Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Lesz hátránya ebből az iskolát...

Lesz hátránya ebből az iskolát szeptemberben kezdő kislányomnak?

Figyelt kérdés

Kis falusi iskoláról van szó, ahol 2 elsős osztályt indítanak. Csak a faluban lakó gyerekek fognak ide járni. Együtt járnak óvodába is,és a kislányom csoportjában van egy kislány aki folyamatosan ütögeti a gyerekemet mindenféle ok nélkül( ő szeretne ott ülni ahol a gyerekem ül ezért ököllel hátbacsapja, vagy a homokozóban a gyerekem ruhájában törli tisztára a lábát,...)

A probléma már hónapok óta fent áll, kedden beszéltem az óvodában a pedagógussal és elmondta,hogy ők külön figyelnek,ha ez a kislány már a gyerekem felé megy,de sajnos a szülők nem partnerek a változásban ,és az óvónők szerint nem lenne jó ha egy osztályba kerülnének a gyerekek.mondták egy kérdést megér az iskolánál. Én ma odatelefonáltam, elmondtam,hogy az óvodában mit beszéltünk. Megértő volt az igazgatónő és azt mondta utánanéz ,hogy ne legyenek egy osztályban.

Most pedig aggódom,hogy ezzel hárányba sodortam a saját gyerekemet és még el sem kezdődött az iskola. Szerintetek jól tettem,higy telefonáltam vagy nem kellett volna.

2019. júl. 4. 12:04
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
65%

Mekkora az a falu, hogy két elsős osztályra való gyerek is van?

Plusz ilyenkor csak ügyelet van az iskolákban, az sem minden nap. Itt maximum annyit tudtál volna intézni, hogy megkéred szépen őket, legyenek szívesek utána nézni az osztály névsoroknak, hogy Katika meg Pirike a vagy b osztályba kerültek. Amennyiben pedig ugyanoda kellene járniuk, akkor szépen besétálsz az iskolába /előzőleg időpontot egyeztetsz/ és megmondod az igazgatónőnek, hogy szeretnéd a lányodat a másik osztályba íratni. Ilyen egyszerű. Ebből hátránya nem lesz.

2019. júl. 4. 12:58
 12/26 anonim ***** válasza:
80%

"Jár zumbázni,tornára,és kézilabdázni. Ezeket mind ő szerette volna. És ezekről a foglalkozásokról van sok barátja,szívesen jár.

Viszont az oviban kevés van neki, mar inkább egyedül jászik. Sokat sírt az miatt,hogy a többi kisgyereknek szólt a kislány ne játszanak vele. Nehéz..de köszönöm a megnyugtatást,hogy jól tettem a telefonálást"

Sajnos hiába van zumbán, tornán, kézilabdán sok barátja, ha ott csak 1-1 órát tölt el, közben pedig a napja nagy részét kitevő közösségben nincs senkije.

MOST még van esélyed ebbe belenyúlni, saját szájatok ízére alakítani a dolgokat. Mint írtad, mindenki ismer mindenkit, így gondolom nem lenne túl nehéz egy közös medencézést vagy pikniket, fagyizást összehozni a leendő osztálytársakkal, vagy legalább onnan 4-5-6 másik kislánnyal.

(amúgy a 2 osztály engem is meglepett, egy hatalmas lakótelep közepén küzd az iskolánk minden évben a 2 osztály indításáért, és lényegében csak 3-4 évente jön össze)

2019. júl. 4. 13:02
 13/26 A kérdező kommentje:

Külföldön élünk itt még tart az iskola.

4000-es falu, és 28 új kis elsős lesz.

2019. júl. 4. 13:05
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha külföldön éltek, akkor viszont nem tudom, mennyiben releváns az, hogy mi mit mondunk, ITT milyen esetekben hátrány, nem hátrány az osztályváltás iránti kérés... ezt ott kell megérdeklődnöd, merőben más az iskolarendszer így gondolom mások a körülötte kialakult szokások, viselkedési normák is.
2019. júl. 4. 13:07
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg azt próbáltad már hogy az "ellenséges" kislányt megkerdezni miért ilyen a te lanyoddal? Vagy az ő szüleivel beszélni, valami közös jatszodelutant osszehozni ahol a szülők is ott vannak? Hátha csak valami félreértés miatt olyan a másik kislány (régebben a tiéd elvetz tőle valamit stb. ami kiváltotta nala ezt az utalatot a tiéd iránt).
2019. júl. 4. 13:22
 16/26 A kérdező kommentje:

A kislány volt már nálunk,meghívtuk magunkhoz. De itt nálunk is volt probléma,és masnap az oviban is folytatódott minden. Óvodából szóltak többször a szülőknek,de változás nincsen. Szerintük semmi probléma a kislánnyal. Az iskolaelőkészítőt sem tudjak rendben tartani,mert a kislány kiabál ,csapkodja a mellette ülőt. Szerencsére itt nem egy csoportban vannak. Másokkal is csúnyán viselkedik,de az én lányomat valamiért kiszemelte.

Remélem megoldódik. Ma nem történt semmi sem az oviban szerencsére ;)

2019. júl. 4. 13:29
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Kislànyom beszéli a helyi nyelvet?

Nem lehet,hogy ezért kevés a barátja?

2019. júl. 4. 13:41
 18/26 anonim ***** válasza:
77%
Kislànyod akartam írni
2019. júl. 4. 13:41
 19/26 A kérdező kommentje:
Igen beszéli, az iskolai felmérésen azt gondolták róla,hogy itt született. Tehát ilyen probléma nincsen.
2019. júl. 4. 13:44
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Intézzétek úgy, hogy a lányod A"-ba kerüljön, az őt "támadó" kislány és a barátnője pedig "B"-be. Azok a kislányok se legyenek szétszedve, mert az csak olaj a tűzre, mindkettőtöket ez veszélyeztetne.

Jól tetted a telefonálást, de ezek a paranoiákat felejtsd el, hogy kibeszélnek, ha ..., rosszabbul bánnak a lányoddal, ha...

Ha igazságtalanok is vele, azt lehet jelezni hivatalos úton is. (Pl ő ugyanannyi pontra rosszabb jegyet kapott, vagy hogy érezhetően másképp bánnak vele).

2019. júl. 4. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!