Mit szólnál, ha a kamasz lányod így öltözködne, viselkedne?
Igen, én vagyok az. És nem "mi lenne, ha", mert így szoktam. Van pár kedvencem, amiktől nem válnék meg soha, de alapjáraton nem ragaszkodom a ruháimhoz. Azért sem, mert ezek a fast fashion dolgok 3-4 mosás után már bolyholódnak, kinyúlnak, de olyan is volt, ami konkrétan kifakult, pedig direkt anya szokta a mosást csinálni, nehogy valamit elállítsak, rosszul kapcsoljak és baj legyen.
Vagy van, amit megveszek mondjuk egy bulira, vagy elegánsabb eseményre, pedig egyáltalán nem stílusom. Tudom, hogy valószínűleg soha többet nem fogom felvenni megint, vagy csak nagyritkán, de azért meg nem szívesen adok ki 35-40 ezret egy szettre (mert igen, ha vesz az ember nadrágot, felsőt, blézert, simán összejön annyi, cipő nélkül), hogy ne hordjam utána. De sokszor megesett már, hogy a boltban/online odavoltam érte, megvettem és itthon jöttem rá, hogy mégsem tetszik annyira, előnytelen, vagy nem kényelmes, nem fogom kihasználni.
'Egy idő után az eladóknak nem tűnik fel a dolog?'
De, igen. Viszont több boltja van egy-egy adott üzletnek itt Budapesten, így ha nem akarok túl pofátlan lenni, akkor váltogatom őket, vagy valamelyik barátnőm viszi vissza helyettem és ajándékkártyára kérem az összeget. De vannak eladók, akik jó fejek és már amikor meglátnak a kasszánál, csak kérdezik, hogy "visszáru lesz?" és ennyi. A többivel sincs baj, maximum vágnak egy pofát, vagy húzzák a szájukat kicsit, de igazából lepereg. Ez a munkája. Meg tényleg annyi ember fordul meg ott egy szombati nap pl., hogy nem hiszem, hogy ezt figyelnék.
A kérdést azért írtam ki, mert anya folyton ki van akadva, hogy "megint vettél egy cipőt?!", "minek kellett új kabát?". És hogy egyszer biztos bajba fogok emiatt kerülni, és aztán megy apához, hogy beszéljen a fejemmel. Pedig szerintem ezzel semmi rosszat nem teszek. Jobb, mintha megvennék 15 ezerért egy ruhát, hordanám 3-szor, utána meg soha többet, de itt poshadna a szekrényemben.
"Ami 3-4 mosás után bolyhosodik v kifakult azt mégis hogy viszed vissza? Nem értem." Az régen volt, amikor még kicsit tovább megtartottam a ruháimat, és tényleg csak azt vittem/küldtem vissza, ami eleve hibásan érkezett (kb 20-ból 1).
De nagyon ritkán nézik át a ruhát, vagy pl most az akciók alatt megnézheted, hogy van, ami már most a vállfákon látszik, hogy hordva volt korábban.
"Nehezen hiszem el h így visszaveszik."
Erre nem tudok mit mondani, csak azt, hogy próbáld ki. 30 napon belül, blokk és címke ellenében, bár a címke lehet nem muszáj.
"Magyarul mosás nélkül hordod. "
wtf?:D Ne haragudj, de ki olyan igénytelen, hogy ne mossa a ruháit? Melltartót, nadrágot is egy használat után kimosunk, sőt, 1-1 kötött pulcsit sem teszek vissza a szekrénybe, akkor sem, ha csak mondjuk 2 órát volt rajtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!