2012 àprilisi gyereketek megy iskolàba?
Nekema 2012 juliusi gyerekem megy iskolába. Egy április gyerek már igazán nagy.
Mi is kicsit gondolkodtunk rajta.
Amit érdemes nézni, hogy ismeri-e a gyermek a számokat, tudja-e, hogy mit jelent 5 és mit jelent 10. Eltud-e számolni 20-ig. Tudaj-e, hogy léteznek betük, és letudja-e írni a nevét. Képes-e segítséget kérni egy idegen ovonötöl, vagy idegen tanártól?
Talán ezek a legfontosabb dolgok, én a nagylányom tanárninijét kérdeztem meg, hogy mik azok amik egy elsöenek gondot okoznak, és az a mennyiség érzet hiánya, hogy nem tudja mi az a betü és ha nagyon vissaz húzodó.
Ha az ovoda eleget beszél az iskoláról akkor a egy ennyi idös gyerek már igazán várja az iskolát...
Miért gondolkodsz áprilisi gyereknél, hogy vissza marasztalod?
Most, hogy már 2 éve a beiskoláz körül forog a világ nálunk, rengeteg szituációval találkoztam. Azt kell látnom, hogy ha egy gyerek akiröl az anyja azt gondolja, hogy gyengébb az az iskolában egy év múlva sem lesz jobb, telejsen mindegy mikor iskolázzák be 6 vagy 7 évesen a gyerek mindig a gyengébbek között lesz. Az a gyerek aki jóképességü az mehet akár 5 évesen is akkor is az elsök között lesz.
Kérdezd meg a gyerekedet ö mit akar.
3-as , nálunk bizony számít az is mit akar a gyerek...
Ès gondolhatod, hogy egy tanító sok év alatt tudja, hogy mik azok a nehézségek amikkel egy elsös küzd.
A nevelési tanácsadó azt mondja amit a szülö hallani akar. Tesómék is vissza marazstalták a tavaszi gyereküket, mert egy kéttannyelvübe akarták irattatni, simán meg is tették neki. Most 4-es gyerek és egy kínszenvedßes neki az iskola mert halálra unja magát. Már úgy ment iskolába, hogy tudott magyarul olvasni és írni, de a magatartása kegyetlen, mert unatkozik. Már a tanárok is ajánlották osztály átlépésre...
El kellene fogadni a gyereket olyannak amilyen, és ha nem ö lesz az osztály elsö akkor sem keseregni rajta, hanem annak örülni ami van.
Nekem februári a legkisebb fiam, aki most nagycsoportos és megy ősszel iskolába. Két nagyobbik gyerkőc márciusi és június végi születésű, mind mentek 6 évesen iskolába.
MI is és pedagógusok is így gondolták.
Jó döntés volt mind a kétszer, szerintem most is így helyes a mi esetünkben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!