Ti ismertek olyan anyukákat, akik más anyukákra telepednek?
Tegyük fel, adott két kisiskolás gyerek. Az egyik anyja elkezdi keresni a másik társaságát. Az a másik gyanútlanul fogadja a barátkozást, de később feltűnik neki, hogy kicsit sokszor kerül szóba, a két gyerek elvileg szoros barátsága. A téma eröltetettnek érződik. Hamar fény derül az igazi szándékra: a nyomulós anyuka gyereke valamilyen hátránnyal küzd és a kedves anyja azon van, hogy találjon mellé egy másik gyereket, akivel el lehet engedni egyedül az iskolába, illetve aki majd játszik vele és kiáll érte, ha piszkálják. A kiszemelt gyerek anyja, miután erre rájön, megkérdi a saját gyerekét, tényleg olyan nagy e a barátság? Amikor kiderül, hogy nem, határozottan leépíti a nyomulós anyukát.
Ti kegyetlennek tartanátok azt, aki így tesz egy kicsit "defektektes" gyerek anyjával? (Elnezést a szóért, nem értek hozzá és nem tudom szebben kifejezni. Ezért is van idézőjelben) ismertek hasonlót? Hogyan álltok hozzá?
Osztom az első véleményét.
De te honnan veszed, hogy a barátjával kell majd iskolába mennie, meg egyáltalán mi a baja a gyereknek?
Az én gyerekem megkésett beszédfejlődésű, ennek ellenére szimpatikus pár másiknak. Az egyik szimpatikus gyerek szimpatikus anyukája már többször célzott rá, hogy csinálhatnánk valamit, mert a gyereke folyton az enyémről mesél(a gyerekem a gyereke nevét sem tudta:).
Normális gyerek volt, bár visszahúzódó, az én gyerekem ellenben egy dömper nehezen érthető beszéddel(szóval kicsit selejtes lehet a te szavaiddal élve).
El fogunk menni majd valahova, mert nagyon örülök, hogy a gyerekem a nehézségei ellenére szimptikus egy számomra normálisnak tartott anyagyerek párosnak.
Majd megkedveli, az én nyitott kezdeményező gyerekem nyugodtan barátkozhat egy visszahúzódó gyerekkel, ahogy a szépen beszélő gyerek is haverkodhat egy kevésbé szépen beszélővel.
Hátrányára válna a lányodnak a másik gyerek társasága? Kedveli őt?
Meg, ha esetleg tényleg az az anyuka terve, hogy majd a te gyereked miatt lesz önbizalma vagy gyakorlata a másik gyereknek, az számodra miért hátrány? Én is örülök, hogy egy szépen beszélő mellé került az enyém, így talán sikeresebbnek érzi majd magát.
Ha egy dadogó gyerek vagy egy mittudomén hintázni nem tudó gyerek lenne a gyerekem barátja épp úgy nem zavarna, mint most a barátkozni nehezen tudó gyerek társasága.
Amíg úgy érzed a másik viselkedése nem hátráltatja a gyereked, vagy nem veszélyezteti, és neked szimpatikusak, nyugodtan menj bele, nem fog visszafejlődni a gyereked,max több önbizalma lesz, hogy ő jobbantud dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!