Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Súlyos testvér probléma! Mit...

Súlyos testvér probléma! Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Két lányom van.Az egyik 16,a másik 11 éves.Eddig is tudtam,hogy a nagyobbik nem szereti túlzottan a kicsit,mert idegesíti (teljesen különbözőek,az egyik hangos és ugrál,a másik meg ül és csendben van).Az utóbbi időben viszont többször összekaptunk,mert hogy ő a kicsivel nem hajlandó elmenni sehova,ő nem tűri tovább,elege van belőle.Megmondtam neki,hogy ezt így nem lehet,mégiscsak a testvére.Erre azzal dobálózott,hogy az ő gyermekkorát megkeserítette,miatta érzi rosszul magát,miatta lett ilyen keserű és hogy NEM KELLETT VOLNA MEGSZÜLETNIE, mert hogy elrontott mindent.Ezen felkaptam a vizet,a kicsi is sírt és otthagytam,hogy ezen gondolkodjon még egy kicsit.

Ma újra beszéltem vele és elmondta,hogy kicsiként mi mindig kiabáltunk vele,megbüntettük és elnyomtuk őt a kicsivel szemben.Ebben sajnos van igazság.Mindig bántotta a testvérét,ellökte,megütötte-rúgta,ezért büntetést és fejmosást kapott.Nos mint kiderült,ezek nagy része nem volt igaz,a kicsi találta ki és utána jót röhögött rajta.Tudom,a mi hibánk is,de honnan kellett volna tudjuk?2 percre elég volt őket egyedül hagyni és már ment a sírás.

Szerinte azért sem voltak vele a barátai,mert hogy neki a kicsit vinnie kellett magával(ment volna ő is ki játszani,de egy 4 éves egyedül?)és senki nem akart vele játszani miatta.

Aztán inkább ki sem ment,nehogy vinnie kelljen magával a testvérét és azóta is a szobájában gubbaszt egyedül.

Igen,a kisebb tényleg hisztis (most is), de csak szerintem reagálva ezt túl?

Én ezt elég súlyos gondnak tartom,főleg, hogy a lányom egyetemre jó messze akár menni a testvére miatt.

Mit tudok tenni? Menthető még?

Próbáltam közös programot szervezni nekik,de nem nagyon élvezték(a nagy goromba,a kicsi meg sértődékeny).Esetleg pszichológus?

Beszélgetés szintén nem használ.

2019. aug. 11. 23:38
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
94%

Örülök, hogy elkezdődött valami, remélem sikerül helyrehozni a kapcsolatotokat!

(2. válaszoló voltam)

2019. aug. 21. 11:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!