Hogyan fókuszáltatjátok elsős gyermeketeket a tanulásra, gyakorlásra?
Most másodikos. Kötelező a napközi, ott megcsinálják a házit. Most már néha hoiz haza tanulnivalót, de az napi 10-15 perc max. Tavaly csak pénteken hozott haza házit (szintén max 10 perc alatt megcsinálhatót, mert pénteken a napköziben sem tanultak már) és húsvét után kérte először a magyartanító, hogy legyedn otthon napi 20 perc olvasás. Én ebből 2-3 naponta 5-10 percet tudtam a gyerekből kicsikarni, most is kb napi 5 percet olvas.
túlmozgásos, figyelemzavaros, a tanulásból egyelőre ennyi elég otthon.
"Én kivettem napköziből, mert folyamatosan hiányzott a házija, és az órai munkája is hiányos volt. "
akkor ott a tanítóval elég komoly bajok vannak! Nem az lett volna a megoldás, hogy kiveszed, hanem hogy beszélsz a tanítóval, osztályfőnökkel. Gondolom akkor minden gyereknél hiányos, rossz a házi feladat és az órai munka, tehát bizony nem neked kell ezt megoldani, hanem az iskolának.
kérdés, hogy miért köthető le nehezen a figyelme? egy figyelemzavaros gyereknek kín szenvedés a tanulás, ha őt nem érdekli. ebben az esetben megfelelő fejlesztés, tréning kell, amit orvos tud javasolni.
Ha "csak" nem figyel, mert nem érdekli, de nincs egyéb baj, akkor gondolj arra, hoyg nemrég még ovis volt. elég, ha 5-10 percre lekötöd a figyelmét, aztán had menjen játszani. Majd 10-15 perc játék után megint 5-10 perc tanulás- Az osztályban sem kerül rá ennél gyakrabban a sor pl olvasásánál.
Azért nem kaptál módszereket, mert nincs az a módszer, amivel egy elsőst a napi 6 óra tömény iskola után még koncentrálásra tudnál kényszeríteni! Nem létezik! Szaladgálnia kell, mászókázni, bukfencezni, vagy épp pihenni, kreatívkodni, veled beszélgetni. Ezektől fejlődik a figyelme hosszú távon. Nem attól, ha az egész napi iskola után még plusz az asztalhoz szögezed.
Az enyém is mindig hoz haza leckét a napköziből, gyorsan megírjuk együtt, de ez minden, csak nem ideális.
Persze ha senkinek nem hiszel, várj meg még 50 választ, hátha kapsz majd tippet, hogyan tudod a hulla fáradt gyerekedet még tovább az asztalhoz szögezni, és elvenni az egész gyerekkorát.
Tolem spec kaptal valaszt kerdes formajaban
De erre nem irtal semmit sem....
17 eves magylanyom
Alsoban soha egy percet sem tanult otthon es akkor meg nem volt kotelezo a napkozi...
De o kivallo kepessegu gyerek szinjeles volt vegig az altalanosban - amellett h szinte otthon nem tanult felsoben sem, max ha volt irasbeli
Teny h a magyar es a tori mumus tantargy volt nala
Most kettannyelvu szakgimnaziumba jar ami nagyon eros
Emelt szintu matek kemia fizika mindezt angolul
Eros realos :-D
A kicsilanyom elsos mar most tudom h o human bealitotsagu
Verest eneket elso hallasra utana mond pontosan az olvasasa remek iras szinten valasztekos szep beszed
De a matek halalos
Szoval az sem mi dezy milyen beallitotsagu a gyerek es az sem h o hogyan tud a leghatekonyabban tanulni
Ehhez ismeri kell a gyereket es tesztelni
Azert mert neked az jon be h leulsz olvasol es tudod
Neki nem feltetlen ez a modszer a celravezeto
Nekem elsös és másodikas a lányaim.
Nekem a napköziben nem kell házit csinálniuk, és 14-kor nekem is haza jönnek.
DE háziban csak akkor segítek ha kell nekik, ami azért elég ritka. Talán a kicsit kell egy kicsit noszogatni, mert habár önként ül le tanulni, de ott ücsörög sokszor az 5 perces házi felett is akár fél órát.
Mindig leellenörzöm a házit, és a kicsinek szinte soha nincs benne hiba. A nagynak néha volt, amikor valamit nem értett, akkor megmutattam, majd megcsinálta, de ez is ritka.
A nagy szorgalmas minden szorgalmit és extra, extra szorgalmit is mindig megcsinál.
A kicsi szinte soha nem hibázik az órai munkában sem, de egy aprócska szorgalmit sem hajlandó megcsinálni.
Lehet az én gyrekeim "túl" okosak, habár én abszolút átlag gyerekeknek tartom öket, és a kicsi még csak éppen elmúlt 6 mikor összel iskolát kezdett, de ha minden házijuk jó, szinte órán sem ejtenek hibát akkor mit gyakoroljak velük.
Mivel este amúgy is mindig olvastam nekik, most általában ök kezdik. A kicsi is most már a nulla olvasási szintröl szinte rendesen tud olvasni.igy ök olvasnak néhány sort, néhány oldalt, nem hinném, hogy ezen kívül kellene valamit is plusszban eröltetnem rájuk.
Az iskolában fél óra alatt megírják a házit. Itthon kb. 20 perc alatt átnézem az aznapi anyagot, kiradírozzuk, ha rossz vagy csúnya és javítjuk.
Utána olvas egy picit. A matekot általában valamilyen mozgás közben gyakoroljuk (séta vagy vacsora készítés közben). Hétvégén kb. fél órát tanulunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!