Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért 7 évesen mennek mostansá...

Miért 7 évesen mennek mostanság suliba a gyerekek? Te mikor adtad be?

Figyelt kérdés

Annó 28 évvel ezelőtt még az ment suliba, aki május 31-ig betöltötte a 6 évet. Én pont május közepi vagyok, de anyám visszatartott (mondván túl kicsi vagyok fizikailag). Így mindig én voltam az "öreg". Utáltam, hogy csak kisebbek vannak nálam, és sosem buktam, mégis 15 évesen ballagtam...

Megfogadtam, hogy a gyerekem biztos nem megy később iskolába.

Áprilisi a fiam, jövőre 6 éves. Nem is gondolkodok a visszatartáson. De azt látom, hogy sok gyerek a 7. szülinapját is az oviban ünnepli, és utána megy suliba. Most azon gondolkodom, hogy a fiam lesz a "kicsi"? Fizikailag nem kicsi, de mégis 1 évvel fiatalabb lesz az átlagnál? Miért tartják vissza a gyerekeket?

Nem gondolnám, hogy ilyen sok éretlen gyerek van. Ha mégis, akkor ez mitől lehet?

Te mikor adtad/fogod adni iskolába a gyereked?

2018. jún. 18. 08:59
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem minden gyereknek mennie kell(ha csak nincsen valami speciális probléma) rendesen iskolaköteles korban az iskolába.

Ahogy én látom lányaim barátai és a mi barátaink kisiskolás gyerekei között, az, hogy valaki vissza tartotta vagy sem a gyereket semmit nem határoz meg. Rengeteg vissza tartott gyereknek így is nehéz az iskola, max az elsöben van egy kis elönye aztán egyre jobban lemarad.

A rendesen vagy korábban beiskolázott gyerekeknél meg rengeteg szuperül teljesít.

Pl unokahugomat vissza marasztalták(augusztusi gyerek), és büszkék rá, hogy olvasva ment iskolába. Na de ha nem marasztalják vissza akkor az iskolában tanulta volna meg az olvasást, mert érett volt rá felesleges volt vissza tartani.

Szeptemberi gyerekemnél nem volt kétség rendesen iskolaköteles korban megy, vagy is az egyik legöregebb az osztályban. Hát rengeteget unatkozott, napi 4-5 szorgalmi papirral jött haza, még orán sutyiban csinálta a házit meg. Fèlévre lekörözte az olvasni már tudo gyerekeket. Teljesen átlagos gyereknek tünik, talán amiben kirívó, hogy hihetetlen kitartó és rengeteget tud gyakorolni.

2018. jún. 18. 11:52
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 7 és fél évesen megy majd suliba. (Elsősorban logopédia miatt, még mindig nagyon hibásan beszél )

A nagylányomon látom aki 7 évesen ment, hogy milyen fáradt. A második félévben már hulla volt mindig, alig tudott koncentrálni. Iszonyatos elvárás van az iskolákban. Anno a júniusi születésemmel 6 évesen mentem én is. De a mai iskolarendszer teljesen más. Versenyistálló egy sima , normál általános iskola is. Legtöbben ezért tartják vissza a gyereket. A lányomnak volt elsőben egy osztálytársa, akinek azt ajánlották hogy maradjon még az oviban, de anyuka szerint ez ciki lett volna. Az első évben a tanító néni küzdött, mert a gyereket kísérni kellett a mosdóba, és mindig tanítási órán kellett pisilnie, szünetben sosem. Szerintem az óvónő véleményét kérd ki , Ők egy kicsit "máshogy " ismerik a gyermekedet.

2018. jún. 18. 12:26
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Szeptemberi vagyok, ezért lettem évvesztes 34 évvel ezelőtt.

Fiam áprilisi, és az ovi utolsó fél évében"ért meg" az iskolára. Szóval egy év alatt még bármi lehet.

Negyedikig kitűnő volt. Nàlunk az ötödik év okoz gondot.... de az egész osztálynak. Pl matekból senki nem lett ötös :O

2018. jún. 18. 13:42
 24/32 anonim ***** válasza:
67%
A lányom szeptemberben ment iskolába, novemberben töltötte be a hetedik szülinapját, 11 évvel ezelőtt.
2018. jún. 18. 15:23
 25/32 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem a kérdés a késő tavaszi-kora nyári gyerekekre vonatkozik.

Azért nem mindegy, hogy éppen 6 évesen vagy majdnem 7 évesen megy iskolába.

