Miért 7 évesen mennek mostanság suliba a gyerekek? Te mikor adtad be?
Annó 28 évvel ezelőtt még az ment suliba, aki május 31-ig betöltötte a 6 évet. Én pont május közepi vagyok, de anyám visszatartott (mondván túl kicsi vagyok fizikailag). Így mindig én voltam az "öreg". Utáltam, hogy csak kisebbek vannak nálam, és sosem buktam, mégis 15 évesen ballagtam...
Megfogadtam, hogy a gyerekem biztos nem megy később iskolába.
Áprilisi a fiam, jövőre 6 éves. Nem is gondolkodok a visszatartáson. De azt látom, hogy sok gyerek a 7. szülinapját is az oviban ünnepli, és utána megy suliba. Most azon gondolkodom, hogy a fiam lesz a "kicsi"? Fizikailag nem kicsi, de mégis 1 évvel fiatalabb lesz az átlagnál? Miért tartják vissza a gyerekeket?
Nem gondolnám, hogy ilyen sok éretlen gyerek van. Ha mégis, akkor ez mitől lehet?
Te mikor adtad/fogod adni iskolába a gyereked?
Szerintem minden gyereknek mennie kell(ha csak nincsen valami speciális probléma) rendesen iskolaköteles korban az iskolába.
Ahogy én látom lányaim barátai és a mi barátaink kisiskolás gyerekei között, az, hogy valaki vissza tartotta vagy sem a gyereket semmit nem határoz meg. Rengeteg vissza tartott gyereknek így is nehéz az iskola, max az elsöben van egy kis elönye aztán egyre jobban lemarad.
A rendesen vagy korábban beiskolázott gyerekeknél meg rengeteg szuperül teljesít.
Pl unokahugomat vissza marasztalták(augusztusi gyerek), és büszkék rá, hogy olvasva ment iskolába. Na de ha nem marasztalják vissza akkor az iskolában tanulta volna meg az olvasást, mert érett volt rá felesleges volt vissza tartani.
Szeptemberi gyerekemnél nem volt kétség rendesen iskolaköteles korban megy, vagy is az egyik legöregebb az osztályban. Hát rengeteget unatkozott, napi 4-5 szorgalmi papirral jött haza, még orán sutyiban csinálta a házit meg. Fèlévre lekörözte az olvasni már tudo gyerekeket. Teljesen átlagos gyereknek tünik, talán amiben kirívó, hogy hihetetlen kitartó és rengeteget tud gyakorolni.
Az én fiam 7 és fél évesen megy majd suliba. (Elsősorban logopédia miatt, még mindig nagyon hibásan beszél )
A nagylányomon látom aki 7 évesen ment, hogy milyen fáradt. A második félévben már hulla volt mindig, alig tudott koncentrálni. Iszonyatos elvárás van az iskolákban. Anno a júniusi születésemmel 6 évesen mentem én is. De a mai iskolarendszer teljesen más. Versenyistálló egy sima , normál általános iskola is. Legtöbben ezért tartják vissza a gyereket. A lányomnak volt elsőben egy osztálytársa, akinek azt ajánlották hogy maradjon még az oviban, de anyuka szerint ez ciki lett volna. Az első évben a tanító néni küzdött, mert a gyereket kísérni kellett a mosdóba, és mindig tanítási órán kellett pisilnie, szünetben sosem. Szerintem az óvónő véleményét kérd ki , Ők egy kicsit "máshogy " ismerik a gyermekedet.
Szeptemberi vagyok, ezért lettem évvesztes 34 évvel ezelőtt.
Fiam áprilisi, és az ovi utolsó fél évében"ért meg" az iskolára. Szóval egy év alatt még bármi lehet.
Negyedikig kitűnő volt. Nàlunk az ötödik év okoz gondot.... de az egész osztálynak. Pl matekból senki nem lett ötös :O
Szerintem a kérdés a késő tavaszi-kora nyári gyerekekre vonatkozik.
Azért nem mindegy, hogy éppen 6 évesen vagy majdnem 7 évesen megy iskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!