Egyházi iskolába íratni a gyereket, ha mi nem vagyunk hívők?
Kisfiam most kezdte az elsőt egy nem egyházi iskolában - katadztrófa...a társaság miatt.. Mindenképp váltani szeretnénk, minél hamarabb.
2 iskola jöhet szóba, az egyik a város legerősebb iskolàja, abszolút teljesítményorientàltak. Fiunk okos, jó eszű, de ennyiből ugye nem.tudhatjuk előre hogy a legjobbak között lesz-e, vagy görcsösen fog kullogni.
A másik egy katolikus iskola, nem versenyistálló, viszont 20 fős osztályai vannak. Nem elvárás hogy meg legyen keresztelve a gyerek, de a szülő sem.
Nagyon erősen ezen iskola felé hajlunk most. Bàr mi nem vagyunk megkeresztelve, én magam teljesen nyitott vagyok a dolog felé, és sajnálom is hogy soha nem lettem megkeresztelve. Így is imádkozom magamban minden nap, és nem is bánnám ha a fiam szép értékeket kapna az iskolában. Nem ismeretlen szàmara a fogalom, a karácsonyok révén sokszor volt tèma a Jézuska, és a halál témát is az istenkén keresztül ,dolgoztuk, fel, és megnyugtatja a fiamat, pedig amúgy ő egy nagyon vagány kisfiú.
Férjem is a legjobbat szeretnè a gyerekünknek és sok beszèlgetes utàn ő is azt mondja hogy itt próbáljunk meg először átiratást kérni. A problèmám az, hogy ő egyàltalán nem vallásos. Rossz emlékei vannak gyerekkorában a témàról (jehova apa), így ő 100% hogy a későbbiekben sem fog megkeresztelkedni. De azt mondja nem baj, majd én járok a gyerekkel misére.
A kérdésem az hogy mennyire lehet jó vàlasztás így ez az iskola? Nyilvàn nem fog ateista előadásokat tartani a párom a gyereknek:), de akkor is. Egyébként a nagymama ( anyukám), aki nagyon-nagyon közel áll a fiam szívèhez, ő közel van a témàhoz.
Kíváncsian várom a vèlemènyeket!
Mi sem gyakoroljuk a vallást, bár mindannyian meg vagyunk keresztelve. A lányom egyházi fenntartású iskolába jár (gimnázium), most vette át az egyház.
Annyi különbség van, hogy órarendben van heti 2 hittan óra, plusz az évnyitó-évzáró a Szent István Bazilikában van,illetve évi 2-3 alkalommal (advent, húsvét..stb) szent misére mennek majd. De tegnapelőtt volt a szülői, bejött a 2 apáca, akik tanítják őket és elmondták, hogy semmiféle hittérítés nincs, nem kötelező a "miatyánkot" se mondani annak, aki nem akarja, senkit nem köteleznek semmire. Ezen részt kell venni, max csendben hallgatja. Szóval nekem szimpatikus ez a hozzáállás, mert mindentől függetlenül saját véleménye lehet a gyereknek is erről.
Most társaság rossz vagy az iskola ? Mitől rossz az osztály? Írj pl.
És honét tudod hogy az az osztály ahová vinnéd gyereket jobb lesz? Mostani suliba hányan vannak ? Nem lehet osztályt cserélni esetleg?.
Nyugodtan.
A zsidók is íratták keresztény iskolákba a gyerekeiket, pl. a fasoriba -evangélikus-, ahonnan sok híres tudós is kikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!