Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Egyházi iskolába íratni a...

Egyházi iskolába íratni a gyereket, ha mi nem vagyunk hívők?

Figyelt kérdés

Kisfiam most kezdte az elsőt egy nem egyházi iskolában - katadztrófa...a társaság miatt.. Mindenképp váltani szeretnénk, minél hamarabb.

2 iskola jöhet szóba, az egyik a város legerősebb iskolàja, abszolút teljesítményorientàltak. Fiunk okos, jó eszű, de ennyiből ugye nem.tudhatjuk előre hogy a legjobbak között lesz-e, vagy görcsösen fog kullogni.

A másik egy katolikus iskola, nem versenyistálló, viszont 20 fős osztályai vannak. Nem elvárás hogy meg legyen keresztelve a gyerek, de a szülő sem.

Nagyon erősen ezen iskola felé hajlunk most. Bàr mi nem vagyunk megkeresztelve, én magam teljesen nyitott vagyok a dolog felé, és sajnálom is hogy soha nem lettem megkeresztelve. Így is imádkozom magamban minden nap, és nem is bánnám ha a fiam szép értékeket kapna az iskolában. Nem ismeretlen szàmara a fogalom, a karácsonyok révén sokszor volt tèma a Jézuska, és a halál témát is az istenkén keresztül ,dolgoztuk, fel, és megnyugtatja a fiamat, pedig amúgy ő egy nagyon vagány kisfiú.

Férjem is a legjobbat szeretnè a gyerekünknek és sok beszèlgetes utàn ő is azt mondja hogy itt próbáljunk meg először átiratást kérni. A problèmám az, hogy ő egyàltalán nem vallásos. Rossz emlékei vannak gyerekkorában a témàról (jehova apa), így ő 100% hogy a későbbiekben sem fog megkeresztelkedni. De azt mondja nem baj, majd én járok a gyerekkel misére.

A kérdésem az hogy mennyire lehet jó vàlasztás így ez az iskola? Nyilvàn nem fog ateista előadásokat tartani a párom a gyereknek:), de akkor is. Egyébként a nagymama ( anyukám), aki nagyon-nagyon közel áll a fiam szívèhez, ő közel van a témàhoz.

Kíváncsian várom a vèlemènyeket!

2018. szept. 20. 05:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
8, nehéz elfogadni, hogy az egyházi sem tökéletes? Nekünk volt egy tanárunk (bár nem most, hanem a kilencvenes évek elején), aki egy áltsulis tanítványával feküdt le rendszeresen... most egyháziban tesitanár.
2018. szept. 20. 09:03
 12/17 anonim ***** válasza:
17%
Miénk református, szeretjük, jó közösség és tényleg egy plusz szociális háló. Biztos nem minden tökéletes, mert ez is csak emberekből áll, de az szerintem senkit nem lep meg, hogy jé, templomba kell járni x időnként, hogy van reggel áhítat, hogy keresztény témájú könyveket olvasnak, és hasonló "térítések", mert ezeket elfogadta, amikor ide adta a gyereket, és visszafelé: aki ideadta, arról miért ne feltételeznék, hogy nem csak az "Isten nélküli" résszel ért egyet, a többit meg csak ha kedve tartja épp, mert az már magánügy... Én úgy érzem, nagy szeretettel, odafigyeléssel, értelmes értékrendre nevelik és tanítják a gyerekeink és érzelmi biztonságot adnak, de szerintem is csak akkor érdemes egyházi iskolát választani, ha nem botránkoztok meg a "fránya vallásosságon".
2018. szept. 20. 09:25
 13/17 anonim ***** válasza:
13%

Mi sem gyakoroljuk a vallást, bár mindannyian meg vagyunk keresztelve. A lányom egyházi fenntartású iskolába jár (gimnázium), most vette át az egyház.

Annyi különbség van, hogy órarendben van heti 2 hittan óra, plusz az évnyitó-évzáró a Szent István Bazilikában van,illetve évi 2-3 alkalommal (advent, húsvét..stb) szent misére mennek majd. De tegnapelőtt volt a szülői, bejött a 2 apáca, akik tanítják őket és elmondták, hogy semmiféle hittérítés nincs, nem kötelező a "miatyánkot" se mondani annak, aki nem akarja, senkit nem köteleznek semmire. Ezen részt kell venni, max csendben hallgatja. Szóval nekem szimpatikus ez a hozzáállás, mert mindentől függetlenül saját véleménye lehet a gyereknek is erről.

2018. szept. 20. 09:57
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Most társaság rossz vagy az iskola ? Mitől rossz az osztály? Írj pl.

És honét tudod hogy az az osztály ahová vinnéd gyereket jobb lesz? Mostani suliba hányan vannak ? Nem lehet osztályt cserélni esetleg?.

2018. szept. 20. 20:36
 15/17 anonim ***** válasza:
40%
Szia! Mi sem gyakoroljuk a vallást, mégis egyházi iskolába irattuk be a kislányunkat ( a házunkkal szemben van,ez volt közelebb). Most elsős, imád iskolába járni. Én is idegenkedtem tőle,de nem bántuk meg,szuper iskola!
2018. szept. 27. 06:33
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is suli- illetve osztályfőnök-függő. Tényleg érdemes lenni olyan szülőkkel beszélgetni,akiknek odajár a gyereke, illetve magát a leendő osztályfőnököt is megismerni. Azért elég valószínű, hogy sok hozzátok hasonló család járatja oda a gyerekét, kvázi "menekülési útvonalként". Arra azért figyelj, hogy sokan azért küldik egyháziba a gyereket, hogy "majd ott megnevelik", és ha túl sok ilyen gyűlik össze, akkor csöbörből vödörbe kerültök. Mindenképp tájékozódj személyesen.
2018. szept. 28. 15:28
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

Nyugodtan.

A zsidók is íratták keresztény iskolákba a gyerekeiket, pl. a fasoriba -evangélikus-, ahonnan sok híres tudós is kikerült.

2018. okt. 10. 04:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!