Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Ti engednétek az...

Szülők! Ti engednétek az alábbi felállásban két kamasznak együtt tölteni a hétvégét?

Figyelt kérdés

15 évesen egy több mint 1 éves kapcsolat után.

Nektek mi lenne erről a véleményetek?

2019. aug. 19. 00:31
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Úgy látom megoszlanak a vélemények
2019. aug. 19. 09:56
 12/23 A kérdező kommentje:

Mielőtt megkapom hogy hogy neveltem a lányom.

NINCS lányom főleg nem fiatalon.Puszta kíváncsiságból tettem fel a kérdést mert kíváncsi voltam az emberek véleményére.De az aki csak azért lek*rváz egy 15 éves lányt mert 1 éves kapcsolat után ottaludna a barátjánál azzal elbeszélgetnék.Úgy gondolom a mai világban homokba lehet dugni a fejünket de ettől függetlenül ez a helyezet.A mai fiatalok sokkal de sokkal hamarabb érnek mint anno és ebből kifolyólag teljesen sőt egy egy már véleményem szerint teljesen éretten kezeli a szerelmet.

És tiltani is értelmetlen mert az egyszerűen egy dolgot eredményez:nem fogja a szülő tudni mikor alszik ott a barátjánál.

És jobb belátni hogy manapság igenis ez a helyzet és mivel úgysem lehet megakadályozni így úgy gondolom egyszerűbb elfogadni.

De (szerencsére) ez nem csak az én véleményem de látszólag megoszlik a dolog.

2019. aug. 19. 10:03
 13/23 anonim ***** válasza:
44%

15 évesen, kb. féléves kapcsolatban anyám annak idején elengedett a barátomhoz 1 hétre, vidékre (kollégiumban lakott Budapesten, itt ismerkedtünk meg). 1 évvel volt nálam idősebb. Fel voltam világosítva. Nem maradtunk együtt, de jelenleg 52 évesen egy több mint 30 éves kapcsolatban élek, 3 gyerekem született, az első 25 éves koromban.

Attól, hogy egy 15 éves jár valakivel (még ha le is fekszenek), attól nem lesz qrva. Ezt max. azok a besavanyodottak mondják, akiknek nem jutott annak idején, netán nem engedték őket kicsit szabadabban. A normális nevelés nem az, ha elfojtjuk a gyerekben tomboló hormonok miatt kialakuló érdeklődést, vágyat, hanem az, hogy normálisan és tisztességesen felkészítjük az életre, amibe beletartozik a szexualitás is - ha tetszik ez a prűd és korlátolt embereknek, ha nem. Tapasztalataim szerint az ilyen emberek gyerekei lesznek tizenévesen "váratlanul" terhesek vagy kerülnek bele egy örömtelen kapcsolatba.

2019. aug. 19. 10:17
 14/23 anonim ***** válasza:
54%
Nem. Eleve azt nem engedném, hogy 15 évesen több mint 1 éves kapcsolata legyen! 14 éves kislánynak az ég világon semmi dolga a fiúkkal. Az én lányom ennyi idősen még játszott a barátnőivel, átmentek egymáshoz filmezni, sétáltak, fagyiztak stb. Ez lenne 14 évesen a normális, nem az hogy pasizik és/vagy szexelget!!
2019. aug. 19. 10:24
 15/23 anonim ***** válasza:
66%
Nem érettebbek,csak a szülők nagyívben @szarnak a gyerekeikre.SAJNOS IDÁIG FAJULT A VILÁG!
2019. aug. 19. 10:32
 16/23 anonim válasza:
82%

"Úgy nevelném, hogy 15 évesen ne jusson eszébe ilyesmi"

Minket is úgy neveltek, hogy 15 évesen eszünkbe ne jusson megkérdezni a szüleinket.

Vagy koradélután jött fel hozzám, vagy szünetekben én "egy haveromnál" aludtam, ő pedig "egy barátnőnél". :)

Jobb lett volna, ha nem kell titkolózni, bár utólag belátva ez az izgalom sokat dobott a szenvedélyen :D

Én szeretném ha a saját gyerekem bizalommal tudna majd hozzám fordulni, ebben és mindenféle kényes ügyben is.

Szóval igen, engedném, ha biztos lennék benne, hogy olyan kapcsolatot alapoztam meg, amiben nem csinál hülyeséget, és ha baj van sem azon aggódik, hogy mit fogok szólni.

24/F

2019. aug. 19. 17:25
 17/23 anonim ***** válasza:
77%

#14: A kettő nem zárja ám ki egymást. Mellesleg kicsit furcsának tartom, hogy egyből mindenki arra gondol, hogy szexelnek ennyi idősen. Nem tudom miért? Attól, hogy van néhány tiniribi, nem mind az. Teljesen természetes biológiai folyamat, hogy a hormonok dolgoznak, és ebben a korban elkezdi őket érdekelni a másik nem (vagy a sajátjuk, mert az is benne van a pakliban).

Félelmetes, hogy mennyi álszent válaszoló van itt!

Ti biztosan soha nem jártatok csak úgy egy fiúval. Gondolom, rájuk sem néztetek, soha nem is tetszett egy sem; csak és kizárólag a jelenlegi férjetekre néztetek rá először, azt is csak a nászéjszakán nyilván. Ugyan már! Hagyjuk a rizsát!

2019. aug. 19. 17:34
 18/23 anonim ***** válasza:
96%

örülj inkább neki, hogy megkérdezik, mint titokban csinálják, ahogy előzőekben is írta valaki. Ha azt hiszi itt vki is, hogy 15 évesen 1 év járás után csak egymás kezét fogták meg, hát eléggé nincs tisztában a dolgokkal.

Ha normális kapcsolatban vannak 1 év után már tudni fogják, mire vágynak, ha nem aludhatnak együtt, akkor megoldják máshol, meg az együttalvás se a szexről szól mindig. lehet csak sima összebújás, ilyesmik.

2019. aug. 20. 14:03
 19/23 anonim ***** válasza:
96%
Adnák nekik kotont és elmagyaráznám,hogy kell használni.Ezután tölthetik együtt a hétvégét.
2019. aug. 20. 14:45
 20/23 anonim ***** válasza:
96%

Lányos apa vagyok. Ha ismerem a srácot (találkoztam vele és szépen bánik a lányommal, valamint korban hozzáillő) és megbízok benne akkor engedném a lányomnak az ott alvást. Persze nem vagyok naiv és egy csomag óvszert is csomagolnék.

43F

2019. aug. 20. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!