A ti gyereketek hogy bírja a rengeteg tanórát?
14
Nem, az a szánalmas, ahogy azt mondod, hogy az "anyuka" választja az iskolákat. Csodás családmodell.
19
Meg is nézheted a mai "szívós" felnőttkeket: 1.2 millió alkoholista, 1 millió depressziós, itt töltik Európában a legkevesebb évet egészségben az emberek, több, mint egymillió dohányzik, a közösségi érzés a béka feneke alatt van, a mocskos, alpári,proli stílus arat ...
Hű, de jó ki generációt nevelt a leterhelés, nem igaz?
A világ legjobb oktatási rendszereiben 2 órakor már egy középiskolás is végez. Csak mondom.
23
Ez nem igaz, de emléknek szép.
Könnyen ellenőrizhető a neten.
Időpont ma 15:19
Azért ne ajnározzuk már a gyerekeket, mert lassan már semmire sem lesznek jók. Mind ne bánts virág.. Mellesleg a mai tizenévesek között rengeteg drogos van.
Másik válaszadónak. Anyám 72 éves. Alkoholista. Én nem, sosem ittam. Alkoholisták, meg a mai gyerekgenerációból is lesznek bőven, ez nem azért van mert 8-9 óra tanulási idő van. A mai gyerekek még írni, fogalmazni sem tudnak.
GYEREKFÜGGŐ.
Érdekes hogy ez senkinek nem evidens. Mind megbuktatok józan paraszti észből..
Jaj, de nagy okosságot írtál. Persze gyerekfüggő, meg iskolafüggő, meg szülőfüggő, meg felfogásfüggő meg még ezernyi dolog függő. Büszke lehetsz a józan paraszti eszedre te is.
Szóval, szerintem mindegyik válaszban ott a kis igazság. Azt is teljesen helytállónak érzem, h sok szülő iratja a gyerekét taposómalomba, aztán ők jönnek ide panaszkodni, hogy sokat van bent a gyerek. Vannak sulik, ahol 4ig kötelező jelleggel bent kell maradni, mert TANÓRÁK vannak. Nem tanulószoba, meg napközi meg ilyesmi. Van napközben egy gyors ebéd, aztán meg mehet vissza a tanórára semmi szabad játék max. tornaóra keretében. Más suliban meg már délben küldik haza a gyereket szinte kötelező jelleggel lásd. Waldorf. Megint más helyen, meg bent kell maradni 4 ig, ahol semmit nem csinálnak szinte, a leckeírás egy vicc kategória, gyerekmegőrző.
Mint fent írtam, ez egy komplexebb kérdés, nagyban függ igen a gyerektől, de a szülőtöl is, az iskola hozzáállásától meg pláne.
Attól függ hány éves a gyerek, de a személyes véleményem az, hogy egy kisiskolásnak (lehet akár milyen szuper, okos, jó képességű gyerek) sok reggel háromnegyed 8tól, délután 4ig, egyhúzamban bent lenni. Hozzám inkább a Waldorfos szemlélet áll közelebb, minél többet kint a szabadban, kötetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!