Álomcsokrok, ajándéktárgyak 1. osztály évzáróra tanárnéniknek, mi meg csak egy szál virágot vittünk. Mindenhol ez a "divat" már?
Azt sem tudom, mi az az álomcsokor.
Szerintem ha ez befolyásolja a tanítókat, akkor ideje másik iskolát keresni.
Igen, ahogy írták előttem, nálunk is az volt a szokás, hogy közösen adunk ajándékot – és igen, ennek ellenére volt szülő, aki akkora csomagokat hozott év végén a tanítónőknek, hogy abban akár egy plazmatévé is lapulhatott.
A tanítónőket nem befolyásolta ez észlelhetően, a különajándékot hozó kislánynak is pont ugyanúgy beszóltak, mint a többieknek… ettől kezdve anyuka leállt az ajándékokkal. :)
Nem fordulhat elő, hogy befolyásolja. ha igen, akkor meneküljetek onnan, mert akkor minden más is befolyásolni fogja.
Hidd el, nem várja a tanítónéni az ajándékot. Igazán nem elvárás, ha kap örül, de nem fogja megjegyezni, hogy Gizikétől semmit nem kapott, mert nem az a fontos a számára. Nem történik semmi, ha abszolút nem kap semmit.
Mi vittünk, viszünk. nem csak évzáróra... de volt már téma, és sikerült már sajnos zavarba hoznom, magyarázkodásra kényszerítenem vele a tanítónénit. Nem akartam, nagyon kellemetlen volt nekem. Azóta előre megbeszéljük, megkérdezem.
Egyébiránt 1-1 szál virágot illetve az egyiknek 1 bonbont vitt a gyerek. Utóbbinak nem különcködésből, hanem mert szimplán rákérdeztem mert sejtettem, hogy az jobban bejön.
Nem hinném, hogy befolyásolja a tanítónőt, pláne, hogy negatív irányban. Szóval, simán el tudom képzelni, hogy azok az anyukák viszik ezt túlzásba, akik azért remegnek, hogy a gyerekük nehogy rossz jegyet kapjon év végén. Ahol meg ez nem téma, mert a gyerek úgyis jól teljesít, ott nincs ez a mániákus ajándékozás.
És igen, leghelyesebb a közös ajándék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!