2018. jún. 18. 15:36
 26/32 anonim ***** válasza:
51%
Mert annyi ideje lesz még iskolába járni, hadd játszon még egy évet az oviban.
2018. jún. 18. 16:33
 27/32 anonim ***** válasza:
55%
Mindkét lányom júliusi, mindkettőjük 7 évesen ment/megy. Mindkettőjüknél az óvónők egyöntetű javaslata az volt, hogy maradjon. A nagyobbik kicsit nehezebben beilleszkedő, sokszor lassú és álmodozó volt, a kisebbik pedig nehezen koncentrált hosszú ideig még 6 évesen. Én nem bántam meg, annak idején nekünk első osztályban napi 4-5 óránk volt, meg 10 perc házi otthon. Most meg bent kell lenni 8-tól 4-ig, és volt olyan nap, hogy 7 tanórájuk volt már elsőben. Az iskolaérettség sokkal komplexebb dolog, minthogy képes-e megtanulni a betűket, fizikailag is bírni kell a sok tanulást, meg kell tanulnia kiállni magáért és egyedül megoldani a problémáit, vagy legalább tudni, mikor kell szólni a tanítónőnek, mert ott már sokkal kevésbé figyelnek rájuk. Ráadásul nálunk december elején meg kell mondani, hogy szeptemberben megy-e a gyerek iskolába vagy nem, és sokan úgy gondolják, kevésbé baj, ha addigra a gyerek iskolaérett lesz és marad egy évet, mintha mégsem lesz az, és mennie kell iskolába.
2018. jún. 18. 16:45
 28/32 anonim ***** válasza:
Én hat évesen mentem de akkor már olvastam, egyszerű szavakat leírtam, összeadni is tudtam, az meg, hogy kicsi voltam, nagy ügy, de én olvastam a legszebben :D
2018. jún. 19. 09:27
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
mind 3 gyerekem 7 évesen ment suliba.
2018. jún. 19. 09:43
 30/32 Pupusz ***** válasza:
53%
Az lehet az oka, hogy minden szülő tudja, milyen a magyar oktatási rendszer. Poroszos, mint régen, még ha kissé fellazított formában is. Nagy a kontraszt az ovi és az iskola között. Sok szülő szerintem tart tőle, hogy egyáltalán hogyan fogja végigülni a gyereke azt az 5 órát. Van ugyan iskola előkészítő, ahol rá lehet gyakorolni 2x45 percet, de az hetente egyszer van, nem folyamatos, heti 5 napon keresztül, mint a suliban. A gyerekek tele vannak energiával, nehezen ülik végig. Akit meg nem köt le az eléggé unalmas ücsörgés, az magatartás zavarosnak, figyelem zavarosnak van titulálva és a szülőnek folyamatosan éghet a feje szülőin, fogadó órán, hogy milyen rossz rabszolga a gyereke. Totál abszurd. Ha sok a figyelem és magatartás zavaros gyerek, akkor lehet, hogy nem a gyerekekben van a hiba. Nálunk szerencsére ilyen problémák nincsenek, jó tanuló mindegyik, de ők is unják elejétől fogva az egészet. Ez pedig így nem helyes. Az az üzenete van a 6-7 éves gyerekek felé, hogy -Az élet bizony ilyen szar és ilyen kötelező, unalmas baromságokat kell fegyelmezetten végigülni, mozdulatlanul, kussban, mert a hatalom ezt várja el. Meg kell hunyászkodni, meg kell felelni, le kell nyelni a békát, teljesíteni kell a parancsokat, fegyelmezetten, mint a katonaságnál. Nem csinálhatod azt, amit szeretnél, azt kell tenned, ami kötelező. Ha nem tetszik, akkor is. Nem védhet meg anyád, apád, a rendszer az úr. Amiről már kis korban egyértelműen látszik, hogy egy kalap sz..r. Na, így nehéz jó gyereknek lenni. Meg nem is érdemes. Egy leendő művésznek, alkotónak, kreatív embernek meg pláne. Droid képző. Az iskolai eredmények az égvilágon semmit sem jelentenek. Sem jót, sem rosszat a későbbiekre nézve. Az egy teljesen más világ, mint a valóság. A valóságot pedig a tanárok sem ismerik, ők is presszió alatt vannak és kötelező, épp aktuális elméleteket tanítanak egyetlen, megkérdőjelezhetetlen igazságként, de persze azt nem teszik hozzá, hogy csak egy elmélet a sok közül, egy szabály, amire lehet alapozni, de meg is lehet kerülni. Na, ezt meg pláne nem tanítják. Mivel ők sem tudják. Pont gondolkodni nem tanítják meg a gyerekeket, pedig lehet, hogy azt még élveznék is. Csak a részletekben való elveszés "művészetéről" szól az egész. Átfogó, összefüggéseiben értelmezett világkép nélkül, amit csakis iskolán kívül szerezhet meg az ember, szabadidejében. Ezt a gyerekek is érzik. Amit ott tanulnak, azzal nem mennek majd semmire. Az íráson, olvasáson, számoláson kívül persze. Ez elég nagy baj. Ez nem a tanárok hibája. Tőlük is ezt várják el. Mint a rendőrtől, hogy lakoltasson ki egy családot, ha épp az a parancs. Látszik a tanárokon, hogy baromira megviseli őket a munkájuk és nagy erőt kell venniük magukon, hogy kifelé pozitív képet próbáljanak sugározni. Sajnálom őket. Jobbat érdemelnének ennél. Meg a gyerekek is.
2018. jún. 20. 04:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!