Mit tegyek? Az eddig jól tanuló lányom nem akar tanulni!
Az odáig rendbe, hogy magának tanul, na de azért nehogy a farok csóválja a kutyát...
elmondanám neki, hogy ha ő lusta az egyetlen kötelességét megtenni, ami gyerekként a dolga, akkor én mondjuk lusta leszek neki mosni, ruhát vasalni, nincs szívesség, nincs zsebpénz, stb. Elmagyaráznám, hogy mindenkinek van feladata, amit teljesíteni kell, a munkában sem fogja érdekelni a főnökét, hogy neki éppen valami baja van, attól még el kell végezni a dolgát.
Egyébként hogy telik egy napja, mit csinál?
Most tinédzser "tapasztalatból" beszélek, de szerintem ennek a büntetésnek semmi értelmel Tényleg látszik, hogy egy kicsit elkényeztetted, de ezek után már a büntetéssel nem sokra fogsz menni. Kamaszodik, lázad. Ha elveszed tőle az internetet, az fog lejönni számára, hogy gonosz vagy, mert nem tehet meg valamit, ami eddig megvolt és mindenféle hülyeséget kitalál, hogy elfoglalja magát, de tanulni azt nem fog.
Hagyd rá, de ne érts vele egyet, és mondhatod neki időnként, hogy amíg ilyenek a jegyei, addig nem mehet el oda, ahova szeretne, nem kap annyi zsebpénzt, ilyesmik.
De tanulni majd akkor fog, ha ő maga rájön, hogy szükséges. Bízz benne, hogy hamar túlesik ezen a "buta" időszakán.
Rám most jött rám ez a korszak ennek ellenére folytatom a tanulást mert jövőm cseszném el ha nem tenném. De szerintem a legrosszabb ha elkezded elvenni tőle amit szeret mert azzal magad ellen fogod fordítani. Azt fogja benned látni aki kényszeríti olyasmire amit nem akar és megfosztja attól amire vágyik. Kérdezd meg tőle ,hogy nem történ-e valami a suliban ami nyomasztja attól is lehet. Próbálj vele kicsit mélyre szántóbban beszélgetni, éreztesd vele,hogy benned bízhat és segítesz neki bármi van. Ha jobb lesz a lelki egyensúlya elmúlik majd ez a lustaság de ha mondogatod majd neki a jövőjét akkor még inkább nem fog tanulni mert "ó már megint a szentbeszéd..." Nekem legalábbis ez hiányzik időnként a szüleimtől és pont a büntetés miatt vagyok feszültebb.
16,5/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!