagyok vele, mert ha így fojtatja, éhen hal a munkakerülése miatt. Szeretném ha igenis vállalna munkát, felőlem Mekizhet, Tescoban pakolhat, bármit, csak szokja a munkát. Nem vagyok rá irigy, örülök hogy eljutott idáig, de ne most dobja el az életét, a legvégén a tanulásának. Lehet lesz egy diplomája, de 0 tudással semmire sem megy. Aztán nyögheti a minimálbért élete végéig. Látom benne a potenciált, nem szeretném ha az én sorsomra jutna. Ha már zenészt nem tudtam belőle kierőltetni (pedig ennek az idiótának az a legnagyobb tehetsége, erre otthagyta, háborúzott velem ellene, megutálta), akkor legyen informatikus, hajrá, de akkor a legjobb ha meg akar belőle élni, nagy a konkurencia. Zenészként már rég milliókat kereshetne, járattam zongorázni, citerázni, magánénekelni, szolfézsra, kórusba, mindenre. Olyan ember lehetett volna, mint eddig senki. De ő nem akarta, buta volt és otthagyta. Akkor az informatika ezzel jár, kész. Ezt akarom megértetni vele
2020. febr. 17. 00:42
 15/26 anonim ***** válasza:
91%

Bazzeg!

Te bosszút akarsz állni rajta, mert nem az lett, amit te akartál belőle csinálni? Mi az, hogy ezt akarod megértetni vele? Mi az, hogy hatalmas a konkurencia? Semmi konkurencia nincs, olyan szinten hiányszakma, hogy kegyetlen, egy három félévet végzett hallgató nem azért nem kell sehova ilyenkor, mert rossz, hanem mert a szakma felét tudja csak, most mászik, totyog, ettől még lehet belőle remek futó később.

Azt mondod attól óvnád, hogy vacak munkàért gürizzen, mégis wc takarítást és dobozpakolást akarsz vele csináltatni, hogy az egyetem rovására menjen, pedig már csak másfél év van, egy év múlva pedig kötelező gyakorlata lesz.. Éhenhal? Nincs pénz ételre? Akkor gondolom te is éhenhalsz, meg a többi családtag is.. Vagy csak az ő ételére nem akarsz adni?

Ha szoctámot is igényel, meg bursát meg alaptámogatás, akkor havi 30 kap legalább, abból nem fog éhenhalni, pláne, hogy nagyobb tételben vásárolni/főzni olcsóbb.

Én is anya vagyok, voltam egyetemista, komolyan szégyellem, hogy te is annak nevezed magad.. hogy beszélhetsz így a fiadról? Az apák nagyrészt annyira rosszak, hogy tőlük nem megszokott, de anyától? Ez nem maximalizmus, ez kegyetlenség, te nem bátorítod, hanem szidod, te nem segíted hozzá, hogy jobb legyen, hanem ellehetetleníted, rontasz rajta!

Nem szereti a gyerekét, aki így beszél róla, aki nem hagyja kibontakozni, akinek nem okoz örömet, ha a gyereke örül! Maximalista vagy? Jàrj teràpiára, hogy ne vágd tönkre a gyerek személyiségét, vagy ilyen áron nem akarsz jót neki? Csak az számít, hogy azt csinálja, amit te mondasz, ugye? Ez nem maximalizmus! Tájékozódtál te az egyetemi rendszerről, hogy mivel tudja a legtöbbet elérni? Hol van megint a maximalizmusod? Egy egész féléve lesz a képzésből, mikor csak dolgoznia kell majd a szakmájában! Biztosan fog találni gyakorlati helyet, mikor majd elég hasznos tárgya volt. Az első 2 félévben mérnök szakon olyan alapozó tárgyak mennek, mint fizika, kémia, általános számítógépes ismeretek, hálózati rendszerek.. Nem biztosítanak munkaerőpiacon hasznosítható tudást, hanem alapoznak a későbbi hasznos tárgyaknak..

2020. febr. 17. 06:02
 16/26 anonim ***** válasza:
80%
Gusztustalan anya vagy, ennyi. A fiú miután elvégzi az egyetemet úgy otthagy téged, hogy látni se fogod többet.
2020. febr. 17. 07:51
 17/26 anonim ***** válasza:
21%

"Az apák nagyrészt annyira rosszak, hogy tőlük nem megszokott, de anyától?"

Na te se vagy semmi ezzel az előítélettel.

2020. febr. 17. 08:05
 18/26 anonim ***** válasza:
86%

Sajnos ez nem előítélet, egy normális apa ismerősöm sincs, a gyerekem csoporttársainak az apja mind bántó/sértő/elhanyagoló(akaratlanul és direkt egyaránt), különórai apák dettó,, heti 3x mozdulunk ki, eddig 2 szimpatikusan viselkedő apával találkoztam, pluszban már 7 éve elsőkörben apákkal ismerkedek aktívan és kegyetlen a helyzet, én érzem magam rosszul attól, ahogy bánnak a gyerekeikkel, ha nem direkt akkor is..

Bár előítélet lenne, ha 5nél több szeretni tudó apát láttam volna.. persze ők nem látják a hibát, a kérdező sem, a hülyegyerek rendben van, szorítani, rácsapni rendben van, lekezelni, éreztetni hogy nem elég jó rendben van, pedig ez mind bántalmazás.. Elhanyagolni rendben van, mert mit játszon vele, azt se tudja hogy szóljon hozzá, jàtsszon a kortársaival, férfi vagyok nem ölelem meg, hadd sírjon csak, keményebb lesz, nehogymá’ bzit neveljek, keménynek kell lenni, velem is az volt az apám, miért ne vihetném sörsátorba láthatáson, kivárja amíg iszok, neki is jó..

Az első egy két évben úgy ahogy odavannak, aztán kezdenek elhidegülni, durvulni..persze nem tehetnek róla, ők is sérültek, de ez nem mentség, felnőttek, ismerjék fel és kezeljék a gondot, mint itt a kérdező

2020. febr. 17. 15:17
 19/26 anonim ***** válasza:
29%

De, ez az előítélet.

Pedig már kiderült, hogy nem apja.

2020. febr. 17. 16:01
 20/26 A kérdező kommentje:
Igen, minden apa ugyanolyan rossz, én nekem is menekülnöm kellett az enyémtől, sajnos a 20 év különbség nem jött be, 60 éves korára megbolondult teljesen. És nem érdekel ha rossz anyának néztek, elegem van. Nem fárad ki az egyetemen, menjen el dolgozni, hajnali 2-ig játszik, hangosan beszél a slendrián semmit sem érő haverjaival, zavar, nem tudok tőle aludni. Szabadidejében délután 3-kor kel fel, és alapból is dél körül, mert délután 2-kor kezdődik legkorábban neki a hétköznap, úgy vette fel az órákat. Szeretném, ha reggel 6-kor menne mondjuk 6 órázni.
2020. febr. 17. 23:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!