Mi alapján mondjuk egy lányra hogy nagylány?
Figyelt kérdés
Ha anyával vagyok,és szembejön velünk régi évfolyamtársa,munkatársa,mindig valami ilyesmiket mondak,hogy "jujj de nagy már a lányod,milyen csinos nagylányod van már,úristen már magasabb a nagylányod mint te,van-e már barátja?..."mindig ezekkel a szövegekkel találkozok,és nem értem hogy mi alapján mondjuk egy lányra hogy nagylány.Pl.ha magas,van melle,vagy tudjuk esetleg hogy már menstruál-e?Vagy csak udvariasságból,mert már rég láttuk?Vagy akkor hogy is van ez?Ti mi alapján mondjátok ezt?2010. júl. 22. 22:33
1/9 anonim válasza:
Ha valakit kicsi kora óta ismerünk, és a szemünk láttára cseperedik, akkor egy-egy találkozás alkalmával megjegyezzük, hogy milyen nagy már ez a lány/fiú! Bébiből lesz szaladgálós kisgyerek, ovisból sulis, aztán kiskamasz, nagy kamasz... Mindig el tud csodálkozni az ember, hogy milyen gyorsan szalad az idő, a gyerekek meg úgy nőnek, mint a gomba, egyszercsak azt vesszük észre, hogy már felnőttek.
Ezt vedd bóknak, nem kell sokat filózni rajta, hogy miért mondják! Én is szoktam mondani a szomszéd kislánynak, aki most lett 3 éves és még csak most született szinte!
2/9 anonim válasza:
Esetleg ha tudjuk, hogy van kisebb testvér, netán ugyanúgy lány, mint te... Nálunk a nagyfiú a négy éves, mert nála csak kisebbek vannak :I)
3/9 anonim válasza:
Nekem már 3-4 évesen mondták a rokonok, amikor eljöttek látogatóba. Azóta folyamatosan. Ha hazajövök valamilyen kirándulásból, akkor a közeli családtagok (Anya, Mama, Papa) is azt mondják, hogy: "Milyen nagyot nőttél, de nagy vagy!"
4/9 anonim válasza:
Én spec rohadtul utálom, mikor folyton ezt mondogatják. Azért van ez, mert azt hiszik minden gyerek örökre annyi idős marad és úgy fog kinézni, ahogy leutoljára látták, aztán jön a meglepetés. Nem is tudom mit várnak amúgy...
5/9 A kérdező kommentje:
Az utolsóval egyetértek:)
Köszi a válaszokat!
2010. júl. 23. 15:43
6/9 anonim válasza:
engem is tökre idegesít
miközbe én úgyérzem,h soha nem is növök
ez olyan süket duma....
8/9 A kérdező kommentje:
Na akkor így vagyunk ezzel egy páran:)
2010. júl. 27. 21:02
9/9 anonim válasza:
mindenkinek ezt mondják legyen az 3 honapostol 6évesen át a 30ig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!