Mit gondoltok, ha egy elsős, nagyon jó tanuló gyermek félévi bizonyítványa testnevelés négyes miatt nem lett kitűnő?
Köszönöm szépen a normális hozzászólásokat!
Elsővel nme tudok mit kezdeni, szerintem ha ismeretlenül sértegetünk másokat, saját magunkról állítunk ki szegénységi bizonyítványt és ennyi...
Megünnepeltük, hogyne!!! Nagyon büszke vagyok rá!
Miért is számít a kitűnő? Mert egy ösztönzés. Év végén a kitűnőket kihívják és nyilvánosan megdícsérik. Könyvjutalmat kapnak. ez ösztönzés. Ha valaki egész éveben szépen dolgozott, mindent megírt 100%-ra és nem azért, mert mi ezt vártuk tőle, hanem mert elhatározta, hogy kitűz egy célt és eléri. (Amúgy én sosem voltam kitűnő, két diplomám van mégis, szóval egfyáltalán nem gondolom, hogy csak a kitűnő lehet sikeres stb.)
Szerintem pont, hogy nem ösztönzés, ha egy elsős gyereket már a féléves bizi is letör. Nekünk anno ajándékot osztogattak még a gyenge tanulóknak is. Nem volt kihívás, nem volt megkülönböztetés. Senki nem volt jobb a másiknál, és nem is volt soha csalódás.
Így a 3-4-es tanulónak is volt kedve tanulni, akkor is ha az alap készsége nem volt meg az adott tárgyhoz.
Na, ez az ösztönzés. Szerintem.
Bőven elég gyomros volt 7.-8. osztályban azt hallgatni minden tanártól, hogy a bátyám ezt meg azt jobban csinálta nálam... Nem értem mire jó ha másokhoz mérjük magunkat önmagunk helyett.
Engem is erősen demotivált az, hogy amig en átlagosan kaptam mindent, addig tesomnak tele volt pirospontokkal mindene. Elkonyvelődött bennem tudattalanul az hogy én kevesebb vagyok.Es ez szépen vègig is ment az életemen.
Őt felvették kesőbb államira, engem csak levelezőre, ő vezető lett, engem kihasználnak az alulfizetéssel.
Mert a berögzült tudatalattim vezet.
Nagyon gyurni kell a gyermekeknél a kiemelésre, pozitiv megerősitesre, irto törékeny még az énképük.
Nem a bizonyitvánnyal van baj, hanem hogy aszerint iteli meg vagy el magát gyerek. Ahol csalodas van, ott törik az énkép, amit en speciel tovabb is vittem magammal tudattalanul az életben.
" Mit gondoltok, ha egy elsős, nagyon jó tanuló gyermek félévi bizonyítványa testnevelés négyes miatt nem lett kitűnő?"
Nem gondolkozom ilyenen, de ha már kérdezted azt gondolom hogy ügyetlen. Hiszen nem véletlen lett négyes. De nem tök mindegy? Az ilyen szülőktől mentsen meg az ég.
Sajnálom, hogy ennyire félreértettetek!
A rosszindulatú válaszolókkal nem foglalkozom. :)
Mi versenyistállóba járunk, nincs választék ebbe a suliba tartozunk, más lehetőségünk nincs. Itt a tanárok is gerjesztik kicsit a versenyt.
Magam részéről, ismreve a gyerekem képességeit, inkább rosszindulatnak tudtam be ezt az érdemjegyet. Vádolhattok szülői elfogultsággal, de tényleg azt tapasztalom, ha nem abszolút béna a gyerkőc, kitűnőknek megadják a tesi ötöst. Viszont a gyerekünk mint írtam kifejezetten ügyes sportban, ezért álluok értetlenül a dolog előtt.
Megdícsértük, azzal nincs gond.
Csalódott vagyok, de ezt megtartom magaban, azért vagyok csalódott, mert igazságtalannak érzem, ami történt.
Dicsekedni nem szokásom, hangsúlyozom, nincs fb profilom (ami nem kis hátrány manapság, még a suli miatt sem), nem mutogatom a gyerek ederményeit senkinek, csak a legszűkebb családtagoknak.
Nem nekem kellett megfelelnie, csak kitűzött egy célt, azt, hogy kitűnő lesz és láttam, mennyit dolgozott érte, mégsem sikerült, ráadásul egy olyan készségtárgy miatt, amiből eddig csak azt vettük észre és az edzői is megerősíthetik, elég ügyes. A gyerek csalódott... Kérdésem arra is vonatkozott, mit mondjak neki, ilyen ighazságtalan lesz az élet kéőbb is? - költői kérdés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!