Veletek akar vásárolni a kamasz?
MIT vásárolni?
Miért akarod, hogy veled menjen?
Élelmiszerboltba mész és cipekedni kéne segíteni?
Neki akarsz ruhát venni, és föl kéne próbálnia?
Magadnak akarsz ruhát, női dolgokat venni, csak kéne egy társalkodó ember, mert unalmas egyedül menni?
Háromféle helyzet, háromféle választ lehet rá adni.
Amúgy a fiad pont abban a korban van, amikor ciki az ősökkel lenni. Ha nem okvetlen szükséges a jelenléte, akkor ne nyaggasd ilyen igényekkel.
Ha neki kell ruhát venni, mehetne egyedül, vagy testvérével, vagy barátaival, vagy barátnőjével, ha van neki. Még lehet, hogy az apjával is szívesebben megy mondjuk nadrágot venni, mint veled. Egyedül az összeget limitáld (nyilván annyi pénzt adsz neki), ill. beszéljétek meg, hogy mi az ő elképzelése, ill. mi az az extrém kinézetű ruha, amitől már kiakadnál.
Öcsém sem kamaszként sem előbb sem mostanában sem akart jönni
Én szerettem anyuval, most felnőttként dzívesen megynk együtt.
Akár ruhát, akár élelmiszert.
Ez nem is csak ciki-nem ciki kérdése. Élelmiszert vásárolni a mai napig, felnőtt fejjel is utálok, egyedül akkor szeretem ha csak valami nasiért ugrok be a sarki boltba és fél perc az egész. Régen sem mentem, értelme nem volt, tolja a kocsit én meg sétálgatok mellette és kóvályogsz a nagyáruházban 1,5 órát, hogy az utazgatást ne számítsuk. Felvágottat és mosószert most sem azért veszek, mert hű de jó móka. Ha hazajöttek segítettem behordani a dolgokat, de nem mentem velük.
Ruhát vásároltam velük, de normálisak, nem szólnak le mindent és nem is abból telt a vásárlás, hogy ő próbálgat én meg unatkozok. Viszont nagyimmal, amikor mentem anno: tetszett valami, meg is vettem volna de nem nézzük meg máshol. Így volt az, hogy elrángatott x boltba és tukmálta rám a némileg hasonló, minimálisan olcsóbb terméket. Vagy a "csak próbáld fel" mondat, egy magasba tartott ronda ruhával párosítva. Persze addig nem hagyta annyiban a dolgot amíg fel nem próbáltam.
Testvérem fiú, ő senkivel nem szeret vásárolni. Ha akar valamit neten kinézi, elmegy, felpróbálja és megveszi. Nem nézelődik, nem próbálgat mindent.
Engem nem rángattak magukkal élelmiszerboltba, ha voltunk, akkor sem töltöttünk ott egy fél délutánt. Ez valamilyen szinten megragadt nálam, manapság is inkább egyedül megyek, mert úgy 15 percnél tovább nem időzök egy üzletben sem.
Tiniként engem nem zavart, hogy családdal, családtaggal mentünk ruhát vásárolni, viszont az nagyon is, hogy mindig azt kellett néznem, hogy mi mennyibe kerül, és csak olyat vehettem, ami nekik tetszett, az nem volt lényeg, hogy nekem tetszik-e. Ötödikes koromig meg rokon fiúk (!) levetett ruháiban járattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!