2. szülinapra ajándék ötletek? Kisfiúnak? Tanuló kutyusra gondoltam, nem nagyon akar beszélni, szavakat se. Ez segítene?
na, azért nem fogom fel olyan tragikusan,hogy nem beszél.a környezetemben nem sok vele egykorú fiú beszél.kislányok is csak szavakat.
a könyveket nem szereti nézegetni, az unalmas neki, állandóan pörögnie kell.de szereti a plüss figurákat,ezért is gondoltam erre a tanuló kutyusra.
nem egyszerü, de a tanulokutyustol magában nem fog hamarabb beszélni a gyerek. nekünk nincs. viszont rengeteg könyvünk van, azokat olvassuk, magyarázom neki, mesét találok ki ahoz amihez lehet - mindenhez lehet- ettől függetlenül az enyém sem beszél nagyon. vannak szavak , de nem mondatok. ez nagyon egyénfüggö egyébként.
na ez volt a véleményem. - bocsi
ajándékötletek - kinti játékok - elvégre nyár van - dömper, homokozoszett, nagy homokoz munkagépek, medence ha már van akkor fürdöjátékok bele. az én fiam most kapott rollert névnapjára 27hós.szereti nagyon :)
benti játékok: lendkerekes autok, könyvek, kisasztal két székkel amin lehet rajzolni meg játszani ha nincs még neki. szobacsuszda - bár ez lehet kinti is.
hirtelen ennyi jutott eszembe, ezek amivel kisfiam szeret játszani.
Mondókázzatok, verseljetek, mondj 1-2 szereplős rövid kis történeteket, beszélgess vele sokat, mondd, mit csinálsz épp, mit csinál ő, használj egyszerű, rövid, nyelvtanilag helyes tőmondatokat... Az ingergazdag nyelvi környezet segíti a beszédfejlődést, a természetes környezet, nem egy gép, tanulókutyus...pfff
Vehetnél szülinapra olyan könyvet, ahol egy oldalon egy darab kép van, ami jól körülrajzolt, kiválik a háttérből, vagy háttér nélküli. Ha egyáltalán nincs szöveg, még jobb.
És akkor azt nézegetni és beszélni, beszélni, beszélni....mi van a képen, milyen színű, milyen hangot ad ki, mit lehet vele csinálni....stb.
ja, látom, a könyvet többen is mondták.
Ne haragudj meg rám, és más se, akinek van, de szerintem a tanulókutyus és társai nagyon buta játék. Semmi olyasmit nem tanul tőle, amit ne tanulhatna meg a természetes környezetében.
Ha olyan pörgős, akkor szerintem valami kinti mozgásos játékot vegyél neki. Lökdösős kismotort, hintát, ugráló labdát, dömpert...stb
ne rohogj, de az en bebim a tanulo kutyustol tancolni tanult meg :D nem nyomkod semmi mast -vagyis nagyon ritkan-, csak a szivet, es addig nyomkodja, amig be nem jon a szivecskes dal.
en is huyesegnek tartottam a kutyat, de a jatekboltban korbecipelte vagy haromszor, es vegig nyomkodta, majd amikor harom nap mulva visszamentunk, ugyanugy kivalasztotta, es cipelte-nyomta :D
nem mondom, hogy harom percnel tobbet jatszik vele egyszerre, de ennek ellenere szereti :)
az en fiam amugy masfel eves, es most, a kerdeseden elgondolkozva fogalmam sincs mit veszunk neki.
a kutyust meg nem nekunk-szuloknek kell hogy szeressuk, ahogy sok mast sem fogunk, ebben biztos vagyok, a baba a lenyeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!