Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek? Az eddig jól...

Mit tegyek? Az eddig jól tanuló lányom nem akar tanulni!

Figyelt kérdés
Egészségügyi dolgozóként azt hiszem már szinte mindent kipróbáltam,sőt a psihológus koléganőmtől is kértem segitséget,de semmi nem válik be.Családi életünkben semmi változás nem történt,kiegyensúlyozottan élünk,lányommal a viszonyom mindig(ezidáig)irigylésre méltó volt.Mindig mindent megbeszéltünk,facebook jelszavát is megadta(nem élek vele vissza)Fiuk még nem érdeklik,viszont ez év kezdetétől nem akar tanulni(mindig kitűnő volt,most hármas..)felesel,lusta,mindenbe beleköt..ha kérdem mi a gond a válasz,hogy minden,vagy semmi..útal tanulni és bármit teszek akkor sem fog tanulni.Elmondtam,hogy nem nekem tanul,hanem a jövője miatt stb,stb..mintha nem is hallaná.Iskolába menni szeret,van pár barátnője,teljesen normális.jól nevelt kislányok.Irjak mindent a kamaszkor számára és,hogy majd elmúlik?Hagyjam rá ahogy a psihológus mondta,majd ha megbukik észbekap?Tényleg ezt kell tennem?Nézzem tétlenül?Kérem aki hasonló problémával küzd az irjon!Leányka egyébként 13,5 éves.

2013. nov. 20. 14:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Én is ennyi vagyok. Figyelj, az ilyennel nem lehet mit kezdeni. Büntetheted, tilthatod, de mit érsz el vele? Ellenszenvet, utálatot. Próbáld azzal rávenni, hogy ha mondjuk biosz szakra akar menni középiskolába, hogy nem fogják felvenni ilyen jegyekkel. Ilyen korban már saját magának kell hogy tanuljon az ember. Ha megbukik, akkor számolnia kell a következményeivel. Hagyd, ez már a saját dolga. Max évet ismétel és belátja, hogy kell tanulni. Egyik haverom is megbukott, most már tanul, így is ég a feje, hogy 20 évesen fog érettségizni.
2013. nov. 20. 16:09
 2/9 A kérdező kommentje:
Elmondtam én neki,hogy ilyen tanulmányi átlaggal nem fogják felvenni a tervezett suliba,ha megbukik akkor meg sehova.Dehát hogyan hagyjam rá,ha az anyja vagyok és szeretem,tehát aggódok a jövőjéért?
2013. nov. 20. 16:19
 3/9 anonim ***** válasza:
91%

Az odáig rendbe, hogy magának tanul, na de azért nehogy a farok csóválja a kutyát...

elmondanám neki, hogy ha ő lusta az egyetlen kötelességét megtenni, ami gyerekként a dolga, akkor én mondjuk lusta leszek neki mosni, ruhát vasalni, nincs szívesség, nincs zsebpénz, stb. Elmagyaráznám, hogy mindenkinek van feladata, amit teljesíteni kell, a munkában sem fogja érdekelni a főnökét, hogy neki éppen valami baja van, attól még el kell végezni a dolgát.

Egyébként hogy telik egy napja, mit csinál?

2013. nov. 20. 16:34
 4/9 A kérdező kommentje:
Természetesen megtörtént az is,hogy elvettem a telefonját és felfüggesztettem az internetet,mivel,hogy ő nem teljesitette amit elvártam tőle,mégpedig azt az egy dolgot,hogy tanuljon,de nem történt semmi változás.Duzzogott pár napig,de nem kezdett el tanulni,pedig mondtam neki,hogy amint elkezdi javitani a jegyeket visszakapja a telefont ami nélkül még wc.re sem ment.Amugy egy napja:2-kor hazajön suliból,ebédel,ha dolgozok elmosogat,beágyaz aztán internet hiányában tévézik.Estefelé elmegy a barátnőjével kutyát sétáltatni,vagy futni.Próbálok kitalálni közös programokat,de nem nagyon akarja.
2013. nov. 20. 16:45
 5/9 anonim ***** válasza:
40%
ebédel: mit ebédel? amit te főzöl? ne főzz neki! tv-zik? akkor azt is vond meg tőle! ha már a büntetős útra léptél, ne add fel, mert elveszted a hitelességed, most már következetesnek kell lenned. it's so simple!
2013. nov. 20. 17:07
 6/9 A kérdező kommentje:
igen én főzök neki,a vacsit már megcsinálja magának..szerinte igy is gonosz vagyok,hogy mindentől megfosztom.Nem fogom a kiszabott büntetést megszegni,ami ugy szól,hogy ha karácsonykor leteszi elébem a kitűnő értesitőjét akkor visszakapja a telefont és az internetet.Sajnos ezzel sem értem el semmit,két hét után sem látok semmiféle javulást.
2013. nov. 20. 17:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Most tinédzser "tapasztalatból" beszélek, de szerintem ennek a büntetésnek semmi értelmel Tényleg látszik, hogy egy kicsit elkényeztetted, de ezek után már a büntetéssel nem sokra fogsz menni. Kamaszodik, lázad. Ha elveszed tőle az internetet, az fog lejönni számára, hogy gonosz vagy, mert nem tehet meg valamit, ami eddig megvolt és mindenféle hülyeséget kitalál, hogy elfoglalja magát, de tanulni azt nem fog.

Hagyd rá, de ne érts vele egyet, és mondhatod neki időnként, hogy amíg ilyenek a jegyei, addig nem mehet el oda, ahova szeretne, nem kap annyi zsebpénzt, ilyesmik.

De tanulni majd akkor fog, ha ő maga rájön, hogy szükséges. Bízz benne, hogy hamar túlesik ezen a "buta" időszakán.

2013. nov. 20. 18:05
 8/9 biu007 ***** válasza:
93%
Nekem is volt egy ilyen időszakom. Nekem a szüleim nem adtak semmire de tényleg semmire pénzt amikor ilyen rosszul tanultam de aztán le ültünk beszélgetni és kötöttünk egy kompromisszumot ha 5-öst kapok kapok egy 200 Ha négyest egy 100-ast ha 3-ast én fizetek 100 ha 2-est én fizetek 200ft ot ha 11-est pedig én fizetek 500ft azóta kitűnő tanuló vagyok és most vettem magamnak egy i pad minit a gyűjtött pénzből 14/L
2013. nov. 22. 09:52
 9/9 anonim ***** válasza:

Rám most jött rám ez a korszak ennek ellenére folytatom a tanulást mert jövőm cseszném el ha nem tenném. De szerintem a legrosszabb ha elkezded elvenni tőle amit szeret mert azzal magad ellen fogod fordítani. Azt fogja benned látni aki kényszeríti olyasmire amit nem akar és megfosztja attól amire vágyik. Kérdezd meg tőle ,hogy nem történ-e valami a suliban ami nyomasztja attól is lehet. Próbálj vele kicsit mélyre szántóbban beszélgetni, éreztesd vele,hogy benned bízhat és segítesz neki bármi van. Ha jobb lesz a lelki egyensúlya elmúlik majd ez a lustaság de ha mondogatod majd neki a jövőjét akkor még inkább nem fog tanulni mert "ó már megint a szentbeszéd..." Nekem legalábbis ez hiányzik időnként a szüleimtől és pont a büntetés miatt vagyok feszültebb.

16,5/L

2013. nov. 24. 01:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!