Fiam 12 éves lesz nemsokára de még mindig sokszor átjön éjjel vagy hajnalban a szobájábol azzal, hogy rosszat álmodott és nagyon fél. Forduljak vele esetleg orvoshoz?
Nehéz ügy, felnőttként sokszor ha rosszat álmodok, én is nagyon rosszul érzem magam. Nem hagynám ezt annyiban, az biztos.
Amit én tennék:
-utánakérdeznék az osztályfőnökénél, hogy minden rendben van-e az osztályban vele, nem-e bántja esetleg valaki (ha egyedül jár haza, akkor egyszer kétszer megnézném, hogy hazafele nincs-e kipécézve más gyerekek által)
-elalvás előtt nem lenne számítógépes, tabletes játék, sem pedig cukros, felpörgetős cuccok
-orvoshoz rögtön nem fordulnék, de lehet, hogy egy kineziológushoz, vagy pszichológushoz elvinném
-beszélgetnék vele rengeteget, akár meg is mutatnám neki, hogy nem tudnak "csak úgy" betörni, akár kamu riasztót/kamerát is szerelnék fel (vagy csak matricát róla), hogy lássa, biztonságban van
Hamar előjött hogy nyilván ez a tv meg szamitogep hibaja:)
Nem tudom de mi 7-8 evesen mar boven Doomoztunk, kesobb Call of Duty, counter strike, stb... egyik jatekban sem az volt a lenyeg hogy oldokles stb, hanem, hogy ki az ugyesebb... ki hasznal jobb taktikat, ki celoz jobban, stb... senki nem azon elvezkedett hogy meghal az ellenfel hanem hogy milyen ugyesen oldja meg az ember a szituaciot...
tehat ezem igazabol nem eroszakos jatekok, csak felszinesen nezve tunnek annak... amikor a 10.000 fejet lovi el az ember abban semmi eroszak elmeny nincs, csak minel ugyesebben el akarja az ember talalni mint barmelyik sportban...
tehat ez nem a videojatekok, hanem a szulok hibaja... el lehet tiltani a szamitogeptol stb., attol csak sokkal rosszabb lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!