Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van olyan szülő köztetek...

Nagynoemi 97 kérdése:

Van olyan szülő köztetek akinek nagyobb gyermekének vizelet tartási gondjai vannak? Tanacsokra lenne szükség!

Figyelt kérdés
2019. nov. 14. 18:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

Saját példámat tudom előhozni,én az apám brutális viselkedése miatt pisiltem be,egészen nagy koromig (14 évesen is). Természetesen nem minősítünk,így rátok nem vonatkozik ez az indulóok,de a lelki alap mindenképpen.

A dolog folyamata az,először is fel kell keresnetek egy orvost,akár gyermeknőgyógyászt is,aki majd továbbirányít a megfelelő szkrendelésre,ahol első körben kizárják a szervi okokat. Ha nem találnak testi okokat,akkor jöhet a lélekbúvárkodás,egy ennyi idős lánynak lehetnek különböző problémái,iskolai,magánéleti,stb. Ha szükséges,akkor javaslom keressétek meg a területi gyermek ideggondozót,ahol szakképzett pszichológusok,pszichiáter orvosok foglalkoznak a gyermekkel! Nem kell ettől félni,hiszen a kislny gyógyulása a cél!

Vannak alternatív segítő lehetőségek is,pl nekem anno ajánlottak egy olyan készüléket,amely a hólyag telítettségét figyeli és kis impulzussal figyelmezteti a beteget,hogy pisilnie kéne. Nem fájdalmas.

Amit elsőkörben tehetsz,fogadd megértéssel a problémát,ne neheztelj,ne tudatosítsd benne az emiatt érzett bűntudatot,biztosan zavarja Őt is. Szerezzetek be gumilepedőt,ami némiképp megkönnyíti a gondok kezelését.

Illetve megpróbálhatod Őt felébreszteni,éjjel,hogy megelőzzétek a pisilést -velem nagymamám ezt csinálta,és bevállt. Megjegyzem az egyetlen Ő volt,aki nem terhelt mégjobban,és abszolút toleráns volt.

Az alap ok megszűnése után nagy valószínűséggel megszűnik majd a vizeletvesztés. Nálam ez akkor következett be amikor különköltöztünk apámtól.

Gyors havulást a kislánynak!

2019. nov. 20. 05:03
 12/17 A kérdező kommentje:
Én már a pelenka használatának gondolatait fontolgatom!
2019. nov. 20. 21:34
 13/17 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem az tovább rontana a kislány lelkiállapotán,borzasztó megalázó lenne a számára ha ennyi idősen pelenkát kapna.

Vannak ezek a lehetőségek,amiket felsoroltam az előző válaszomban,próbáljátok meg!

Nekem épp a nyáron volt ilyen esetem,név nélkül írom természetesen.

Táborban az egyik általam felügyelt kislány volt így.

A többi gyerek kezdte el mondani,hogy büdös az ágya,és tényleg elég rossz volt a szag a szobában. Úgy tűnt takargatja is. Ebben az esetben lelki problémák,és valamilyen érintettség is volt (én talán pszichés dologra tippelnék). A tábor után Apukával beszéltem,javasoltam mit tegyenek,de nem tudom mi történt azóta.

Próbáld megérteni,nem Téged akar ezzel bosszantani,ne haragudj rá. Valami komoly lelki okra gondolok,ami ezt okozhatja.

Próbáld megnyitni,beszélgessetek,nem bántják-e a suliban,nem fél-e valamelyik szigorúbb tanártól,vannak-e barátai és milyen a kapcsolatuk,stb.

Keresd az okot,és meglesz a megoldás is.

2019. nov. 21. 00:50
 14/17 anonim ***** válasza:
68%
szexualis zaklatas is lehet az oka, de mindenkeppen valamilyen trauma. en pszichologushoz vinnem
2019. nov. 21. 16:57
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Itt azért fontos lenne tudni, hogy milyen vizsgálatokon volt már a kérdező, hova vitte el, mert egyáltalán nem biztos hogy lelki oka van a dolognak! Könnyű ezzel elütni egy ilyen problémát, hogy á biztos lelki.

Nefrológiát ajánlom, és mindenképpen magánban, ahol kiderül, hogy van-e valami oka vagy sem.

Jó lenne tudni hogy gyógyszerrel próbálkoztak-e már, és ha igen, milyen eredménnyel. Nyilván ha lelki oka van, akkor ez zsákutca, de minden eshetőséget ki kell zárni.

Nekem az 5 évesemmel voltak gondok, a háziorvos csak legyintett rá, hogy á, tuti lelki okok, mert szorong, stb, aztán elvittem magán gyereknefrológushoz, aki azt mondta h túlműködik a húgyhólyagja, magától összehúzódik többször a kelleténél, és ezért csurog be neki, emiatt fájt a köldöke is például. Kaptunk gyógyszert amit 4 hónapig kellett szedni és azóta semmi gond a vizelettartásával!

Szóval attól még mert 1 orvos nem talál semmit, egy igazán hozzáértő lehet hogy másként látja.

Mert ha tényleg szervi baj, de közben a szülők pszichológussal sulykolják a gyereket, meg ilyenekkel h nem kell szorongani stb, az csak még jobban megviseli a gyereket, aki önmagát fogja hibáztatni.

Viszont ha tényleg lelki ok/bántalmazás áll a háttérben, arról a szülőnek is kellene némi fogalmának lennie, kikérdezni a gyereket h mi van vele stb.

2019. nov. 21. 18:21
 16/17 anonim ***** válasza:

Ezért írtam én is,hogy első körben a szervi okokat kell kizárni.

De ha eddig nem volt gond,és most egy ideje fenáll a probléma,akkor nyilván valami más tényező a gond oka.

A családon belüli problémákról tudnia kell a szülőnek,tehát nem hiszem,hogy felteszi a kérdést,ha tudja miért stresszes a kislány. Ez az életkor elég érzékeny kor,bármi ami a családon kívüli életben történik,érintheti úgy,hogy ezzel reagálja le..az ilyen gondokat pedig nem feltétlenül meséli el otthon.

2019. nov. 22. 05:17
 17/17 Andi80018 ***** válasza:
82%
Én úgy látom, a kérdező nem foglalkozik komolyan a témával, mert akkor már az összes létező orvost felkereste volna. Ha a gyerekemnek ilyen lenne, már a fél világot megmozgattam volna. Nem is értem. Évekkel ezelőtt kezdődött, és semmit nem mond, hogy milyen vizsgálatokat végeztek a gyereken.
2019. nov. 22. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!