Egy szülőnek mennyit "kell" szerintetek konzultálnia a tanítóval?
Én úgy érzem elég kevésszer kérdezősködtem a gyerekem felől, mégis mindegyik alkalommal az volt az érzésem, hogy le akarnak rázni.
Nálatok ez hogy néz ki? Pl. hetente megkérdezitek merre hány lépés? Vagy ritkábban/gyakrabban? Vagy csak megvárjátok, hogy a tanító szóljon ha van valami?
Nálunk nincsen fogadó óra. Egyszer egy évben félévkor van kötelezö beszélgetés a tanárral.
Èn elsös lányomnál 3 hónap után kértem idöpontot a tanárnál és utánna márciusban a féléves elbeszélgetés volt. Most meg csak megkaptuk az értékelést.
Nálam mindkét alkalomra a tanár nagyon felkészülten jött.
Akkor nem voltam túlzottan passzív ezek szerint és túl nyomulós sem. Ennek ellenére azon az egy fogadóórán amit kértem, azon is ez a "zavarjuk le minél hamarabb" érzésem volt.
Én nem szoktam jópofizni velük, de sok szülőtől látom ezt - hogy csak úgy pletykálgatnak a tanítókkal akármiről.
Heti 2-3x tuti beszéltem a tanítóval azon felül, hogy csak köszöntünk egymásnak. És emellett legalább heti 1x messengeren is értekeztünk, mert jellemzően este/éjjel van időm gondolkodni, akkor jutnak eszembe kérdések, és az osztályfőnök is rendszerint akkor online.
És igen, rákérdezek legalább heti 1x, hogy rendben volt-e a gyerek, nem csak várok, hogy szólnak-e valami gond miatt.
Én remélem amúgy, hogy szól, jelzi majd a tanítónéni, ha ez így sok. Nem szeretnék problémás szülő lenni. Viszont szükségem van visszajelzésre arról, hogy kerek a világ a suliban is :)
Mondjuk ahol lehet, amikor lehet, meg is köszönöm a tanítónéni türelmét, azt is, amit felém mutat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!