Álomcsokrok, ajándéktárgyak 1. osztály évzáróra tanárnéniknek, mi meg csak egy szál virágot vittünk. Mindenhol ez a "divat" már?
Én a közös ajándék ellenére is mindig viszek virágot vagy csokit az osztályfőnöknek. Nem azért, mert ezzel külön bánásmódot remélek, hanem azért, mert úgy érzem, megérdemli, hálás vagyok neki mindazért, amit a gyerekért tesz.
Azt és annyit vigyél, amennyi szerinted rendben van (nálunk is van, akinek szerintem kb semmi nem járna, és van, akinek a világ összes csokra sem lenne elég megköszönni, hogy van). A tanerő nem ez szerint fogja megítélni a gyereket.
" Hogy kitűnjön ezzel is. De felesleges. A tanár átlát a dolgokon, nem hülye."
Nem nézem hülyének, és mint írtam, nem ez alapján ítéli meg a gyereket a tanító. Ha így lenne, régen rossz lenne.
A gyerek imádja és viszont. És azt gondolom, ez is kevés mindazért, amit kapunk tőle.
"A gyerek imádja és viszont. És azt gondolom, ez is kevés mindazért, amit kapunk tőle."
Pont ezért kapja az osztálytól az ajándékot! Tényleg felesleges ez az "azért tuti ami tuti én még külön is adok". Egyszerűen nem illik szerintem. Mintha megbeszélitek a kollégákkal hogy együtt adtok a főnök szülinapjára, de te azért odasündörögsz egy külön csomaggal is hogy annyival is több legyél. Nem szép dolog.
Ne erezd cikinek. Sz..rj ra.
Amugy en sosem voltam kedvenc hiaba vittem a draga csokrot es kosarakat.
Anyukam nem volt az a nyalizos fajta igy az OF utalt kb :)
Ezen is mulik de nem mindenesetben.
Anyukam tanar neni. O mindig a kozos ajandeknak orul a legjobban. Az maradando es sok ev utan is mondja, hogy melyik osztalyatol van. A csokinak en orulok, mert azt a mai napig elteszi nekem 🙂 a viragnak nincs sok ertelme mert kap 20 viragot vagy csokrot ami elhervad 4 nap alatt. Raadasul ok meg dolgoznak evzaro utan szoval meg nezegetni se tudja otthon.
Amugy az nem befolyasolja, ha kap kulon. Pl anyukamnak mindig azok a problemas gyerekek a kedvencei akik szakmai kihivas ele allitjak es 4-re kikupalja oket. Volt olyan gyereke, aki nem tudta a vezeteknevet 1. Osztalyban es honapokig tartott ezt is megtanitani neki annyira hatranyos helyzetu volt. Volt matek zseni tanitvanya aki sosem huzta fel a gatyajat miutan kijott a wc-rol. Volt egy olyan buta tanitvanya akirol azt hitte semmi nem lesz belole, evekkel kesobb veletlen tudtam meg, hogy targoncas lett a srac anyukam olyan buszke volt, hogy ihaj. Es ezek nem azok a tanitvanyok, akiktol plusz vagy barmilyen ajandekot kapott volna. Es forditva, vallalkozoek elkenyeztetett gyerekeit szokta legkevesbe csipni (ezzel nem azt mondom, hogy minden vallalkozo gyereke ez a kategoria, kozuluk is vannak szeretett tanitvanyai).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!